Tips voor het inrichten van een speeltuin

Een speeltuin in je wijk hebben is leuk voor de kinderen en geeft de ouders ook een leuke en veilige plek om hun kinderen buiten te laten spelen. Een goede speeltuin heeft een goede inrichting. De inrichting van een speeltuin is namelijk heel belangrijk. Dit bepaalt hoe leuk, leerzaam, maar ook hoe veilig een speeltuin is. Wil je samen met de buurtbewoners een leuke speeltuin voor de buurtkinderen ontwerpen? Lees dan dit artikel voor tips over het inrichtingen van een speeltuin. Hier bespreken we onder andere de ruimte en welke toestellen leuk zijn om in de speeltuin te zetten.

Houdt rekening met de ruimte

Uiteraard is het belangrijk als je een speeltuin wilt ontwerpen, dat je goed kijkt waar daar de ruimte voor is. Als je dan uiteindelijk een plek hebt, dan moet de ruimte daarin ook worden opgevuld. Ruimte is hier een belangrijk woord. Hoe je de ruimte indeelt bepaalt hoeveel je in de speeltuin kunt plaatsen en hoe dit dan zo veilig mogelijk blijft. Met veel ruimte kun je natuurlijk meer dan met kleine ruimte. Als je veel ruimte hebt kun je meerdere glijbanen, schommels en klimrekken neerzetten, maar ook bij kleine ruimte wil je een leuke speeltuin ontwerpen.

speeltuin

speeltuin ontwerpen

Gebruik een multifunctioneel speeltoestel bij kleine ruimte

Als je weinig ruimte hebt op de plek waar de speeltuin komt, dan kun je een multifunctioneel toestel kopen. Denk bijvoorbeeld aan een glijbaan waaronder ook met blokken kan worden gespeelt of waar aan het klimrek kan worden gespeeld. Een klimrek in combinatie met schommel kan ook een goed idee zijn. Er bestaan veel multifunctionele speeltoestellen op de markt die je ook in kleine speeltuinen makkelijk kan plaatsen. Zo bied je toch veel speelplezier in een kleine speeltuin.

Deel het in met leerzame, uitdagende en leuke toestellen

Naast de ruimte, is de invulling natuurlijk ook belangrijk. Niet alleen is het belangrijk dat de speeltoestellen en de speeltuin of schoolplein veilig zijn, ook is het belangrijk dat de toestellen leuk zijn. Ze moeten leuk zijn op om te spelen, maar natuurlijk ook kinderen uitdagen zodat ze kunnen groeien en blijven leren. Ook leerzame speeltoestellen zijn daarom handig. Ze helpen niet alleen in ontwikkeling van je kind, maar zijn ook nog leuk om op te spelen, beide voor kind en ouder.

Kuiper en Zonen BV, verbeter stoomketelprocessen en bespaar kosten

Verbeter stoomketelprocessen en bespaar kosten. Verminder stoom, water en energie, vereenvoudig service en onderhoud. Met kwalitatieve bewaking en regeling van voedingswaterboiler en stoomketel. Ondernemingen moeten hun producten altijd flexibel en op tijd produceren. De productieprocessen worden dienovereenkomstig geoptimaliseerd om deze uitdagingen aan te gaan. Om te zorgen voor een over het geheel genomen zuinige en flexibele werking van de gehele productieketen, moeten ook de processen stroomopwaarts worden aangepast.

Zo is bijvoorbeeld de flexibele productie van voldoende hoeveelheden stoom voor de vervaardiging van producten absoluut noodzakelijk. Maar in de praktijk is de werking van de stoomketel meestal star vastgelegd. De dosering van de remmers is vastgesteld op de maximaal vereiste stoomhoeveelheid om een betrouwbare stoomproductie te garanderen. Wanneer de stoomproductie wordt verminderd, gaat er namelijk onnodig energie en water verloren. Als er minder stoom wordt geproduceerd, blijft de damp namelijk open en wordt de dosering niet verminderd.

Intelligente bewaking van de stoomketel met een geoptimaliseerd regelsysteem resulteert in een beter rendement van het ketel-systeem met minder kosten en verliezen.

stoomketel verbeteren

Het verbeteren van stoomketelprocessen zorgt voor kostenbesparing

Voorheen onopgemerkte verliezen kunnen bijdragen tot verifieerbare besparingen in de werking van de ketel

In de praktijk vereisen voedingswaterketels dat de dampklep te allen tijde open wordt gehouden om thermische ontgassing te verzekeren. Zuurstofvrij water daarentegen laat een dampklep sluiten wanneer aan deze voorwaarden is voldaan. Op die manier worden de stoomverliezen tot het noodzakelijke minimum beperkt. Met een kwalitatieve bewaking van het opgeloste zuurstofgehalte in het voedingswater en een automatische regeling van de dampklep worden onnodige water- en energieverliezen voorkomen. Bovendien wordt in combinatie met de doseringsregeling voor het zuurstofbindende middel onnodige verzilting van het voedingswater (tot 10 mg/l natriumsulfide) voorkomen. Er is ook een verbetering van de indikking in de stoomketel en een vermindering van de blowdown. Zo worden brandstof, behandeld proceswater en kooldioxide bespaard en verloopt het hele proces efficiënter.

Kwaliteit gecontroleerde dosering van remmers

Door voortdurende controle van het water in de ketel voor de toevoer en de stoomketel. Starre doseerinstellingen voor zuurstof afvoerende en alkaliserende middelen voor een maximale productie van stoom hebben negatieve gevolgen. Met een lagere stoomproductie zijn namelijk veel minder chemicaliën nodig.

Een pH-waarde van 9 tot 10 in het voedingswater is heel goed mogelijk en wettelijk toegestaan. Dit verhoogt echter het verbruik van chemicaliën met een factor 10. Dit resulteert in een tienvoudige toename van energie- en waterverliezen.

Een permanente bewaking en controle van de pH-waarde, de restzuurstof en de geleidbaarheid maken het mogelijk de dosering van remmers tot een noodzakelijk minimum te beperken. Minder verlies van energie en water in de stoomketel is het resultaat. Tegelijkertijd wordt het rendement van de werking van de stoomketel verbeterd en wordt de uitstoot van kooldioxide verminderd.

 

Wat is installatietechniek en wat kan ik ermee

Dit artikel gaat over installatietechniek. Wat valt daar allemaal onder. Als ik naar een bedrijf ga, dat zich daarmee bezighoudt, wat kan ik dan precies verwachten. Want wat is Installatietechniek en at kun je ermee? Dit artikel informeert je daarover

Wat omvat installatietechniek

De installatietechniek omvat het samenbrengen van allerlei componenten en daarvan een functioneel geheel te maken. Je kunt dat aanduiden met integratie. Het bestaat uit drie activiteiten, namelijk het ontwerpen van installaties, het aanleggen daarvan en tenslotte het onderhoud. Dat laatste wordt nog weleens onderbelicht, maar is uiteraard ook van groot belang. Normaliter worden een aantal deelgebieden onderscheiden, namelijk elektrotechniek, werktuigbouw, klimaattechniek, beveiligingstechniek en transporttechniek. Er zijn nog wel meer deelgebieden, maar de hier genoemde zijn de meest voorkomende.

Waarvoor inschakelen

Het is natuurlijk aan jou om te bepalen waarvoor je een dienstverlener op het gebied van installatietechniek wilt inschakelen. We bedoelen hiermee niet alleen de eerdergenoemde deelgebieden, maar ook de fases van een project. Of je voor het hele traject een enkele dienstlener gebruikt of diverse. Zeker in het laatste geval zal elke fase goed moeten worden gedocumenteerd. Als je een nieuwe werkplaats of fabriek gaat bouwen, is het goed om te overwegen om alle soorten installaties in de handen van een dienstverlener te geven.

Bron; https://batenburg.nl/

Dat zal een betere integratie opleveren en kan er geen vingerwijzing plaatsvinden. De opsplitsing van een project op basis van deelgebieden en dan ook nog eens op basis van projectfasen, wordt natuurlijk heel moeilijk te managen. Er zouden goede argumenten moeten zijn om een zo vergaande opsplitsing toe te passen.

installatie materiaal

Schroeven en ander bouwmateriaal

Selectie van

De keuze van een dienstverlener die zich bezighoudt met installatietechniek is voor elk project belangrijk. Het belang neemt echter toe met de omvang en complexiteit ervan. Gaat het project om een van de eerdergenoemde deelgebieden of een combinatie van diverse. Heeft de leverancier een bewezen expertise. Dat betekent, heeft het bedrijf vergelijkbare projecten uitgevoerd. Gaat het om een specifiek deelgebied, namelijk de beveiligingstechniek, dan zou je een specialist kunnen kiezen. Maar ook dan zal rekening moeten worden gehouden met de al aanwezige installaties, ook van andere deelgebieden, en met de eventuele toekomstplannen.

Ook een beveiligingsinstallatie is geen eiland. Er zijn altijd raakvlakken met andere deelgebieden. Hopelijk heb jij een idee waar veel mensen iets aan hebben. Wees de slimme ondernemer en denk goed na over bovenstaande zaken. Veel succes!

Reageren op leuke bouwvacatures

Bouwvacatures, momenteel zijn er hier ontzettend veel van. Ben jij op zoek naar werk, dan zou je het zeker in de bouw kunnen proberen. Werken in de bouw biedt een hoop voordelen, zo is het werk afwisselend, werk je op verschillende plekken en ook nog eens in de buitenlucht. Ben je een buitenmens? Dan is dit ideaal. Mocht jij op bouwvacatures reageren, dan is de kans groot dat hier een vast dienstverband uit zal komen en dat is natuurlijk top.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan is het vooral aan te raden om te doen wat je echt leuk vindt. Doe jij niet wat je echt leuk vindt, dan is er een kans dat je in een burn out terecht komt. Iedere dag met tegenzin naar je werk toe gaan kost veel energie. Dit kan komen doordat je geen leuke band met je collega’s hebt, het werkt niet uitdagend is of juist te moeilijk is. Probeer er eerst met je werkgever uit te komen wanneer dit het geval is, lukt dit niet? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Veel bouwvacatures door vergrijzing

Er zijn momenteel ontzettend veel bouwvacatures en dit heeft zeker te maken met het feit dat er sprake is van vergrijzing in deze branche. Ervaren vakmensen gaan met pensioen en hierdoor komen er een hoop functies vrij. Mocht jij momenteel geen werk hebben en heb je dringend een baan nodig, dan is het zeker een goed idee om te reageren op een van de vele bouwvacatures. Ga op zoek naar een goed uitzendbureau en ga met dit uitzendbureau in gesprek. Geef aan wat je wensen zijn en wat je kan. Zij zullen er vervolgens voor zorgen dat de bouwvacatures die het beste bij jou passen naar voren komen. 

vloer leggen

Een nieuwe vloer leggen

Reageren op geschikte bouwvacatures

Wil jij gaan reageren op de bouwvacatures van Bouwselect, dan is het belangrijk dat je eerst een goed CV samenstelt. Zorg ervoor dat je je werkervaring, je opleidingen en de talen die je spreekt op het CV zet. Doe je vrijwilligerswerk, zet dit dan ook zeker op je CV. Aan te raden is om ook een foto van jezelf op het CV te plaatsen, zo krijgt men een nog beter beeld van je en je laat hiermee ook zien dat je moeite hebt gedaan om een goed CV op te stellen. Nadat je je CV hebt opgesteld is het tijd om een goede sollicitatiebrief te schrijven. In een goede sollicitatiebrief vertel je waarom jij geschikt bent voor deze functie en waarom de functie je zo leuk lijkt. Aan te raden is om enthousiast over het bedrijf te praten en mocht je uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek, laat jezelf dan van je beste kant zien. Zorg ervoor dat je nette kleren aan hebt en breng een bezoek aan de kapper. Toon tijdens het gesprek aan dat je je hebt verdiept in het bedrijf en dat jij de beste persoon bent voor de functie. Wanneer je dit doet, dan komt het helemaal goed!

Sikkens verf kopen

Om de ruimtes meer leven en persoonlijkheid te geven en ze een goed afgewerkte en elegante afwerking te geven, is de belangrijkste manier om de kleur van de omgevingen te vernieuwen. Maar voor het schilderen van de muren is het noodzakelijk om de juiste verf te kiezen.

Natuurlijk hoort bij deze beslissing ook de keuze van de kleuren van de verven, maar daar blijft het niet bij. Vandaag de dag zijn er verschillende categorieën in de markt, voornamelijk wat betreft type en afwerking. Daarom is het belangrijk om, alvorens te beginnen met schilderen, het verschil tussen hen te kennen.

Om je te helpen bij deze taak hebben we dit artikel opgesteld met alle tips die je nodig heeft.

Soorten verf

Zoals we al zeiden, zijn er vele soorten verf op de markt verkrijgbaar. Onder hen zijn de verven van het merk Sikkens, die geurende, reukloze, schimmelwerende, antibacterie¨le verven aanbieden, enz.

Maar eerst moet worden bepaald waar de inkt zal worden gebruikt. Er zijn specifieke types voor het exterieur of het interieur, elk met zijn eigen specifieke kenmerken. Hieronder zullen we de belangrijkste weten.

Acrylverf

Omdat de acrylverf op waterbasis is, heeft deze een bijzonder voordeel: hij is gemakkelijk te verdunnen. In tegenstelling tot verf op oliebasis kan de acryl worden verdund met water. Maar vergeet niet de richtlijnen van de fabrikant te controleren. Daarnaast is water voldoende om penselen en schildergerei schoon te maken. Dit is veel praktischer, gemakkelijker en sneller.

Een ander voordeel van acrylverf is de korte droogtijd. Je hoeft dus niet te leven met de sterke geur van verf en blijf niet te lang van huis.

soorten sikkens verf

Op zoek naar de ideale verf voor uw woning?

Latexverf

Ook de latexverf op waterbasis is alleen in een matte afwerking te vinden. Hoewel het dezelfde basis heeft als acryl, heeft het een lage weerstand tegen water. Het heeft ook weinig weerstand tegen zonlicht. Het is echter het goedkoopst.

Latexverf is aangegeven voor oppervlakken die geen constant onderhoud nodig hebben, zoals plafonds of binnenmuren. Bovendien kan het worden gebruikt in metselwerk, gips en hout.

Geëmailleerde verf

Vrij weerbestendige, geëmailleerde verf kan op oplosmiddel- of waterbasis zijn. Het is uitstekend geschikt voor het perfectioneren van de afwerking van sommige oppervlakken, zoals metaal en hout. Gevonden in matte, satijnen of hoogglanzende afwerkingen.

Na het drogen vormt de geëmailleerde verf een film op de plaats van aanbrengen, waardoor een beschermende laag ontstaat. Maar het is belangrijk om de droogtijd in de gaten te houden. Producten op basis van oplosmiddelen hebben meer tijd nodig om te drogen en hebben een sterke geur, anders dan producten op basis van water.

Naast het kiezen van de juiste verf voor uw woning, is het ook belangrijk om de oppervlakken voor te bereiden om de verf te ontvangen. De wanden moeten glad en zonder onvolkomenheden zijn.

Vergeet ook niet de juiste accessoires voor het schilderen te kopen, zoals rollers, schuurpapier en penselen. Maak kennis met de verven van het merk Sikkens en geniet van hoogwaardige producten.

Handige tips om op te letten bij een verbouwing

Ga je binnenkort verbouwen? Dan kan het heel goed zijn dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Een verbouwing kan een enorm project zijn, met veel haken en ogen. Wij helpen je alvast op weg met een aantal handige tips om op te letten tijdens een verbouwing.

Zorg voor een goede voorbereiding

Om grote verrassingen te voorkomen is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Zorg ervoor dat je precies weet wat er gaat gebeuren. Begin met een overzicht van wat er allemaal moet gebeuren. Dan kun je een concrete planning maken: waarmee moet je beginnen? Welke volgorde is belangrijk? Moeten alle vertrekken tegelijk, of apart? Dit zijn allemaal aspecten die goed in kaart gebracht moeten worden om zo efficiënt mogelijk aan de slag te kunnen gaan. 

Zorg voor een makkelijke afvalverwerking

Bij een verbouwing ontstaat vaak ontzettend veel puin. Om niet voor verrassingen komen te staan is het daarom aan te raden, om vast voorbereid op afvalverwerking te zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het huren van een grote recycle-bak. Een recycle bak is een container die je op maat kunt kiezen en gebruiken om tijdens de verbouwing het grote afval in te deponeren. Let hierbij op dat je verschillende soorten afval zult krijgen. Deze verschillende soorten afval moeten gescheiden worden. Zorg er dus voor dat je bij het huren van een recycle-bak controleert wat voor soort afval je wilt weggooien. 

goede voorbereiding verbouwing

Tips voor een goede voorbereiding van een verbouwing

Zorg voor een goede aannemer

Zoals het gezegde al aangeeft: goedkoop is duurkoop. Veel aannemers nemen klussen aan die boven hun capaciteit reiken. Daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat je goed kijkt naar de mogelijkheden die een aannemer echt kan bieden. Vaak helpt het als de aannemer voldoet aan een of meer keurmerken. Hiermee heb je ook nog eens garantie dat jouw verbouwing wordt overgenomen, mocht het bedrijf van de jouw aannemer failliet gaan. Wat ook een waardevolle tip is bij het uitzoeken van de aannemer: vraag aan je vrienden of netwerk naar betrouwbare aannemers. 

Hak het project in stukken

Om het overzicht te bewaren raden we aan om het project in stukken te breken. Denk bijvoorbeeld aan het project per kamer aan te pakken, in plaats van alles in één keer. Op deze manier behoud je het overzicht en hoef je tijdens de verbouwing niet steed in een bouwval te hoeven leven. 

Restaurant renoveren? Lees deze tips!

Op het moment dat jij jouw restaurant wilt renoveren zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Het is dan ook van belang je voorbereiding goed is voor hetgeen dat eraan gaat komen. Hierbij is het belangrijk dat je een duidelijke planning maakt. Naast de planning zijn er nog een aantal tips die je wellicht zullen helpen met deze leuke opgave. Dit zodat jouw restaurant er na de renovatie er op en top uitziet en ook nog eens goed loopt.

Mogelijk nieuwe inrichting en een nieuw thema

Als je besluit je restaurant te renoveren is het restaurant waarschijnlijk redelijk verouderd. Indien dit het geval is, zou het ook goed mogelijk kunnen zijn dat er in de keuken oud apparatuur wordt gebruikt. Als dit inderdaad aan orde is, doe je er goed aan om dit te vervangen. Dit kost een hoop geld maar als het goed is, zal dit ook een hoop geld opleveren. Je kunt bijvoorbeeld een koelkast voor de horeca kopen, of nieuwe kookplaten.

Een nieuw thema kan zorgen voor nieuwe prospects

In sommige situaties zullen de belangrijke spullen zoals kookplaten en koelkasten al wel vernieuwd zijn. Hierbij is het dus enkel van belang dat de binnen en eventuele buitenkant van het restaurant er een tikje nieuwer uit komen te zien. Dit is belangrijk voor het oog van de klant. Ook in dit geval zijn er verscheidene mogelijkheden. Je kunt er namelijk voor kiezen om hetzelfde thema als voorheen aan te houden, maar ook kun je kiezen voor een nieuw thema. Hiermee wordt bedoeld, nieuwe gerechten en nieuwe doelen die je voor jezelf kunt stellen. Dit is een goede optie in het geval dat het bedrijf op dit moment niet goed loopt. Door een nieuw thema aan het restaurant te geven en door te renoveren zullen vele mensen benieuwd raken. Een gedeelte van deze mensen waarbij je de interesse hebt gewekt, zal langskomen om te kijken. Als er dan wordt gezorgd dat zij een lekker bord te eten en een prettige ervaring krijgen, komen zij eerder nog eens terug.

Een actie opzetten na de opening

Een andere mogelijkheid om het restaurant zo vol mogelijk te krijgen na de restauratie, is door een goede actie aan te bieden. Een wij zijn weer open actie. Bij deze actie kun je de klanten eenmalig korting geven als ze komen eten na de nieuwe opening. Veel mensen worden dan benieuwd en een aanbieding vindt iedereen fijn. Ook hierbij is het weer van belang dat je de klanten op dat moment dan erg tevreden houdt. Dit doe je voor twee doeleinden. Ten eerste zodat ze terugkomen terugkomen en ten tweede zodat zij mond tot mondreclame door zullen geven. Vooral mond tot mond reclame is bij restaurants een zeer belangrijke term. Als jij van één van je vrienden of familieleden hoort dat het geen goed restaurant is, zul je veel minder snel naar het restaurant gaan. Als je daarentegen hoort dat het restaurant geweldig is, zal je zeer waarschijnlijk benieuwd zijn en het willen uitproberen.

Binnenkort verhuizen? Zo is het een fluitje van een cent!

Als je gaat verhuizen kan dat een hele hoop gedoe opleveren. Vooral wanneer het de eerste keer is dat je gaat verhuizen kan het lastig zijn om in te schatten wat je allemaal moet regelen. Dit is logisch en een aantal goede tips komen vaak goed te pas. Hierbij een aantal tips om je verhuizing net wat soepeler te laten verlopen.

Verhuislift maakt een verhuizing makkelijker

Vooral als je niet op de begane grond woont kan het heel erg handig zijn om een verhuislift te huren. Dit is natuurlijk zodat je jezelf de moeite bespaart van het op en neer lopen met allerlei zware spullen. Het huren van de verhuislift kan je zoveel moeite besparen dat het de investering meer dan waard is,. De prijs van het huren van een verhuislift ligt gelukkig niet zo hoog. Je kunt bijvoorbeeld heel goedkoop een verhuislift huren in Den Haag. Vooral voor zware meubels zoals kasten en bedden is een verhuislift handig. Je hebt daarnaast nog wel een aantal mensen nodig die de meubels op de verhuislift zetten.

verhuisdoos inpakken

Verhuisbedrijf inhuren

Het kan je heel veel moeite schelen om een verhuisbedrijf in te huren. Een verhuisbedrijf zorgt er eigenlijk voor dat al het zware werk gedaan wordt. Je neemt jezelf dus een hoop werk uit handen door een verhuisbedrijf in te huren. Dit is voor veel mensen die zelf bijvoorbeeld slecht ter been zijn, heel erg handig. Er zitten op heel veel plaatsen verhuisbedrijven. Daardoor zit er dus altijd één bij jou in de buurt. Je hebt dus een hoop keus qua bedrijven. Je kunt deze beslissing maken door goed op de website te kijken. Ook kun je het bedrijf opbellen zodat je een beetje een idee krijgt van wat voor mensen daar werken. Hierdoor kun je dus kiezen welk bedrijf het best bij jou lijkt te passen.

Begin op tijd

Bij een verhuizing komt ook veel papierwerk kijken. Zorg ervoor dat dit geregeld is voordat de verhuizing begint. In zo’n hectische periode als een verhuizing wil je niet hoeven nadenken over allerlei papierwerk. Het is ook verstandig om op tijd te beginnen met inpakken. Niemand zit er natuurlijk op te wachten om op de laatste dag voor de verhuizing een hoop stress te hebben over het inpakken. Zorg er voor dat alleen de spullen die echt noodzakelijk zijn nog niet ingepakt zijn de dag voor de verhuizing. Dit zorgt ervoor dat de verhuizing georganiseerd verloopt.

Bepaal van te voren je budget

Een verhuizing kan behoorlijk veel geld kosten. De meeste mensen hebben maar een beperkt budget, dus is het zaak om zuinig met dat budget om te gaan. Je kunt op verschillende manieren besparen op de verhuizing. Het is bijvoorbeeld slim om offertes van verschillende verhuisbedrijven te vergelijken. Hierdoor zie je welk bedrijf het minst duur is. Je kunt er als dat mogelijk is nog beter voor kiezen om alles zelf te doen. Zo kom je met een aantal sterke vrienden ook al erg ver.

Alles wat je moet weten over een epoxy vloercoating

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer en overweeg je om een epoxy vloercoating aan te laten leggen? Wij geven antwoord op jouw meest dringende vragen over epoxy vloercoatings.

Wat is een epoxy vloercoating?

Een epoxy vloercoating is een vloercoating gemaakt van de harde kunststof epoxy. Deze kunststof wordt vloeibaar gemaakt en gelijkmatig over de vloer verdeeld, waar het uithardt. Na het uitharden van de epoxy kan je genieten van een prachtige, strakke en egale vloer, die goed tegen een stootje bestand is.

Waar is een epoxy vloercoating voor geschikt?

Een epoxy vloercoating is verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, waardoor het overal kan worden toegepast. Van scholen, winkels, showrooms en bibliotheken tot kerken, bedrijfspanden en zelfs woonhuizen, voor elke situatie is een passende vloercoating verkrijgbaar. Omdat de uitstraling van een vloercoating strak en tijdloos is, past deze vloer bovendien bij diverse interieurstijlen. Om een epoxy vloercoating aan te laten leggen is het belangrijk dat je beschikt over een sterke, stabiele en egale ondervloer, zoals bijvoorbeeld een betonvloer, tegelvloer of cementvloer. Wanneer de ondervloer niet stabiel en egaal is, kan dat ervoor zorgen dat de epoxyvloer scheurt of breekt, met een haveloze uitstraling tot gevolg.

epoxy vloercoating

Alles over een epoxy vloercoating

Wat zijn de voordelen?

Een epoxy vloercoating is sterk en robuust, waardoor beschadigingen en slijtage nagenoeg niet voorkomen. Hierdoor heeft deze vloer een lange levensduur en behoudt het jarenlang zijn strakke, verzorgde uitstraling. De hoge hardheid van de vloer en het poriën loze oppervlak zorgen er bovendien voor dat de vloer zwaar en intensief belast kan worden en eenvoudig gereinigd kan worden. Daarnaast kan een epoxyvloer worden uitgerust met een antislipcoating, waardoor een epoxy vloercoating ook zeer geschikt is voor ruimtes met hoge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Water, hitte, zuren en chemicaliën kunnen tevens een epoxy vloercoating niet beschadigen, zodat deze vloer echt in allerlei ruimtes kan worden toegepast en jij jarenlang onbezorgd van de vloer gebruik kunt maken.

Wat zijn de nadelen?

Epoxy vloercoatings kennen eigenlijk nagenoeg geen nadelen. Als we er toch een aantal moeten noemen, dan komen we uit bij de aanleg van deze krachtige vloer. Om een epoxy vloercoating aan te kunnen leggen, is het belangrijk dat de ondergrond strak, sterk en stabiel is. Is dit niet het geval, dan zal de vloercoating in mum van tijd gaan scheuren en breken, waardoor er een haveloze uitstraling ontstaat.

Geef je vakantiewoning een nieuwe uitstraling met kunststof gevelbekleding

Is jouw vakantiewoning toe aan een opknapbeurt? Kan jouw chalet wel een nieuwe uitstraling gebruiken? Of is de stacaravan toe aan onderhoud? Dan kan het vervangen van de gevelbekleding weleens de oplossing zijn. Houten gevelbekleding vergaat in de loop van tijd. Het heeft regelmatig een schilderbeurt nodig en kan desondanks toch gaan rotten. Gelukkig kun je met een duurzaam product de gevel snel en gemakkelijk vervangen. Met kunststof gevelbekleding is dit probleem namelijk zo opgelost. 

De voordelen van kunststof gevelpanelen

Kunststof gevelbekleding biedt veel voordelen. Schilderen is niet meer nodig, maar de kunststof gevelpanelen hebben wel de mooie natuurlijke hout getrouwe uitstraling. Door je vakantiewoning met deze gevelpanelen te bekleden, behoudt deze dus zijn natuurlijke look. Zeker in een landelijke omgeving is dit erg belangrijk. Kunststof heeft niet veel onderhoud nodig. Is de gevelbekleding wat smerig geworden? Dan kun je dat eenvoudig met een doekje en sopje schoonmaken. Eventueel kun je voor het hardnekkige vuil een borsteltje gebruiken. Een ander voordeel van kunststof gevelbekleding is dat het eenvoudig te monteren is. Je kunt het dan ook prima zelf doen, waardoor het helemaal jouw eigen project wordt. Voor je het weet heeft jouw vakantiewoning weer een nieuwe frisse uitstraling.

kunststof gevelbekleding

Een nieuwe uitstraling met kunststof gevelbekleding

De montage van kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding monteren is een vrij eenvoudige klus, die een handige doe-het-zelver zeker aan kan. Het is bij deze klus wel prettig om met twee mensen te zijn. Dat maakt het net even wat makkelijker. De eerste stap van een goede montage betreft de voorbereiding. Uiteraard dien je de bestelling te controleren. Heb je voldoende panelen om de klus in één keer te klaren? Dan kunnen ze op maat gezaagd worden. Zo kun je in een volgend stadium gewoon lekker doorwerken. Hierna kun je het regelwerk in orde maken. Er wordt een soort geraamte van latten gecreëerd waar later de panelen op gemonteerd worden. De volgende stap is het bevestigen van de basisprofielen en daarna kunnen de gevelpanelen geplaatst worden. Doordat alles op maat gezaagd is, kun je lekker doorwerken en zie je direct resultaat. Het wordt weer een vakantiewoning als nieuw. Vergeet ook niet na de montage even de panelen af te nemen met een sopje en doek. 

Andere toepassingen

Naast vakantiewoningen, stacaravans of chalets, kunnen de kunststof gevelpanelen ook prima worden toegepast als gevelbekleding van woonboten, schuren, tuinhuisjes en zelfs gevels van woningen. De kunststof gevelbekleding heeft een isolerende werking waardoor de populariteit enorm groot is. Het houdt de warmte in koele dagen dan ook heerlijk binnen, zodat je een lekker behaaglijk binnenklimaat hebt.