Software voor VVE-management

De tijd dat in een vereniging voor eigenaars alles netjes uitgetikt werd en in ordners werd bewaard, ligt allang achter ons. Het is alleen maar natuurlijk dat de voorzitter van een VVE gebruik zal maken van een computer om alles wat maar enigszins gerelateerd is aan de vereniging te bewaren. Vaak zullen de bestuursleden van een VVE nog geen gebruikmaken van een softwarepakket dat specifiek voor VVE-management werd ontwikkeld. Op kleine schaal is het begrijpelijk dat  Wie kiest voor VVE-management, kan niet buiten een softwarepakket om het VVE-beheer eenvormig te houden.

Wat is software voor VVE-management?

Uiteraard werd software voor VVE-management speciaal ontworpen om VVE-beheer zo gemakkelijk en zo klantvriendelijk te laten verlopen. Bij het ontwikkelen van deze software werd dus niet alleen gedacht aan het gemak van het VVE-management, maar ook aan de noden van de eigenaars die gebruikmaken van de diensten van een dienst voor VVE-beheer Amsterdam. Om dit te kunnen waarmaken is het belangrijk dat software voor VVE-beheer rekening houdt met de volgende factoren:

 • De sofware of applicatie moet eenvormig zijn en zowel voor beheerders als eigenaars gebruiksvriendelijk zijn.
 • Het programma moet geschikt zijn om de financiën te kunnen beheren.
 • Contracten moeten, indien gewenst, automatisch kunnen worden verlengd.
 • Alle klanten of eigenaars kunnen gebruikmaken van hetzelfde pakket.
 • Het programma is geschikt voor het beheer van verzekeringspolissen.
 • De software kan worden gebruikt om onderhoud of reparaties te plannen.
 • De applicatie laat toe om efficiënt en digitaal met elkaar te communiceren.
 • Het programma moet veilig zijn.
  De privacy van de gebruikers wordt gerespecteerd.
 • De software is betaalbaar.
 • Het pakket wordt ondersteund door een gemakkelijk bereikbare helpdesk.

Softwarepakketten voor VVE-management

Zoals voor alle softwarepakketten bestaan er verschillende bedrijven die software voor VVE-beheer aanbieden. Soms is het moeilijk kiezen om voor het ene of voor het andere pakket te kiezen. Daarom geven we u graag een overzicht van enkele mogelijkheden. Er werden reeds verschillende pakketten op de markt gebracht. Sommige van deze software wordt zelfs gratis aangeboden. Enkele bekende aanbieders van software voor VVE-management zijn: VVEtotaal (gratis), Twinq, Convectbeheer, Gatebeheer Lite en Informant. Een aantal pakketten worden aangeboden door aanbieders van VVE-beheer. Het is dus mogelijk dat de software deel uitmaakt van het VVE-beheerspakket waar u voor hebt gekozen. Sowieso willen we u de raad geven altijd na te gaan of een dergelijk softwarepakket voor VVE-management in het aanbod inbegrepen werd of niet.