Voordeuren voor je nieuwe woning

Voordeuren

Het kiezen van een nieuwe voordeur is geen makkelijke keuze. Naast de diverse maten, kleuren en type voordeuren, dient er ook rekening gehouden te worden met dingen zoals isolatie, materiaal en veiligheid. Voordeuren, ook wel buitendeuren genoemd, zijn ook niet zo maar te plaatsen. Wat komt moet je allemaal rekening mee houden, want een voordeur van Skantrae is toch een beetje het visitekaartje van de woning.

Voordeuren: De verschillende soorten

Er zijn ontzettend veel verschillende types als het gaat om voordeuren. Jet hebt massief houten voordeuren, kunststof voordeuren en aluminium voordeuren. Als je puur naar isolatie kijkt, zijn de houten voordeuren het beste. Deze vallen echter wel vaker in een hogere prijsklasse, zijn er minder verschillende types en kosten houten voordeuren meer als het gaat om de onderhoud. Als we naar kunststofdeuren kijken, zijn deze vaak de goedkoopste optie wat betreft de prijs. Ook hebben kunststof voordeuren vrijwel geen onderhoud nodig en isoleren ze ook goed. Aluminium voordeuren zijn er in principe in alle soorten stijlen en daardoor is het vrij makkelijk om een geschikte deur te vinden bij je woning. De prijs kwaliteit verhouding is goed te noemen en er is weinig onderhoud nodig. Wat betreft de veilheid zijn alle types die in Nederland worden verkocht getest op de Europese normen.
Als je dus weinig onderhoud wilt hebben aan je voordeur, dan zijn de aluminium voordeuren of de kunststof voordeuren de beste oplossing. Dit is mede doorslaggevend als het gaat om de keuze die u zult moeten maken.

Voordeuren: De verschillende type

Naast de drie verschillende soorten voordeuren, is het ook van belang dat u nadenkt over de stijl en type van deze deuren. Bij houten deuren kunt u bijvoorbeeld kiezen aan prachtig glas in lood glas terwijl u bij kunststof deuren wellicht zult kiezen voor een meer transparante glassoort. Als u wat meer privacy wilt, is matglas uiteraard ook een mogelijkheid.

Voordeuren: Waar moet je op letten?

Er zijn dus een aantal dingen waar u dus op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe voordeur. As eerste is het belangrijk dat u een voordeur kiest die bij u past. Zorg er dus voor dat u het type en materiaal van te voren bedenkt.Een andere tip is dat u van te voren nadenkt over de hoeveelheid onderhoud die deur nodig heeft. Als u niet veel wilt doen aan de voordeur, neem dan geen houten deur. Ook het hang en sluitwerk is een belangrijk aspect bij het uitkiezen van een nieuwe voordeur. U kunt beter iets meer uitgeven en een goed en veilig slot hebben dan kiezen voor een goedkope, minder veilige oplossing.