Het is heel gebruikelijk, dat er voorafgaand aan de verkoop van een woning een bouwkundig rapport wordt opgesteld. In zo’n bouwkundig rapport wordt meer informatie gegeven over de gebreken binnen een woning, de renovatieklussen die door een volgende bewoner zouden moeten worden uitgevoerd om de woning netjes te maken, enzovoorts. Zo’n bouwkundig rapport kan vanzelfsprekend van invloed zijn op de waarde van een woning. Des te meer gebreken hierbij naar voren komen, des te lager zal de waarde van de woning vaak ook zijn. Het betekent immers, dat een koper nog veel in de woning moet investeren om deze te herstellen. Wil je meer weten over een bouwkundig rapport? Op deze website vind je hier meer informatie over.
Zelf aan de slag met renovatieklussen
Voordat je een bouwkundig rapport van je woning op laat stellen, kun je zelf aan de slag gaan met renovatiewerkzaamheden. Door bijvoorbeeld een vochtplek te herstellen, een oud behang te vervangen en houtrot weg te werken, kun je een deel van de gebreken vooraf oplossen. Dergelijke klussen zijn relatief eenvoudig zelf uit te voeren! In het bijzonder wanneer je hierbij gebruik maakt van een online instructievideo. Bij deze video’s wordt stapsgewijs toegelicht, hoe bepaalde klussen kunnen worden uitgevoerd.
Hulp van een specialist inschakelen
Naast de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan, kun je ook een aannemersbedrijf inschakelen om grote renovatieklussen uit te voeren. Hierbij dien je voor jezelf na te gaan, wat de invloed van bepaalde gebreken op de waarde van een woning is. Als het effect groot is, kan het zinvol zijn om hier een gespecialiseerde partij voor in te schakelen. De kosten voor zo’n bedrijf wegen in dat geval niet op tegen de verlaging van je woningwaarde. Kies voor een aannemersbedrijf of een gespecialiseerdere partij, zoals een elektricien of loodgieter.
Woningwaarde laten stijgen met een betere isolatie
Los van het bouwkundige rapport, kun je ook voor een verbetering van de isolatie in huis kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de bestaande ruiten in huis, het plaatsen van een extra laag met isolatiemateriaal onder je dakbedekking, enzovoorts. Of wat te denken van zonnepanelen? In de afgelopen jaren hebben zonnepanelen sterk aan populariteit gewonnen. Mede doordat het aanbod aan zonnepanelen toegenomen is en de prijs hiervan gedaald. Zo is het gebruik van zonnepanelen voor een veel grotere groep consumenten toegankelijk geworden. Heb jij al eens gedacht aan het gebruik van zonnepanelen?