Sikkens verf kopen

Om de ruimtes meer leven en persoonlijkheid te geven en ze een goed afgewerkte en elegante afwerking te geven, is de belangrijkste manier om de kleur van de omgevingen te vernieuwen. Maar voor het schilderen van de muren is het noodzakelijk om de juiste verf te kiezen.

Natuurlijk hoort bij deze beslissing ook de keuze van de kleuren van de verven, maar daar blijft het niet bij. Vandaag de dag zijn er verschillende categorieën in de markt, voornamelijk wat betreft type en afwerking. Daarom is het belangrijk om, alvorens te beginnen met schilderen, het verschil tussen hen te kennen.

Om je te helpen bij deze taak hebben we dit artikel opgesteld met alle tips die je nodig heeft.

Soorten verf

Zoals we al zeiden, zijn er vele soorten verf op de markt verkrijgbaar. Onder hen zijn de verven van het merk Sikkens, die geurende, reukloze, schimmelwerende, antibacterie¨le verven aanbieden, enz.

Maar eerst moet worden bepaald waar de inkt zal worden gebruikt. Er zijn specifieke types voor het exterieur of het interieur, elk met zijn eigen specifieke kenmerken. Hieronder zullen we de belangrijkste weten.

Acrylverf

Omdat de acrylverf op waterbasis is, heeft deze een bijzonder voordeel: hij is gemakkelijk te verdunnen. In tegenstelling tot verf op oliebasis kan de acryl worden verdund met water. Maar vergeet niet de richtlijnen van de fabrikant te controleren. Daarnaast is water voldoende om penselen en schildergerei schoon te maken. Dit is veel praktischer, gemakkelijker en sneller.

Een ander voordeel van acrylverf is de korte droogtijd. Je hoeft dus niet te leven met de sterke geur van verf en blijf niet te lang van huis.

soorten sikkens verf

Op zoek naar de ideale verf voor uw woning?

Latexverf

Ook de latexverf op waterbasis is alleen in een matte afwerking te vinden. Hoewel het dezelfde basis heeft als acryl, heeft het een lage weerstand tegen water. Het heeft ook weinig weerstand tegen zonlicht. Het is echter het goedkoopst.

Latexverf is aangegeven voor oppervlakken die geen constant onderhoud nodig hebben, zoals plafonds of binnenmuren. Bovendien kan het worden gebruikt in metselwerk, gips en hout.

Geëmailleerde verf

Vrij weerbestendige, geëmailleerde verf kan op oplosmiddel- of waterbasis zijn. Het is uitstekend geschikt voor het perfectioneren van de afwerking van sommige oppervlakken, zoals metaal en hout. Gevonden in matte, satijnen of hoogglanzende afwerkingen.

Na het drogen vormt de geëmailleerde verf een film op de plaats van aanbrengen, waardoor een beschermende laag ontstaat. Maar het is belangrijk om de droogtijd in de gaten te houden. Producten op basis van oplosmiddelen hebben meer tijd nodig om te drogen en hebben een sterke geur, anders dan producten op basis van water.

Naast het kiezen van de juiste verf voor uw woning, is het ook belangrijk om de oppervlakken voor te bereiden om de verf te ontvangen. De wanden moeten glad en zonder onvolkomenheden zijn.

Vergeet ook niet de juiste accessoires voor het schilderen te kopen, zoals rollers, schuurpapier en penselen. Maak kennis met de verven van het merk Sikkens en geniet van hoogwaardige producten.