Tips om lekkages te verhelpen

Bij veel woningbezitters zorgen lekkages voor frustraties. Dit is niet voor niets! De locatie van de bron van een lekkage is vaak maar zeer moeizaam te achterhalen en een lekkage kan voor een blijvende waterschade aan je woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan houtrot in houten constructies onder je dakbedekking, schimmel- en zwamvorming op muren en plafonds, enzovoorts. Het kost vaak al snel enkele weken tot zelfs maanden, alvorens deze schade volledig hersteld is. In dit artikel geven we je enkele handige tips om een lekkage te verhelpen.

Tip 1: de hoofdkraan dichtdraaien in huis

Allereerst kun je de hoofdkraan in huis dichtdraaien, om een verergering van de waterschade aan je woning te voorkomen. Daarbij is het verstandig om direct foto’s van de ontstane waterschade te maken. Deze foto’s maken het op een later moment makkelijker om de kosten voor het herstel van de lekkage vergoed te krijgen via je verzekeraar.

Tip 2: probeer de bron van de lekkage te vinden

Een volgende stap die je zou kunnen zetten is het zoeken naar de bron van de lekkage. In veel gevallen is de bron nauwelijks met het blote oog te vinden, maar mogelijk heb je geluk! Wanneer je de bron van de lekkage gevonden hebt kun je deze met een vochtige doek afdekken. Zo voorkom je dat het vrijgekomen vocht in je woning kan trekken.

Lekkages voorkomen

Wil jij lekkages voorkomen? Schakel een loodgieter in.

Tip 3: een loodgieter inschakelen voor hulp

Hulp inschakelen van een loodgieter is wellicht de beste tip die we je kunnen geven. Een loodgieter beschikt over de benodigde kennis, hulpmiddelen en ervaring om de lekkage binnen je woning te verhelpen. Veel loodgieters bieden een spoedservice aan, zodat je ook op de late avond en zelfs in de weekenden hulp van een loodgieter in kunt schakelen. Zo voorkom je dat je al snel tegen een ernstige waterschade in je woning aanloopt.