Je huis als nieuw met de juiste gevelreiniging

Je huis als nieuw met de juiste gevelreiniging.

Als je vanaf een afstandje naar je huis kijkt en je bedenkt jezelf dat je huis wel een schoonmaakbeurt of opknapbeurt kan gebruiken, dan is gevelreiniging in Breda wellicht een uitkomst.Bij het reiniging van de gevels wordt aanslag en vuil verwijderd door middel van de methode die van toepassing is op de soort vervuiling en de soort gevel.Er zijn namelijk verschillende manieren om de gevel te reinigen.

Na het reinigen van een gevel ziet het huis er weer als nieuw uit en eventuele ongemakken of problemen komen aan het licht door het verwijderen van het vuil ,waardoor er meteen actie ondernomen kan worden,zodat erger voorkomen kan worden.Denk hierbij aan vocht in de gevel,voegen die vervangen moeten worden of zelfs hele stukken van de gevel die gerenoveerd dienen te worden.
Alleen met de juiste reinigingsmethode krijg je het gewenste resultaat.Dit ligt aan de soort steen en met welke vervuiling je te maken hebt.

Manieren om de gevel te reinigen.

– Bij het zandstralen van de gevel worden kleine korrels zand onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Deze milieuvriendelijke manier van reinigen wordt heel veel gebruikt als de gevel heel vies is.

– Het reinigen door middel van water vermengd met zand, wordt vochtstralen genoemd. Water is veel vriendelijker voor de gevel dan alleen zand.Met name poreuze gevels hebben hier voordeel bij.

– Stoomreiniging maakt gebruik van de temperatuur van het water.Doordat er alleen gebruik wordt gemaakt van stoom en er geen druk op het vuil wordt uitgeoefend, is deze manier van gevelreiniging alleen mogelijk bij minder vuile gevels.

Een goed advies is het halve werk.

Je kunt zelf aan de slag gaan met een hoge druk spuit, maar als je je gevel laten reinigen door een professioneel bedrijf, voorkomt dat een hoop problemen en met het juiste advies en werkwijze heb je daarna weer jaren plezier van je schone huis!