Wat voor keuken past er bij mijn woning?

Tegenwoordig is een keuken al lang niet meer alleen de plaats om slechts het eten te bereiden. De keuken is vaak een centrale plek in de woning en de stijl van de keuken kan een huis maken of kraken. Het vinden van de juiste keuken is daarom ook een complexe opgave. De keuze welke keuken goed bij jouw woning past is afhankelijk van het budget, maar vooral van de ruimte die je voor een keuken in huis hebt.

Welke keukenopstelling komt in mijn woning het beste tot zijn recht?

De juiste opstelling bepalen valt niet mee. Het is ten eerste belangrijk dat je weet hoeveel ruimte je hebt. Heb je bijvoorbeeld een smalle kamer dan is een rechte keuken aan te raden. Wanneer je iets meer ruimte hebt kun je ook voor een hoekkeuken gaan. Heb je een hele brede kamer dan komt een U-vormige keuken vaak mooi tot zijn recht. En wanneer je een woonkeuken maakt of een en-suite richting de woonkamer dan kan een kookeiland ontzettend mooi zijn. Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een parallel opstelling. In dat geval staan de keukenblokken tegenover elkaar. Per ruimte kan een andere opstelling mooi zijn. Belangrijk is om in ieder geval bij iedere opstelling goed na te denken over waar welk apparaat zit, zodat je een zo efficiënt en fijn mogelijk kookomgeving creëert.

keukenopstelling

Hoe kies ik een keuken die past bij mijn woning?

Overige opties

Tenslotte zijn er nog een aantal belangrijke overwegingen om te maken. Ga je bijvoorbeeld voor bovenkastjes? Handig vanwege de opbergruimte, maar zonder oogt de keuken ruimtelijker. Gaan we voor slimme kasten, een voorraadkast of extra lades. Een ouderwetse afzuigkap of een fornuis met geïntegreerde afzuiging? En welke apparaten wil ik allemaal aanwezig hebben? Uiteindelijk komt het allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Wat vind je mooi en waar heb je de ruimte voor?

Geef licht de ruimte

Lichtval en de toepassingen van het licht hebben effect op de ruimte waarin dit zich fenomeen zich afspeelt. Er zijn verschillende manieren om licht toe te passen binnen je interieur. Als je weet hoe met effect van lichtbronnen weet te werken kun je meubels goed tot zijn recht laten komen. Je kan door middel van licht de kleuren van je interieur nog meer benadrukken. Wij gaan in dit artikel uitleggen welke effecten je kan toepassen om je huis sfeervol te maken.Wat is mooie verlichting in je kamer?

Het toepassen van lichten in vloeren en muren

Dit is een effect dat simpel toe te passen is in je woning. Door je muren en je kamers van lichte kleuren te voorzien lijkt alles een stuk groter. Door lichten kleuren toe te passen in je woning komt daglicht ook makkelijker binnen. De kleuren van het licht worden niet geabsorbeerd door je woning. Door geen donkere kleuren te gebruiken wordt het licht ook nog eens weerkaatst. Om te zorgen dat het effect van het licht nog groter is, dan is het handig om op de plekken waar de lichtstralen komen geen grote meubels te zetten. Grote meubels houden het licht weer tegen.

Het nemen van glazen deuren

Deuren die geen glaswerk in zich hebben laten geen licht door. Je kan er voor kiezen om glazen deuren in je huis te nemen. Een glazendeur geeft een chic effect. Ben je geen voorstander van glazen deuren en vindt je dit een hoop schoonmaakwerk kun je kiezen voor melkglas. Dat scheelt een boel in de schoonmaaktijd van de deuren.

Spiegels in je huis zetten om de woning te versieren

Wil je echt mooi licht in je woning kun je ervoor kiezen voor het gebruik van spiegels. Het geeft echter een hoop schoonmaakwerk.

Een landelijke keuken creëren

De keuken wordt steeds meer gezien als het hart van de woning en de inrichting wordt steeds belangrijker. Veel mensen kiezen voor een landelijke sfeer in hun woning en willen dit graag terug laten komen in de keuken. Maar hoe je dat? Een landelijke keuken creëren klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Met een paar simpele tips heb jij straks ook een prachtige keuken in een landelijke stijl.

Een landelijke stijl voor je keuken is populair

Tips voor een landelijke keuken

Als je deze tips volgt zul je versteld staan van het resultaat. Een landelijke keuken in een mum van tijd.

  • Materiaal en kleur

Welke kleuren en materialen passen echt bij een landelijke stijl? Denk aan steen, hout of glas. Natuurlijke kleuren en materialen zullen bijdragen aan de landelijke uitstraling van de keuken.

  • Verse kruiden

Tegenwoordig kun je zelfs in de plaatselijke supermarkt heerlijke verse kruiden kopen. Deze kleine plantjes geven jouw keuken een landelijke sfeer en ze ruiken ook nog eens heerlijk!

  • Tegeltjes

Dit is misschien wel de moeilijkste keus bij het inrichten van de keuken. Welke tegeltjes passen goed bij een landelijke uitstraling? Kies niet voor teveel kleur, maar ga voor een simpele wandtegel. Probeer niet teveel gebruik te maken van zwarte tinten, maar kies liever voor gebroken wit. Dit zal erg goed passen bij de landelijke stijl waar je naar op zoek bent.

Koken in je landelijke keuken

Met alle verse kruiden die op het aanrecht staan wek je de indruk dat er heerlijk vers gekookt wordt in jouw keuken. Het zal jou ook aansporen om meer de keuken in te gaan, het is immers de mooiste ruimte in je huis geworden. Een laatste tip voordat je begint met het creëren van een landelijke keuken is dit: zorg ervoor dat de accessoires goed passen bij de stijl. Met andere woorden: Koop geen rode theedoek, maar kies voor neutraal.

Voordelen van een aannemer

Je hebt net de koopovereenkomst voor jouw nieuwe huis ondertekend. Het is alleen nog niet helemaal je droomhuis. De badkamer is nog in authentieke jaren 70 stijl met mintgroene wasbak, bruine tegels en een douchegordijntje. De ramen hebben enkel glas. De keuken is niet om aan te zien. Als klap op de vuurpijl lekt het dak. Naast deze structurele zaken, wil je natuurlijk ook strakke wanden, een moderne vloer en mooi afgewerkte plafonds in het hele huis. Om het huis om te toveren naar het droomhuis dat je voor ogen hebt, zul je een grote verbouwing moeten doen.

Een aannemer inhuren

Je kunt ervoor kiezen om een aannemer in te huren voor de grote verbouwing. Een aannemer biedt veel voordelen. Een aannemer is een professional met verstand van zaken. Hij kan voordat de verbouwing begint goed inschatten wat er nodig is aan materiaal en vakmensen. Een goede aannemer zorgt ervoor dat je van tevoren weet wat het budget voor de verbouwing moet zijn. Past er iets niet helemaal in jouw budget, dan kan de aannemer alternatieven geven. De aannemer zorgt ervoor dat de verbouwing volgens een logische planning uitgevoerd wordt. Hij weet wanneer hij welke vakmensen in moet plannen. Zo sluiten de werkzaamheden van de dakdekker naadloos aan bij die van de loodgieter. Bij een goede aannemer kun je ervan uitgaan dat de verbouwing volgens planning wordt uitgevoerd.

Aannemers denken met je mee voor jouw woning

Niet zo maar de eerst de beste aannemer

Het is aan te raden om niet te snel met een aannemer in zee te gaan. We kennen allemaal wel de TV programma’s waarin een malafide aannemer er na de eerste aanbetaling vandoor gaat. De klant blijft zitten met een financiële strop en een niet afgemaakte verbouwing. Je kunt op internet gemakkelijk zelf onderzoek doen naar de aannemers die je op het oog hebt. En onthoud: als het te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook zo!

Een stortdouche plaatsen

Een badkamer is tegenwoordig meer dan een plaats om je even te wassen. Het is nu een plaats waar je heerlijk kunt ontspannen in het bad of onder de douche. Het nemen van een douche is tegenwoordig heerlijk door het gebruik van een regendouche. Heb je wel een douche, maar nog geen stortdouche dan is dat gemakkelijk te verhelpen. Wanneer je een regendouche hebt, zal dat je badkamer een trendy uitstraling geven. Je profiteert met een regendouche van een complete douche ervaring door het gebruik van een stortdouche met thermostatische kraan. Je zou kunnen denken dat het gebruik van een regendouche een dure aangelegenheid is, maar dat is het zeker niet.

Wat zijn de voordelen van een regendouche?

Wanneer je onder een regendouche staat, is het net alsof je in een regenbui staat met warm water. Het is een heerlijk gevoel. Het zal je ontspannen na een dag van hard werken.

Er zijn regendouches die je in het plafond kunt inbouwen. Je ziet dan geen douchestangen of slangen meer. Het installeren van een regendouche in het plafond kun je beter aan een vakman overlaten.

In veel gevallen worden regendouches ook gecombineerd met een normale handdouche. Dan kun je afwisselen tussen twee verschillende manieren om te douchen.

regendouche plaatsen

Waarom zou ik een stortdouche plaatsen?

Nadeel van een regendouche

Je moet, voordat je een regendouche aanschaft, nagaan of je ketel wel genoeg water kan leveren. Een gewone douche gebruikt ongeveer 11 liter per minuut en een regendouche 25 liter per minuut. Neem voor de aanschaf van een regendouche, als je twijfelt, contact op met een specialist. Hij of zij zal dan aan kunnen geven of je cv-ketel geschikt is voor een regendouche. Wanneer een stortdouche eenmaal geplaatst is, wil je niets anders meer. Hoe groter de regendouche kop is, hoe meer water hij zal verbruiken. Het is een heerlijk gevoel om je te wassen onder een regendouche waarbij het net lijkt of je in een zachte warme regenbui staat. Het is dan echt genieten en relaxen onder de douche.

Bijpassend deurbeslag

Wanneer je een nieuwe deur gaat kopen voor bijvoorbeeld een nieuwe woning, krijg je te maken met enorm veel keuzes. Het is dan ook verstandig om bij jezelf na te gaan wat je precies verwacht van de deur en waar je wensen en behoefte liggen. Dit kan namelijk per persoon enorm verschillen en er is daarnaast ook een groot verschil aan bijpassend deurbeslag per type deur. In dit blogartikel zullen we je dan ook meer vertellen over al deze verschillende soorten deurbeslag.

Bijpassend deurbeslag voor de binnendeur

Uiteraard kent een binnendeur ook een deurbeslag. In de meeste gevallen is dit deurbeslag anders dan de buitendeur. Dit heeft er mee te maken dat de veiligheid van de binnendeur veelal veel minder is dan de buitendeur. Je kunt er dus bijvoorbeeld voor kiezen om een schuifdeur in het huis te plaatsen. In dit geval heeft u enkel een klink nodig die niet kan bewegen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een normale deur te plaatsen als binnendeur. Deze heeft echter wel een klink nodig die de deur open en dicht kan doen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om toch een sluiting op de binnendeur te zetten. Dit vind je doorgaans bijvoorbeeld op de binnendeur van de slaapkamer, de badkamer of het toilet. Deze zullen dan ook vragen om meer bevestigingen en verschillende sluitingen. let er echter wel op dat wanneer je kiest voor nieuw deurbeslag je dit wel goed in combinatie met het interieur doet. Het lijkt op voorhand misschien niet belangrijk, maar het kan een grote rol spelen binnen het algehele aanzicht van het interieur.

deurbeslag voor binnendeur en buitendeur

Wat voor deurbeslag past er bij mijn deur?

Deurbeslag voor de buitendeur

De buitendeur heeft doorgaans een iets andere aanpak nodig dan de binnendeuren. Dit heeft er mee te maken dat het interieur bij een buitendeur een kleinere rol speelt, doordat deze vooral gekoppeld zijn aan uitgangen en dus voor de helft buiten het huis vallen. Wat echter wel een grote rol speelt is dat de voordeur de eerste indruk van het huis geeft. Het is dan ook belangrijk dat ondanks de deur niet in directe verbinding staat met het interieur, dit wel enigszins bijpassend is. Het is namelijk een eerste indruk die iemand krijgt van een huis. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het deurbeslag bijpassend te maken aan elkaar. Zo kun je er voor kiezen om iedere deur dezelfde klink te geven.

Beveiliging voor de deuren in huis

Vooral in de buitendeuren zul je te maken krijgen met een beveiliging. Het is dan ook in veel gevallen gewenst om een goede sluiting op de deur te plaatsen. Dit kun je doen door iedere deur apart te bekijken of het samen te pakken. Hierdoor kun je het hele huis bijpassend maken aan elkaar of juist iedere ruimte een unieke uitstraling geven. Let er bij de keuze echter wel op dat je de juiste sluitingen gebruikt. Zo is het verstandig om voor verschillende bijzetsloten te gaan voor de voor- en achterdeur!

Wat doet een stansmachine?

Een stansmachine is een grote of een kleine machine waarmee er stukken uit leer, textiel of metaal kan worden gedrukt. Wat er eigenlijk gebeurd in een stansmachine is dat het materiaal eruit wordt geslagen. Daarnaast is het ook mogelijk om de stukken die uitgeslagen moeten worden in een bepaalde vorm worden uitgeslagen. Het stukje dat uit het materiaal wordt geslagen, is het product. Daar gaat het allemaal om. Verwar stansen niet met ponsen, want het belangrijkste verschil tussen deze twee technieken is dat bij ponsen de plaat die overblijft na de verwerking het product is, en bij het stansen hetgeen wat uitgedrukt wordt het product is.

Hoe werkt stansen?

Bij stansen hoef je niet direct te denken aan grote machines waarmee materialen worden uitgeslagen. Deze variatie wordt veelvuldig gebruikt, maar ook op artistieke scholen of op de middelbare scholen bij de kunst vakken wordt er wel eens gestanst. Maar hoe werkt het nou precies? Of je nou te maken hebt met de kleine stansmachines die op school worden gebruikt of met de grote stansmachines die worden gebruikt in de industrie, het principe blijft hetzelfde. Er wordt een grote plaat of groot stuk stof neergelegd op een mal. Vervolgens wordt er met een grote stempel een vorm uitgedrukt uit het grote gedeelte. Dat wat je net hebt uitgedrukt of hebt uitgeslagen is het product waarmee kan worden gewerkt.

Reliëf aanbrengen met een stansmachine

In plaats van een stuk uit te slaan uit een grotere plaat of uit een stuk stof, is het ook mogelijk om enkel reliëf te slaan in een product. Ook hier zijn speciale stempels voor beschikbaar. Deze stempels zijn vaak gemaakt van hard staal en zijn erg nauwkeurig. Je hebt hier te maken met twee stempels die precies boven elkaar liggen. Door het materiaal tussen deze twee stempels te leggen en vervolgens de beide stempels te bedienen, kan er reliëf worden geslagen in het materiaal. De stansmachines in de industrie werken zo snel dat het mogelijk is om vele producten na elkaar te maken. Door middel van de stansmachines is het ook mogelijk om vele identieke exemplaren van een product te maken.

stansen

Wat kan je met een stansmachine?

Waarvoor worden stansmachines gebruikt?

Stansmachines worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Omdat ze zo makkelijk in gebruik zijn en daarnaast ook nauwkeurig, zijn er veel industrieën die graag gebruiken maken van deze machine. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de kledingindustrie, dan zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten schoenen op de markt verkrijgbaar. Van één bepaalde soort schoen zijn er wel duizenden exemplaren gemaakt. Dit komt omdat er voor het maken van deze exemplaren steeds gebruik is gemaakt van dezelfde mal en stempels. Ditzelfde geldt voor de auto-industrie. Ook hier wordt dankbaar gebruik gemaakt van stansmachines. Hiermee worden per type auto vele exemplaren gemaakt. Ditzelfde geldt ook voor allerlei andere producten waarbij er van één soort product vele verschillende exemplaren zijn gemaakt. Met de komst van stansmachines is het steeds makkelijker geworden voor de massaproductie.

Bron: www.bouwbedrijf-zuidholland.nl

Inbrekers buiten houden doe je zo!

Inbrekers gebruiken steeds geavanceerdere inbraakmethodes om woningen binnen te dringen. Het maakt het erg belangrijk om uw woning van de juiste beveiliging te voorzien! U moet er niet aan denken, dat een deel van uw inboedel meegenomen wordt. Daarbij kunnen er bij zo’n inbraak gevaarlijke situaties ontstaan. Denkt u zich eens in, dat u tijdens een inbraak in de woning aanwezig bent. Inbrekers schuwen geweld tegenwoordig niet, om u ertoe aan te zetten geld en sieraden af te geven. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om uw woning goed te beschermen tegen deze ongewenste gasten. In dit artikel leest u er meer over!

Beveiliging bij de bouw van een woning

Wanneer u plannen maakt voor de nieuw- of verbouw van uw woning, kunt u al rekening houden met de beveiliging hiervan. Een aannemersbedrijf kan u bijvoorbeeld adviseren over het nut van lichtkoepels in een plat dak. Deze koepels voegen niet altijd waarde toe, maar vergroten de kans op een inbraak wel. Daarbij heeft u de keuze tussen kozijnen van hout en kunststof kozijnen. Kunststof is vaak veel lastiger open te breken dan hout! Daarbij kan een kunststof kozijn van een extra laag worden voorzien, die voorkomt dat inbrekers deze met een koevoet of breekijzer kunnen beschadigen. Het zijn de eerste stappen in het verbeteren van de beveiliging van uw woning. Hoe houdt u inbrekers momenteel buiten?

Het juiste hang- en sluitwerk op ramen en deuren

Ook belangrijk bij het plaatsen van nieuwe ramen en deuren is het hang- en sluitwerk hierop. Zeker bij kozijnen van kunststof is het hang- en sluitwerk vaak onderdeel van het product. Reden genoeg om hier al bij de selectie van uw kozijnen op te letten! Het is raadzaam om voor SKG-gecertificeerde sloten te kiezen. Deze sloten zijn getest door een onafhankelijke partij op de weerstand die ze bieden tegen de meest voorkomende vormen van inbraak. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan kerntrekken. Ook de klopsleutelmethode wordt vaak gebruikt door inbrekers.

Tip: wanneer u momenteel verouderd hang- en sluitwerk op ramen en deuren gebruikt, is het raadzaam dit te laten vervangen door een slotenmaker in de buurt. Zelf sloten vervangen blijkt vaak een hele uitdaging te zijn! Daarbij is de kans op schade aan het kozijn relatief groot.

beveiliging woning

Hoe beveilig ik mijn woning?

Een alarmsysteem in uw huis laten plaatsen

Nadat de nieuw- of verbouw van uw woning is afgerond, kunt u het plaatsen van een alarmsysteem overwegen. Een alarmsysteem schrikt inbrekers af, op het moment dat zij eenmaal in uw woning zijn. Het is raadzaam om het alarmsysteem op maat samen te laten stellen, waarbij gekeken wordt naar de risico’s die u in huis loopt. Probeer hierbij het pad vorm te geven, die een inbreker zou volgen. Op basis van dit pad kunt u maatregelen nemen om de inbreker onderweg te stoppen. Denk aan het gebruik van een bewegingssensor, een beveiligingscamera of magneetcontacten. Ook een mistgenerator kan het overwegen waard zijn. Deze generatoren worden vaak echter voornamelijk binnen bedrijfspanden gebruikt. Een slotenmaker kan hulp bieden bij het vormgeven van een alarmsysteem voor uw woning.

Binnenkort verhuizen? Vergeet dit niet!

De huidige woningmarkt kan het erg lastig maken om een geschikte woning te vinden. Op het moment dat u eindelijk uw droomwoning gevonden heeft, kunt u niet wachten op de verhuizing. Tijd om naar uw nieuwe stekje te trekken! Er zijn bij een verhuizing naar een nieuwe woning verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk hierbij niet alleen aan de zaken rondom de verhuizing zelf, maar ook aan eventuele klussen aan uw nieuwe woning. Het is verstandig om aanpassingen aan de woning voor de verhuizing uit te laten voeren, om schade aan uw meubilair te voorkomen. U kunt denken aan het vernieuwen van de muren of vloer, het uitbouwen van de woning, het renoveren van de keuken, enzovoorts.

In dit artikel zetten we een aantal zaken voor u op een rijtje, waarmee rekening gehouden dient te worden bij een aanstaande verhuizing.

Aannemersbedrijf inschakelen bij een aanbouw

U kunt ervoor kiezen om een woning aan te schaffen, waar u niet direct tevreden over bent. Denk bijvoorbeeld aan een woning die toe is aan een renovatie, een wat kleinere woning met de optie om voor een uitbouw te kiezen, enzovoorts. Een aannemersbedrijf kan u helpen bij het vernieuwen of uitbouwen van de woning. Maak vooraf samen een plan, om ervoor te zorgen dat de woning straks alsnog aan uw wensen voldoet. Veel mensen kiezen voor het betrekken van hun nieuwe woning voor een renovatie van de keuken of badkamer. Dit zijn ruimtes die vaak niet meer door een oude bewoner vernieuwd worden.

sloten vervangen

Sloten vervangen bij nieuwe woning

Isolatie van uw nieuwe woning verbeteren

Het kan interessant zijn om de isolatie van uw nieuwe woning te verbeteren. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op de energierekening. Ook draagt het bij aan de waarde van uw woning. Zo kunt u het huis op termijn voor meer verkopen! Bij het verbeteren van de isolatie kunt u denken aan het isoleren van de vloer, het aanbrengen van isolatiemateriaal onder het dak, enzovoorts. Op deze manier stroomt er minder warme lucht naar buiten, waardoor minder energie verbruikt hoeft te worden bij het verwarmen van uw woning.

Tip: let bij het verbeteren van de isolatie van een huis op subsidieregelingen binnen uw gemeente. Zo hoeft de investering in een verbeterde isolatie u relatief weinig te kosten.

Beveiliging in huis verbeteren na de verhuizing

Een derde factor om rekening mee te houden bij de verhuizing naar een nieuwe woning, is het vernieuwen van het hang- en sluitwerk. Mogelijk zijn de sloten op uw ramen en deuren verouderd, wat de kans op een inbraak onnodig groot maakt. Door de sloten te vernieuwen, trekt u direct in een veilig huis! Naast sloten laten vervangen kan het gebruik van een alarminstallatie interessant zijn. Op zo’n installatie kunt u bijvoorbeeld verschillende bewegingssensoren aansluiten. Of wat te denken van magneetcontacten? Op het moment dat de deur opengebroken wordt, zal het alarm geactiveerd worden. Een slotenmaker kan u informeren over de opties die u heeft, wanneer u voor een betere beveiliging van uw woning wilt gaan.

Failliet.. wat doe je met de woning?

Faillissement is voor geen enkel bedrijf leuk. Het betekent namelijk dat je de schulden niet meer kunt aflossen en dat je de boel moet inpakken. Het is voor geen enkel persoon of onderneming leuk om mee te maken. Sterker nog het is één van de vervelendste dingen om mee te maken, echter gebeurt dit toch meer dan je denkt. Maar hoe laat je het gebouw of hoe laat je de woning achter? Je moet toch echt de woning ontruimen. Het moet namelijk weer helemaal schoon zijn voor de volgende bewoner of de volgende onderneming die zich hier zal gaan vestigen.

U zult zich nog verbazen hoe vaak een woning of gebouw ontruiming plaatsvindt. Het kan zijn daar een echtpaar gaat scheiden. In dit geval zullen ze uit elkaar gaan en apart gaan wonen. Meestal is het voorgaande huis dan te duur en gaan ze allebei kleiner wonen. Hierbij komt het ook zeker van pas om het huis te ontruimen en schoon te maken. Vaak moeten mensen voor hun werk naar het buitenland, dan zullen zij ook hun woning verlaten. Ook moet vaak ouderen mensen naar een tehuis toe, omdat zij niet meer voor zichzelf kunnen zorgen.

woning ontruimen

Woning laten ontruimen

Er zijn zat anderen redenen te bedenken wanneer zo’n klus plaatsvindt. Negen van de tien gevallen schakelen mensen professioneel hulp in, omdat het een erg lastige klus blijft en het vaak ongelooflijk veel tijd kost. Daarbij als de klus snel wordt afgehandeld hebben omstanders er minder last van. Sommige buren zijn vaak van die enorme zeurpietjes, iedereen kent ze wel. Waar je ook nog aan moet denken is dat je waarschijnlijk extra vervoersmiddelen nodig hebt. Je moet hoe dan ook alle spullen van A naar B brengen. Er moeten namelijk een hoop spullen vervoerd worden of je het nou wilt of niet. Kasten, meubels, kleding, apparatuur, tafels, stoelen, servies en zat andere spullen. Je kan mij niet wijs maken dat je alles kunt vervoeren in een auto.

Ik kan u natuurlijk niet verplichten om professionele hulp in te schakelen, maar raadt het zeker aan. Als je dat niet wilt doen is het misschien handig om te weten hoe je het best je spullen kan vervoeren bij ontruiming van het huis. Als je veel kleding hebt is het handig om dit te vervoeren in vuilniszakken. Dan bedoel ik wel wat stevigere vuilniszakken, zodat deze niet kunnen scheuren. Het voordeel is dat je hier redelijk veel kleding in kwijt kan. Voor glaswerk, borden en andere breekbare objecten is het handig om theedoeken en handdoeken te gebruiken. Voor vrouwen die beschikken over veel sieraden kan je het best gebruik maken van kleine stevige doosjes.  Wil je extra informatie over het ontruimen van je huis? Dan kan je het best een kijkje nemen op de website van Woning-Ontruimingservice.