Wat is installatietechniek en wat kan ik ermee

Dit artikel gaat over installatietechniek. Wat valt daar allemaal onder. Als ik naar een bedrijf ga, dat zich daarmee bezighoudt, wat kan ik dan precies verwachten. Want wat is Installatietechniek en at kun je ermee? Dit artikel informeert je daarover

Wat omvat installatietechniek

De installatietechniek omvat het samenbrengen van allerlei componenten en daarvan een functioneel geheel te maken. Je kunt dat aanduiden met integratie. Het bestaat uit drie activiteiten, namelijk het ontwerpen van installaties, het aanleggen daarvan en tenslotte het onderhoud. Dat laatste wordt nog weleens onderbelicht, maar is uiteraard ook van groot belang. Normaliter worden een aantal deelgebieden onderscheiden, namelijk elektrotechniek, werktuigbouw, klimaattechniek, beveiligingstechniek en transporttechniek. Er zijn nog wel meer deelgebieden, maar de hier genoemde zijn de meest voorkomende.

Waarvoor inschakelen

Het is natuurlijk aan jou om te bepalen waarvoor je een dienstverlener op het gebied van installatietechniek wilt inschakelen. We bedoelen hiermee niet alleen de eerdergenoemde deelgebieden, maar ook de fases van een project. Of je voor het hele traject een enkele dienstlener gebruikt of diverse. Zeker in het laatste geval zal elke fase goed moeten worden gedocumenteerd. Als je een nieuwe werkplaats of fabriek gaat bouwen, is het goed om te overwegen om alle soorten installaties in de handen van een dienstverlener te geven.

Bron; https://batenburg.nl/

Dat zal een betere integratie opleveren en kan er geen vingerwijzing plaatsvinden. De opsplitsing van een project op basis van deelgebieden en dan ook nog eens op basis van projectfasen, wordt natuurlijk heel moeilijk te managen. Er zouden goede argumenten moeten zijn om een zo vergaande opsplitsing toe te passen.

installatie materiaal

Schroeven en ander bouwmateriaal

Selectie van

De keuze van een dienstverlener die zich bezighoudt met installatietechniek is voor elk project belangrijk. Het belang neemt echter toe met de omvang en complexiteit ervan. Gaat het project om een van de eerdergenoemde deelgebieden of een combinatie van diverse. Heeft de leverancier een bewezen expertise. Dat betekent, heeft het bedrijf vergelijkbare projecten uitgevoerd. Gaat het om een specifiek deelgebied, namelijk de beveiligingstechniek, dan zou je een specialist kunnen kiezen. Maar ook dan zal rekening moeten worden gehouden met de al aanwezige installaties, ook van andere deelgebieden, en met de eventuele toekomstplannen.

Ook een beveiligingsinstallatie is geen eiland. Er zijn altijd raakvlakken met andere deelgebieden. Hopelijk heb jij een idee waar veel mensen iets aan hebben. Wees de slimme ondernemer en denk goed na over bovenstaande zaken. Veel succes!