Wat zijn opdekdeuren met glas?

Opdekdeuren zijn deuren die worden afgehangen met paumelles en vallen hiermee gedeeltelijk in het kozijn. Paumelles zijn heel speciale scharnieren die men aan het kozijn bevestigd. Bij aankoop en plaatsing van opdekdeuren is het heel belangrijk om de draairichting op te geven bij aankoop. Want nadien is dit niet meer te wijzigen als u eenmaal de juiste draairichting heeft meegegeven. Opdekdeuren met glas zijn deuren waardoor je kan kijken afhankelijk welk soort glas natuurlijk. Er zijn hier ook verschillende varianten aanwezig in het soort glas dat je wenst.

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur?

Alle binnendeuren kunnen normaal besteld worden in twee varianten namelijk in een opdekdeur of een stompe deur. Het grote verschil is dat de stompe deur met scharnieren wordt geplaatst. Bij een stompe deur is het niet nodig om de draairichting door te geven. Buitendeuren zijn meestal in een stompe uitvoering. Meestal wordt her verschil heel duidelijk uitgelegd als je beslist om binnendeuren aan te kopen. De opdekdeuren zijn ook duurder dan de stompe uitvoering van deze binnendeur.

Soorten opdekdeuren:

Opdekdeuren kan je kiezen in diverse modellen of kleuren. Meestal kies je je opdekdeur naargelang de stijl van je woning. Zo zijn er strakke deuren die perfect in een modern interieur passen. De klassieke opdekdeuren worden ook nog regelmatig geplaatst om je woning een meer traditioneler karakter te geven.

Opdekdeuren zonder glas:

Vlakke opdekdeuren zijn de meest verkochte opdekdeuren. Er zit geen glas in, geen profiel en is gewoon geverfd in een witte lakkleur. Hier maak je best bij aankoop al de keuze of de deur in een grondverf is gezet of reeds volledig is afgelakt.

Opdekdeuren met glas:

Blank of doorkijk glas: Als je graag veel lichtinval in je huis wenst dan zijn opdekdeuren met glas waar je kan doorkijken ideaal. Met helder glas ben je natuurlijk ook een stuk van je privacy kwijt in hoeverre je dit zou nodig hebben in je eigen woonkamer.

Mat glas: Als je graag wat meer privacy wenst, dan kies je natuurlijk voor mat glas. Door deze opdekdeur met mat glas kan je enkel de schaduw waarnemen als er iemand aan de andere kant van de deur staat.

Deze twee verschillende opdekdeuren met glas zijn de meest voorkomende. Je kan ook altijd wel naar iets specialer gaan zoals figuurglas. Er bestaan ook opdekdeuren met gekleurd glas wat ineens meer kleur aan je interieur brengt.