Tips voor het kiezen van een zonwering

Om je woning in de zomer koeler te houden, kan het slim zijn om zonwering tegen je gevel aan te laten plaatsen. Met de zonwering zorg je niet alleen voor een koelere woning. Ook biedt de zonwering je in de zomer altijd een plek met schaduw. Ideaal, wanneer het op het heetst van de dag is. Door de verschillende soorten zonwering die worden aangeboden, is het niet altijd even gemakkelijk om een keuze te maken. In dit artikel zetten we verschillende tips om een rijtje, die je helpen bij het maken van deze keuze.

 

Verschillende soorten zonwering

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten welke verschillende soorten zonwering er momenteel worden aangeboden. Kies je bijvoorbeeld voor het gebruik van screens, een traditioneel zonnescherm of shutters? Bij het gebruik van sommige soorten zonwering zal je geen schaduw creëren op een terras of balkon. Shutters en screens komen er echter goed van pas aan de voor- en zijkant van een woning. Mensen vinden het niet altijd even mooi, om hier een uitvalscherm of traditioneel zonnescherm te plaatsen.

Tip: kijk ook naar de stijl van je woning en pas het type zonwering op deze stijl aan. Zoek je een klassieke of moderne oplossing?

zonwering

Ontdek de voordelen van een zonwering

Vergelijk verschillende vormen van bediening

Naast de verschillende soorten zonwering, wordt de zonwering met verschillende vormen van bediening aangeboden. Kies je voor een elektrische bediening, of ga je voor een handmatige variant? Wanneer je al ouder bent, kan het prettig zijn om het zonnescherm elektrisch te kunnen bieden. Houd er rekening mee, dat de kosten van zo’n bediening aanzienlijk hoger liggen dan bij een handmatige variant.

Tot slot speelt vanzelfsprekend ook de kleur van de zonwering een rol. Ga je voor een hele opvallende kleur om je terras gezelliger te maken? Of geef je de voorkeur aan een subtiele kleur zonwering?