Verschil tussen een gietvloer en 1 coatingvloer

De meeste mensen denken dat een coatingvloer en een gietvloer gelijk zijn. Maar dat is niet volledig waar. Deze tweetal woorden – coatingvloer en gietvloer – worden immers vaak door elkaar heen gehaald. In dit artikel wil ik jullie meer gaan vertellen over het verschil tussen een coatingvloer en gietvloer. deze blog kan zeker boeiend zijn wanneer je nog twijfelt tussen een giet- en coatingvloer.
Daarnaast heb je ook epoxyvloeren en epoxy coatings.

De toplaag van een coatingvloer is dunner

Op het eerste oog zie je mogelijk niet zo veel verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer. Een coatingvloer heeft dezelfde pluspunten als een gietvloer. Zo is het gemakkelijk bij te houden, kun je het gemakkelijk zuiver maken en heeft het een hedendaagse uitstraling. Het grote onderscheid is dat de toplaag van een coatingvloer dunner is dan die van een gietvloer. De laag van een vloercoating is vaak niet dikker dan 1 millimeter. In de basis is het mogelijk om een vloercoating aan te brengen op de gietvloer.

De voordelen van een coatingvloer

Het grootste pluspunt van een coatingvloer is dat het er erg strak uit ziet. Bovendien geeft het een stukje extra . Met een coatingvloer beschik je over een unieke uitstraling, omdat de structuur door de coating zichtbaar blijft. Om het verschil met eigen ogen te bekijken raad ik je aan om bijvoorbeeld een showroom te bezoeken. Die zijn er genoeg en bij de meeste bedrijven kun je langskomen op afspraak. Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze website. Hier vind je veel info over gietvloeren in het algemeen en bovendien is het mogelijk om een afspraak te maken. Tevens kun je een prijsopgave opvragen via de internetpagina.

Een coatingvloer kost niet zo veel in vergelijking met een gietvloer. Dat komt omdat de grondstoffen welke gebruikt wordt vele malen lager is bij een vloercoating dan bij een gietvloer. Bovendien zit er minder werk in het aanleggen van een vloercoating dan bij een gietvloer. Aan de andere kant is de duurzaamheid en slijtvastheid van allebei de vloeren verschillend; de gietvloer zal een langere levensduur hebben dan een vloercoating die daardoor doorgaans na enkele jaren weer gelegd moet worden.