Restaurant renoveren? Lees deze tips!

Op het moment dat jij jouw restaurant wilt renoveren zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Het is dan ook van belang je voorbereiding goed is voor hetgeen dat eraan gaat komen. Hierbij is het belangrijk dat je een duidelijke planning maakt. Naast de planning zijn er nog een aantal tips die je wellicht zullen helpen met deze leuke opgave. Dit zodat jouw restaurant er na de renovatie er op en top uitziet en ook nog eens goed loopt.

Mogelijk nieuwe inrichting en een nieuw thema

Als je besluit je restaurant te renoveren is het restaurant waarschijnlijk redelijk verouderd. Indien dit het geval is, zou het ook goed mogelijk kunnen zijn dat er in de keuken oud apparatuur wordt gebruikt. Als dit inderdaad aan orde is, doe je er goed aan om dit te vervangen. Dit kost een hoop geld maar als het goed is, zal dit ook een hoop geld opleveren. Je kunt bijvoorbeeld een koelkast voor de horeca kopen, of nieuwe kookplaten.

Een nieuw thema kan zorgen voor nieuwe prospects

In sommige situaties zullen de belangrijke spullen zoals kookplaten en koelkasten al wel vernieuwd zijn. Hierbij is het dus enkel van belang dat de binnen en eventuele buitenkant van het restaurant er een tikje nieuwer uit komen te zien. Dit is belangrijk voor het oog van de klant. Ook in dit geval zijn er verscheidene mogelijkheden. Je kunt er namelijk voor kiezen om hetzelfde thema als voorheen aan te houden, maar ook kun je kiezen voor een nieuw thema. Hiermee wordt bedoeld, nieuwe gerechten en nieuwe doelen die je voor jezelf kunt stellen. Dit is een goede optie in het geval dat het bedrijf op dit moment niet goed loopt. Door een nieuw thema aan het restaurant te geven en door te renoveren zullen vele mensen benieuwd raken. Een gedeelte van deze mensen waarbij je de interesse hebt gewekt, zal langskomen om te kijken. Als er dan wordt gezorgd dat zij een lekker bord te eten en een prettige ervaring krijgen, komen zij eerder nog eens terug.

Een actie opzetten na de opening

Een andere mogelijkheid om het restaurant zo vol mogelijk te krijgen na de restauratie, is door een goede actie aan te bieden. Een wij zijn weer open actie. Bij deze actie kun je de klanten eenmalig korting geven als ze komen eten na de nieuwe opening. Veel mensen worden dan benieuwd en een aanbieding vindt iedereen fijn. Ook hierbij is het weer van belang dat je de klanten op dat moment dan erg tevreden houdt. Dit doe je voor twee doeleinden. Ten eerste zodat ze terugkomen terugkomen en ten tweede zodat zij mond tot mondreclame door zullen geven. Vooral mond tot mond reclame is bij restaurants een zeer belangrijke term. Als jij van één van je vrienden of familieleden hoort dat het geen goed restaurant is, zul je veel minder snel naar het restaurant gaan. Als je daarentegen hoort dat het restaurant geweldig is, zal je zeer waarschijnlijk benieuwd zijn en het willen uitproberen.

Binnenkort verhuizen? Zo is het een fluitje van een cent!

Als je gaat verhuizen kan dat een hele hoop gedoe opleveren. Vooral wanneer het de eerste keer is dat je gaat verhuizen kan het lastig zijn om in te schatten wat je allemaal moet regelen. Dit is logisch en een aantal goede tips komen vaak goed te pas. Hierbij een aantal tips om je verhuizing net wat soepeler te laten verlopen.

Verhuislift maakt een verhuizing makkelijker

Vooral als je niet op de begane grond woont kan het heel erg handig zijn om een verhuislift te huren. Dit is natuurlijk zodat je jezelf de moeite bespaart van het op en neer lopen met allerlei zware spullen. Het huren van de verhuislift kan je zoveel moeite besparen dat het de investering meer dan waard is,. De prijs van het huren van een verhuislift ligt gelukkig niet zo hoog. Je kunt bijvoorbeeld heel goedkoop een verhuislift huren in Den Haag. Vooral voor zware meubels zoals kasten en bedden is een verhuislift handig. Je hebt daarnaast nog wel een aantal mensen nodig die de meubels op de verhuislift zetten.

verhuisdoos inpakken

Verhuisbedrijf inhuren

Het kan je heel veel moeite schelen om een verhuisbedrijf in te huren. Een verhuisbedrijf zorgt er eigenlijk voor dat al het zware werk gedaan wordt. Je neemt jezelf dus een hoop werk uit handen door een verhuisbedrijf in te huren. Dit is voor veel mensen die zelf bijvoorbeeld slecht ter been zijn, heel erg handig. Er zitten op heel veel plaatsen verhuisbedrijven. Daardoor zit er dus altijd één bij jou in de buurt. Je hebt dus een hoop keus qua bedrijven. Je kunt deze beslissing maken door goed op de website te kijken. Ook kun je het bedrijf opbellen zodat je een beetje een idee krijgt van wat voor mensen daar werken. Hierdoor kun je dus kiezen welk bedrijf het best bij jou lijkt te passen.

Begin op tijd

Bij een verhuizing komt ook veel papierwerk kijken. Zorg ervoor dat dit geregeld is voordat de verhuizing begint. In zo’n hectische periode als een verhuizing wil je niet hoeven nadenken over allerlei papierwerk. Het is ook verstandig om op tijd te beginnen met inpakken. Niemand zit er natuurlijk op te wachten om op de laatste dag voor de verhuizing een hoop stress te hebben over het inpakken. Zorg er voor dat alleen de spullen die echt noodzakelijk zijn nog niet ingepakt zijn de dag voor de verhuizing. Dit zorgt ervoor dat de verhuizing georganiseerd verloopt.

Bepaal van te voren je budget

Een verhuizing kan behoorlijk veel geld kosten. De meeste mensen hebben maar een beperkt budget, dus is het zaak om zuinig met dat budget om te gaan. Je kunt op verschillende manieren besparen op de verhuizing. Het is bijvoorbeeld slim om offertes van verschillende verhuisbedrijven te vergelijken. Hierdoor zie je welk bedrijf het minst duur is. Je kunt er als dat mogelijk is nog beter voor kiezen om alles zelf te doen. Zo kom je met een aantal sterke vrienden ook al erg ver.

Alles wat je moet weten over een epoxy vloercoating

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer en overweeg je om een epoxy vloercoating aan te laten leggen? Wij geven antwoord op jouw meest dringende vragen over epoxy vloercoatings.

Wat is een epoxy vloercoating?

Een epoxy vloercoating is een vloercoating gemaakt van de harde kunststof epoxy. Deze kunststof wordt vloeibaar gemaakt en gelijkmatig over de vloer verdeeld, waar het uithardt. Na het uitharden van de epoxy kan je genieten van een prachtige, strakke en egale vloer, die goed tegen een stootje bestand is.

Waar is een epoxy vloercoating voor geschikt?

Een epoxy vloercoating is verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, waardoor het overal kan worden toegepast. Van scholen, winkels, showrooms en bibliotheken tot kerken, bedrijfspanden en zelfs woonhuizen, voor elke situatie is een passende vloercoating verkrijgbaar. Omdat de uitstraling van een vloercoating strak en tijdloos is, past deze vloer bovendien bij diverse interieurstijlen. Om een epoxy vloercoating aan te laten leggen is het belangrijk dat je beschikt over een sterke, stabiele en egale ondervloer, zoals bijvoorbeeld een betonvloer, tegelvloer of cementvloer. Wanneer de ondervloer niet stabiel en egaal is, kan dat ervoor zorgen dat de epoxyvloer scheurt of breekt, met een haveloze uitstraling tot gevolg.

epoxy vloercoating

Alles over een epoxy vloercoating

Wat zijn de voordelen?

Een epoxy vloercoating is sterk en robuust, waardoor beschadigingen en slijtage nagenoeg niet voorkomen. Hierdoor heeft deze vloer een lange levensduur en behoudt het jarenlang zijn strakke, verzorgde uitstraling. De hoge hardheid van de vloer en het poriën loze oppervlak zorgen er bovendien voor dat de vloer zwaar en intensief belast kan worden en eenvoudig gereinigd kan worden. Daarnaast kan een epoxyvloer worden uitgerust met een antislipcoating, waardoor een epoxy vloercoating ook zeer geschikt is voor ruimtes met hoge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Water, hitte, zuren en chemicaliën kunnen tevens een epoxy vloercoating niet beschadigen, zodat deze vloer echt in allerlei ruimtes kan worden toegepast en jij jarenlang onbezorgd van de vloer gebruik kunt maken.

Wat zijn de nadelen?

Epoxy vloercoatings kennen eigenlijk nagenoeg geen nadelen. Als we er toch een aantal moeten noemen, dan komen we uit bij de aanleg van deze krachtige vloer. Om een epoxy vloercoating aan te kunnen leggen, is het belangrijk dat de ondergrond strak, sterk en stabiel is. Is dit niet het geval, dan zal de vloercoating in mum van tijd gaan scheuren en breken, waardoor er een haveloze uitstraling ontstaat.

Geef je vakantiewoning een nieuwe uitstraling met kunststof gevelbekleding

Is jouw vakantiewoning toe aan een opknapbeurt? Kan jouw chalet wel een nieuwe uitstraling gebruiken? Of is de stacaravan toe aan onderhoud? Dan kan het vervangen van de gevelbekleding weleens de oplossing zijn. Houten gevelbekleding vergaat in de loop van tijd. Het heeft regelmatig een schilderbeurt nodig en kan desondanks toch gaan rotten. Gelukkig kun je met een duurzaam product de gevel snel en gemakkelijk vervangen. Met kunststof gevelbekleding is dit probleem namelijk zo opgelost. 

De voordelen van kunststof gevelpanelen

Kunststof gevelbekleding biedt veel voordelen. Schilderen is niet meer nodig, maar de kunststof gevelpanelen hebben wel de mooie natuurlijke hout getrouwe uitstraling. Door je vakantiewoning met deze gevelpanelen te bekleden, behoudt deze dus zijn natuurlijke look. Zeker in een landelijke omgeving is dit erg belangrijk. Kunststof heeft niet veel onderhoud nodig. Is de gevelbekleding wat smerig geworden? Dan kun je dat eenvoudig met een doekje en sopje schoonmaken. Eventueel kun je voor het hardnekkige vuil een borsteltje gebruiken. Een ander voordeel van kunststof gevelbekleding is dat het eenvoudig te monteren is. Je kunt het dan ook prima zelf doen, waardoor het helemaal jouw eigen project wordt. Voor je het weet heeft jouw vakantiewoning weer een nieuwe frisse uitstraling.

kunststof gevelbekleding

Een nieuwe uitstraling met kunststof gevelbekleding

De montage van kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding monteren is een vrij eenvoudige klus, die een handige doe-het-zelver zeker aan kan. Het is bij deze klus wel prettig om met twee mensen te zijn. Dat maakt het net even wat makkelijker. De eerste stap van een goede montage betreft de voorbereiding. Uiteraard dien je de bestelling te controleren. Heb je voldoende panelen om de klus in één keer te klaren? Dan kunnen ze op maat gezaagd worden. Zo kun je in een volgend stadium gewoon lekker doorwerken. Hierna kun je het regelwerk in orde maken. Er wordt een soort geraamte van latten gecreëerd waar later de panelen op gemonteerd worden. De volgende stap is het bevestigen van de basisprofielen en daarna kunnen de gevelpanelen geplaatst worden. Doordat alles op maat gezaagd is, kun je lekker doorwerken en zie je direct resultaat. Het wordt weer een vakantiewoning als nieuw. Vergeet ook niet na de montage even de panelen af te nemen met een sopje en doek. 

Andere toepassingen

Naast vakantiewoningen, stacaravans of chalets, kunnen de kunststof gevelpanelen ook prima worden toegepast als gevelbekleding van woonboten, schuren, tuinhuisjes en zelfs gevels van woningen. De kunststof gevelbekleding heeft een isolerende werking waardoor de populariteit enorm groot is. Het houdt de warmte in koele dagen dan ook heerlijk binnen, zodat je een lekker behaaglijk binnenklimaat hebt.   

De eikenprocessierups: een ware plaag in Drenthe

Vanaf april kruipen de eikenprocessierupsen weer uit hun eitjes. In een lange rij gaan ze ‘s nachts op zoek naar jonge eikenbladeren bovenin de boom om hun buikjes rond te eten. Vervolgens houden ze zich overdag gezamenlijk schuil in nest spinsels in de oksels van de boom. Deze spinsels zien we elk jaar in de maanden mei en juni weer volop hangen en vormen een gevaar voor onze gezondheid. Jeuk, rode ogen en verkoudheidsklachten zijn slechts enkele gevolgen van de eikenprocessierups. Elk jaar lijkt het aantal te groeien en inmiddels kunnen we zeker spreken over een ware plaag. Ook in Drenthe is dit zeker het geval.

De opkomst van de eikenprocessierups

Waar we zo’n 30 jaar geleden nog nooit gehoord hadden van de eikenprocessierups, is dat anno 2020 zeker wel anders. Iedereen kent de rups en probeert deze zoveel mogelijk te vermijden. Vóór de jaren ‘80 kwam de eikenprocessierups ook slechts sporadisch voor in ons land. 10 jaar later maakte de meest zuidelijke provincies kennis met de rups en elk jaar breidde de populatie zich steeds meer uit, waarbij de rupsen in 2010 ook in Drenthe naamsbekendheid wist te maken.De stijgende temperaturen, de zachte winters en de droge, hete zomers hebben de groei zeker gestimuleerd. Een kleine 10 jaar later kunnen we dan ook zeker spreken van een ware plaag. 

processierups bestrijden

Het bestrijden van de eikenprocessierups in Drenthe

De gevolgen van de processierups

De eikenprocessierups zorgt voor veel overlast. Zowel mens als dier kan klachten krijgen wanneer ze in aanraking zijn geweest met deze rups. In de maanden mei en juni ontwikkelen de eikenprocessierupsen namelijk giftige brandhaartjes als verdedigingsmechanisme. Bij gevaar laten ze de haartjes los en bij contact wordt er een gif afgegeven door deze haartjes. Dit gif zorgt voor de klachten. Mensen kunnen bij contact met de huid last van vervelende jeuk, huiduitslag en rode bultjes krijgen. Komen de brandhaartjes in de luchtwegen terecht, dan zijn hoesten, loopneuzen, kriebel in de keel en kortademigheid het gevolg. Daarnaast kunnen de brandhaartjes ook in je ogen terecht komen. Rode, gezwollen ogen en irritatie is daarvan het gevolg. Ook dieren, zoals honden, katten en paarden, kunnen last krijgen van de processierups. Ga bij langdurige klachten altijd even langs de arts.

Eikenprocessierups bestrijden

Al in een vroeg stadium kan de eikenprocessierups bestreden worden. Met preventieve bestrijding worden de jonge rupsen gedood, voordat ze een gevaar vormen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Het biologische middel is namelijk niet selectief en doodt ook andere rupsen. In dat geval zal er gewacht moeten worden met de eikenprocessierups bestrijden in Drenthe tot de nestspinsels goed zichtbaar zijn. Deze worden bij de bestrijding namelijk samen met de rupsen weggezogen en verzameld in een grote tank. De inhoud van de tank wordt vervolgens elders in het land vernietigd en de bomen zijn weer rupsvrij. 

Wat voor keuken past er bij mijn woning?

Tegenwoordig is een keuken al lang niet meer alleen de plaats om slechts het eten te bereiden. De keuken is vaak een centrale plek in de woning en de stijl van de keuken kan een huis maken of kraken. Het vinden van de juiste keuken is daarom ook een complexe opgave. De keuze welke keuken goed bij jouw woning past is afhankelijk van het budget, maar vooral van de ruimte die je voor een keuken in huis hebt.

Welke keukenopstelling komt in mijn woning het beste tot zijn recht?

De juiste opstelling bepalen valt niet mee. Het is ten eerste belangrijk dat je weet hoeveel ruimte je hebt. Heb je bijvoorbeeld een smalle kamer dan is een rechte keuken aan te raden. Wanneer je iets meer ruimte hebt kun je ook voor een hoekkeuken gaan. Heb je een hele brede kamer dan komt een U-vormige keuken vaak mooi tot zijn recht. En wanneer je een woonkeuken maakt of een en-suite richting de woonkamer dan kan een kookeiland ontzettend mooi zijn. Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een parallel opstelling. In dat geval staan de keukenblokken tegenover elkaar. Per ruimte kan een andere opstelling mooi zijn. Belangrijk is om in ieder geval bij iedere opstelling goed na te denken over waar welk apparaat zit, zodat je een zo efficiënt en fijn mogelijk kookomgeving creëert.

keukenopstelling

Hoe kies ik een keuken die past bij mijn woning?

Overige opties

Tenslotte zijn er nog een aantal belangrijke overwegingen om te maken. Ga je bijvoorbeeld voor bovenkastjes? Handig vanwege de opbergruimte, maar zonder oogt de keuken ruimtelijker. Gaan we voor slimme kasten, een voorraadkast of extra lades. Een ouderwetse afzuigkap of een fornuis met geïntegreerde afzuiging? En welke apparaten wil ik allemaal aanwezig hebben? Uiteindelijk komt het allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Wat vind je mooi en waar heb je de ruimte voor?

Geef licht de ruimte

Lichtval en de toepassingen van het licht hebben effect op de ruimte waarin dit zich fenomeen zich afspeelt. Er zijn verschillende manieren om licht toe te passen binnen je interieur. Als je weet hoe met effect van lichtbronnen weet te werken kun je meubels goed tot zijn recht laten komen. Je kan door middel van licht de kleuren van je interieur nog meer benadrukken. Wij gaan in dit artikel uitleggen welke effecten je kan toepassen om je huis sfeervol te maken.Wat is mooie verlichting in je kamer?

Het toepassen van lichten in vloeren en muren

Dit is een effect dat simpel toe te passen is in je woning. Door je muren en je kamers van lichte kleuren te voorzien lijkt alles een stuk groter. Door lichten kleuren toe te passen in je woning komt daglicht ook makkelijker binnen. De kleuren van het licht worden niet geabsorbeerd door je woning. Door geen donkere kleuren te gebruiken wordt het licht ook nog eens weerkaatst. Om te zorgen dat het effect van het licht nog groter is, dan is het handig om op de plekken waar de lichtstralen komen geen grote meubels te zetten. Grote meubels houden het licht weer tegen.

Het nemen van glazen deuren

Deuren die geen glaswerk in zich hebben laten geen licht door. Je kan er voor kiezen om glazen deuren in je huis te nemen. Een glazendeur geeft een chic effect. Ben je geen voorstander van glazen deuren en vindt je dit een hoop schoonmaakwerk kun je kiezen voor melkglas. Dat scheelt een boel in de schoonmaaktijd van de deuren.

Spiegels in je huis zetten om de woning te versieren

Wil je echt mooi licht in je woning kun je ervoor kiezen voor het gebruik van spiegels. Het geeft echter een hoop schoonmaakwerk.

Een landelijke keuken creëren

De keuken wordt steeds meer gezien als het hart van de woning en de inrichting wordt steeds belangrijker. Veel mensen kiezen voor een landelijke sfeer in hun woning en willen dit graag terug laten komen in de keuken. Maar hoe je dat? Een landelijke keuken creëren klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Met een paar simpele tips heb jij straks ook een prachtige keuken in een landelijke stijl.

Een landelijke stijl voor je keuken is populair

Tips voor een landelijke keuken

Als je deze tips volgt zul je versteld staan van het resultaat. Een landelijke keuken in een mum van tijd.

  • Materiaal en kleur

Welke kleuren en materialen passen echt bij een landelijke stijl? Denk aan steen, hout of glas. Natuurlijke kleuren en materialen zullen bijdragen aan de landelijke uitstraling van de keuken.

  • Verse kruiden

Tegenwoordig kun je zelfs in de plaatselijke supermarkt heerlijke verse kruiden kopen. Deze kleine plantjes geven jouw keuken een landelijke sfeer en ze ruiken ook nog eens heerlijk!

  • Tegeltjes

Dit is misschien wel de moeilijkste keus bij het inrichten van de keuken. Welke tegeltjes passen goed bij een landelijke uitstraling? Kies niet voor teveel kleur, maar ga voor een simpele wandtegel. Probeer niet teveel gebruik te maken van zwarte tinten, maar kies liever voor gebroken wit. Dit zal erg goed passen bij de landelijke stijl waar je naar op zoek bent.

Koken in je landelijke keuken

Met alle verse kruiden die op het aanrecht staan wek je de indruk dat er heerlijk vers gekookt wordt in jouw keuken. Het zal jou ook aansporen om meer de keuken in te gaan, het is immers de mooiste ruimte in je huis geworden. Een laatste tip voordat je begint met het creëren van een landelijke keuken is dit: zorg ervoor dat de accessoires goed passen bij de stijl. Met andere woorden: Koop geen rode theedoek, maar kies voor neutraal.

Voordelen van een aannemer

Je hebt net de koopovereenkomst voor jouw nieuwe huis ondertekend. Het is alleen nog niet helemaal je droomhuis. De badkamer is nog in authentieke jaren 70 stijl met mintgroene wasbak, bruine tegels en een douchegordijntje. De ramen hebben enkel glas. De keuken is niet om aan te zien. Als klap op de vuurpijl lekt het dak. Naast deze structurele zaken, wil je natuurlijk ook strakke wanden, een moderne vloer en mooi afgewerkte plafonds in het hele huis. Om het huis om te toveren naar het droomhuis dat je voor ogen hebt, zul je een grote verbouwing moeten doen.

Een aannemer inhuren

Je kunt ervoor kiezen om een aannemer in te huren voor de grote verbouwing. Een aannemer biedt veel voordelen. Een aannemer is een professional met verstand van zaken. Hij kan voordat de verbouwing begint goed inschatten wat er nodig is aan materiaal en vakmensen. Een goede aannemer zorgt ervoor dat je van tevoren weet wat het budget voor de verbouwing moet zijn. Past er iets niet helemaal in jouw budget, dan kan de aannemer alternatieven geven. De aannemer zorgt ervoor dat de verbouwing volgens een logische planning uitgevoerd wordt. Hij weet wanneer hij welke vakmensen in moet plannen. Zo sluiten de werkzaamheden van de dakdekker naadloos aan bij die van de loodgieter. Bij een goede aannemer kun je ervan uitgaan dat de verbouwing volgens planning wordt uitgevoerd.

Aannemers denken met je mee voor jouw woning

Niet zo maar de eerst de beste aannemer

Het is aan te raden om niet te snel met een aannemer in zee te gaan. We kennen allemaal wel de TV programma’s waarin een malafide aannemer er na de eerste aanbetaling vandoor gaat. De klant blijft zitten met een financiële strop en een niet afgemaakte verbouwing. Je kunt op internet gemakkelijk zelf onderzoek doen naar de aannemers die je op het oog hebt. En onthoud: als het te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook zo!

Een stortdouche plaatsen

Een badkamer is tegenwoordig meer dan een plaats om je even te wassen. Het is nu een plaats waar je heerlijk kunt ontspannen in het bad of onder de douche. Het nemen van een douche is tegenwoordig heerlijk door het gebruik van een regendouche. Heb je wel een douche, maar nog geen stortdouche dan is dat gemakkelijk te verhelpen. Wanneer je een regendouche hebt, zal dat je badkamer een trendy uitstraling geven. Je profiteert met een regendouche van een complete douche ervaring door het gebruik van een stortdouche met thermostatische kraan. Je zou kunnen denken dat het gebruik van een regendouche een dure aangelegenheid is, maar dat is het zeker niet.

Wat zijn de voordelen van een regendouche?

Wanneer je onder een regendouche staat, is het net alsof je in een regenbui staat met warm water. Het is een heerlijk gevoel. Het zal je ontspannen na een dag van hard werken.

Er zijn regendouches die je in het plafond kunt inbouwen. Je ziet dan geen douchestangen of slangen meer. Het installeren van een regendouche in het plafond kun je beter aan een vakman overlaten.

In veel gevallen worden regendouches ook gecombineerd met een normale handdouche. Dan kun je afwisselen tussen twee verschillende manieren om te douchen.

regendouche plaatsen

Waarom zou ik een stortdouche plaatsen?

Nadeel van een regendouche

Je moet, voordat je een regendouche aanschaft, nagaan of je ketel wel genoeg water kan leveren. Een gewone douche gebruikt ongeveer 11 liter per minuut en een regendouche 25 liter per minuut. Neem voor de aanschaf van een regendouche, als je twijfelt, contact op met een specialist. Hij of zij zal dan aan kunnen geven of je cv-ketel geschikt is voor een regendouche. Wanneer een stortdouche eenmaal geplaatst is, wil je niets anders meer. Hoe groter de regendouche kop is, hoe meer water hij zal verbruiken. Het is een heerlijk gevoel om je te wassen onder een regendouche waarbij het net lijkt of je in een zachte warme regenbui staat. Het is dan echt genieten en relaxen onder de douche.