Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor heeft een mooi en creatief beroep. Hij ziet het resultaat van zijn werk direct. Dit heeft echt te maken met vakmanschap. Elke klus is immers anders en daar moet je als stukadoor snel op in kunnen spelen.

Wat is precies het werk van een stukadoor?

Een stukadoor brengt stucwerk aan op muren en plafonds. Ook als gebouwen bewerkt moeten worden met stucwerk is dit het werk van de stukadoor. De benamingen Stucco, stuc of sierpleister worden ook wel gebruikt voor stucwerk. Het aanbrengen van stucwerk op een ondergrond wordt ook wel gedaan om het te egaliseren of om het een aantrekkelijkere uitstraling te geven. De taak van een stukadoor is het opknappen van de woning naar wens van de eigenaar. Als je dit beroep uitoefent kun je ook goed adviseren als personen kenbaar maken welk resultaat ze willen bereiken. Jij als stukadoor weet immers welk resultaat er behaald wordt als er welke behandeling uitgevoerd wordt.

Welke stukadoor moet ik inhuren?

Natuurlijk wil je dat in jouw huis de beste stukadoor aan het werk gaat. Zoek naar iemand die e in ieder geval goed kan adviseren. Een goed advies laat zien dat iemand weet waar hij mee bezig is en een goed beeld heeft van jouw wensen. Schroom niet om verschillende stukadoors te benaderen. Zo kun je goed vergelijken en zal je zien dat er qua prijs ook de nodige verschillen zijn. Ga pas met iemand in zee wanneer je er zelf alle vertrouwen in hebt dat het de juiste en kundige persoon in.