Prijs voor een aannemer

Prijs voor een aannemer bepalen

Bij verbouwingen komt sowieso de nodige stress tevoorschijn. Zelfs als je daarvoor een aannemer moet inhuren. Daarom is het wel handig als je op voorhand een beetje de prijs voor een aannemer kan bepalen.

Hoe vindt je een goede aannemer?

Een aannemer die je verbouwingen doet, kan dit meestal niet alleen en werkt ook nog met andere firma’s samen.
Rondvraag prijs voor een aannemer Vraag eerst een rond bij familie of vrienden of zij geen goede en betaalbare aannemer kennen. Of check eens in de buurt of er geen aannemer woont die de klus kan uitvoeren. Voor alle zekerheid vraag je aan alle aannemers die je contacteert referenties op bij de offerte. Zo kan je gerust eens checken of zij wel uitvoeren wat ze beweren.

Prijs voor een aannemer

Voor een grote klus is het vaak verstandig een aannemer aan te nemen, Maar wat is hiervoor precies de prijs?

Hoe wordt de prijs voor een aannemer bepaald?

Er zijn drie mogelijke prijsbepalingen die je kan afspreken met een aannemer.
Vaste prijs voor een aannemer
Je kan kiezen voor een vaste prijs te betalen aan een aannemer. Je spreekt dan onderling een vaste prijs af. De zekerheid die je hier hebt is dat de prijs niet zal verhogen maar je mag wel niet alle rekeningen gespecificeerd zien.
Richtprijs voor een aannemer
Je kan ook een soort schatting en richtprijs afspreken met een aannemer. Hier kan de aannemer zelf nog eventueel bijkomende kosten op de moment zelf vermelden en kan jij beslissen of deze worden gemaakt of niet.
Prijs per uur voor een aannemer
Je kan ook een prijs pet uur afspreken met een aannemer. Het enige nadeel hier dat je niet weet hoeveel uren er in het project zullen kruipen. Vraag hier ook steeds om de specificaties van de factuur. Een uurloon van een aannemer bedraagt tussen de 30 en 50 euro ongeveer.