Op zoek naar goedkope kozijnen? Bekijk hier de mogelijkheden

Kunstof kozijnen hebben een lange levensduur, vergen minimaal onderhoud en zorgen voor een goed geïsoleerd huis. Hierdoor zijn kunststof kozijnen hartstikke goedkoop op de lange termijn! Houten kozijnen moet je regelmatig onderhouden en dit kost geld en moeite. Daarnaast zal je die uiteindelijk na ongeveer 30 jaar alsnog moeten vervangen. Kozijnen goedkoop kopen is dus een uitstekende keuze voor de volgende verbouwing, die gaan namelijk wel 50 jaar mee! 

Geen onderhoud nodig

Je kunt ervoor kiezen om bij de jaarlijkse grote schoonmaak een vochtige doek over de kunststof kozijnen heen te halen, maar dat is dan ook alles wat je hoeft te doen. Je hebt niet eens zeep nodig om het schoon te maken. Deze onderhoudsarme kozijnen hebben dus alleen wat water en een doekje nodig, dingen die je toch al in huis hebt voor legio andere taken. Dit in tegenstelling tot de vele likjes verf die je regelmatig moet aanbrengen op je houten kozijnen. Kunststof kozijnen goedkoop kopen zal je op de lange termijn een hoop geld kunnen schelen.

raamkozijn

Raamkozijn plaatsen

De volgende generatie geniet er ook van

Omdat deze onderhoudsarme kozijnen zo lang mee kunnen gaan, zullen de kinderen en kleinkinderen er ook van kunnen genieten. Naast dat kunststof kozijnen goedkoper zijn om aan te schaffen dan houten kozijnen, gaan ze ook nog gemiddeld 20 jaar langer mee. Kunststof kozijnen goedkoop kopen bespaart je dus al vanaf het eerste moment een hoop geld! En als je meteen kiest voor een mooie kleur die lang in de smaak zal vallen, hoeven de kozijnen ook niet vervangen te worden op basis van esthetische waarde.

Minder stoken

Omdat kunststof kozijnen uit verschillende lagen bestaan waar lucht tussen zit, zorgt dit automatisch voor extra isolatie. Goede isolatie betekent minder stoken in de winter, omdat de warmte goed wordt vastgehouden binnen. En in de zomer betekent dit dat de koele lucht in je huis blijft hangen, waardoor je de ventilator niet zo hard hoeft te zetten. Hierdoor besparen deze onderhoudsarme kozijnen je dus nog meer geld!