Woonkamer renoveren

De woonkamer renoveren
Indien je meerdere jaren in huis woont, kan het voorkomen dat je je woonkamer grondig wilt gaan veranderen. Het kan zijn dat je bent uitgekeken op het plafond, muren en vloeren. Misschien wil je graag een openhaard in de woonkamer. Hoe moeten de muren, plafond en vloer worden? Dat zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je een woonkamer wilt renoveren. Je gaat daarbij dat aanpassen waarop jezelf uitgekeken bent.

De muren
Indien je muren hebt met een grove sierpleister structuur, is het mogelijk dat je liever een muur wilt met spachtelpoets. Dat is een gladde structuur waar wel kleine korreltjes inzitten dat het geheel een mooi effect geeft. Je moet daarbij wel het aantal m2 in de gaten houden. Het kan behoorlijk in de papieren lopen. Je moet een goede stukadoor de werkzaamheden laten uitvoeren. Begin daar niet zelf aan. Dat werk moet vakkundig gebeuren. Je kijkt er altijd naar en wanneer het niet goed is krijg je daar spijt van. Ook het plafond moet misschien opnieuw gestukadoord worden. Dat is zeker het werk voor een specialist.

Het is ook mogelijk dat de muren wel een goede structuur hebben maar dat de kleur niet meer bij het interieur past. Je kunt de muren zelf schilderen als je handig bent. Het plafond is een ander verhaal. Dat moet goed geschilderd zijn want iedere fout die je maakt kan je blijven zien. Daar heb je een echte schilder voor nodig.

Woonkamer renoveren

Een andere vloer leggen wanneer je de woonkamer gaat renoveren kan de kamer een totaal andere uitstraling geven.

De vloer
Wanneer er een plavuizen vloer ligt, wat niet de juiste kleur is bij de inrichting, kan je er een andere vloer over laten leggen. Ook de bestaande vloer uitbreken en er een nieuwe inleggen is mogelijk. Het is veel minder werk om nieuwe tegels over de bestaande vloer te leggen. Houdt hierbij ook het aantal m2 in de gaten in verband met de kosten.

Je kunt ook een houten vloer leggen. Wanneer je laminaat gebruikt, kan je dat gemakkelijk zelf doen. Hout geeft een warme uitstraling en past praktisch bij ieder interieur.

Op deze wijze kan je een woonkamer renoveren om voor je nieuwe interieur geschikt te maken. Kom je er niet zelf uit, neem dan een binnen architect in de arm. Deze kan dan precies aangeven wat je het beste kunt doen.