Isolatie biedt comfort in álle seizoenen

De zomer is alweer bijna voorbij. Een nare gedachte, want de heerlijke warmte zou je wel eeuwig willen vasthouden. Het najaar betekent namelijk doorgaans veel nattigheid, kou en tocht. Nu het nog eventjes zomer is, moffel je de gedachte liever weg. Toch is het raadzaam om over het najaar na te denken. Met name omdat je met isolatie nattigheid, tocht en kou buiten houdt. En daarnaast: isolatie biedt ook comfort in het najaar.

isolatie biedt comfort in álle seizoenen

De juiste volgorde

Het is hét kernwoord voor iedere promotie van isolatie: wooncomfort. Je wilt immers in de winter een warm huis hebben, en in de zomer een fris huis. In huizen die niet goed geïsoleerd zijn is vaak het omgekeerde werkelijkheid. Koud in de winter, warm in de zomer. Dat is zonde. In jouw huis wil je comfortabel kunnen leven. Als je nu de investering maakt voor isolatie ben je niet alleen klaar voor de komende winter, ook de komende zomer wordt een stuk aangenamer! Isolatie helpt namelijk ´s winters je huis de warmte vast te houden. Hierdoor is je huis eerder op temperatuur en hoef je minder te stoken. Het is sneller de gewenste temperatuur in huis en bovenal ben je van de tocht af!

Houd in de winter de warmte vast…

De meeste warmte verlies je via het dak. Warmte stijgt op en een niet-geïsoleerd dak laat de warmte vrij naar buiten. Je stookt dan eigenlijk deels voor niets, omdat je gestookte warmte weer naar buiten verdwijnt! Zonde. Overigens zorgt niet alleen dakisolatie voor wooncomfort. Ook de isolatie van de vloer, kruipruimte (wat een ware tochtbron is) en spouwmuur verhogen je wooncomfort intens!

…en in de zomer de koele lucht!

Isolatie helpt ook in de warme seizoenen met het creëren (en behouden) van een perfecte temperatuur in huis. Nog even over het (niet-geïsoleerde) dak; die heeft meer impact op de temperatuur in huis dan je denkt! In de zomer komt de warmte – logischerwijs – van boven. Hierdoor warmt het dak op. Een niet-geïsoleerd dak laat deze warmte vervolgens door naar beneden, waardoor het hele huis benauwend warm wordt. Als je je dak isoleert, zorg je dat de warmte ´boven´ blijft. En geen kans heeft om het huis snel en langdurig op te warmen Met dakisolatie zorg je écht effectief voor een koel huis. Daar kan geen enkele koelmethode tegenop. Dure ventilators, luxaflex en zelfs airco´s kun je beter links laten liggen. Met dakisolatie bespaar je in de winter stookkosten en in de zomer een hoop moeite. Een allround oplossing voor wooncomfort.

Meer weten over isolatie? Kijk op Isolatieprijsvergelijk.nl