Wat voor keuken past er bij mijn woning?

Tegenwoordig is een keuken al lang niet meer alleen de plaats om slechts het eten te bereiden. De keuken is vaak een centrale plek in de woning en de stijl van de keuken kan een huis maken of kraken. Het vinden van de juiste keuken is daarom ook een complexe opgave. De keuze welke keuken goed bij jouw woning past is afhankelijk van het budget, maar vooral van de ruimte die je voor een keuken in huis hebt.

Welke keukenopstelling komt in mijn woning het beste tot zijn recht?

De juiste opstelling bepalen valt niet mee. Het is ten eerste belangrijk dat je weet hoeveel ruimte je hebt. Heb je bijvoorbeeld een smalle kamer dan is een rechte keuken aan te raden. Wanneer je iets meer ruimte hebt kun je ook voor een hoekkeuken gaan. Heb je een hele brede kamer dan komt een U-vormige keuken vaak mooi tot zijn recht. En wanneer je een woonkeuken maakt of een en-suite richting de woonkamer dan kan een kookeiland ontzettend mooi zijn. Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een parallel opstelling. In dat geval staan de keukenblokken tegenover elkaar. Per ruimte kan een andere opstelling mooi zijn. Belangrijk is om in ieder geval bij iedere opstelling goed na te denken over waar welk apparaat zit, zodat je een zo efficiënt en fijn mogelijk kookomgeving creëert.

keukenopstelling

Hoe kies ik een keuken die past bij mijn woning?

Overige opties

Tenslotte zijn er nog een aantal belangrijke overwegingen om te maken. Ga je bijvoorbeeld voor bovenkastjes? Handig vanwege de opbergruimte, maar zonder oogt de keuken ruimtelijker. Gaan we voor slimme kasten, een voorraadkast of extra lades. Een ouderwetse afzuigkap of een fornuis met geïntegreerde afzuiging? En welke apparaten wil ik allemaal aanwezig hebben? Uiteindelijk komt het allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Wat vind je mooi en waar heb je de ruimte voor?