Inbrekers buiten houden doe je zo!

Inbrekers gebruiken steeds geavanceerdere inbraakmethodes om woningen binnen te dringen. Het maakt het erg belangrijk om uw woning van de juiste beveiliging te voorzien! U moet er niet aan denken, dat een deel van uw inboedel meegenomen wordt. Daarbij kunnen er bij zo’n inbraak gevaarlijke situaties ontstaan. Denkt u zich eens in, dat u tijdens een inbraak in de woning aanwezig bent. Inbrekers schuwen geweld tegenwoordig niet, om u ertoe aan te zetten geld en sieraden af te geven. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om uw woning goed te beschermen tegen deze ongewenste gasten. In dit artikel leest u er meer over!

Beveiliging bij de bouw van een woning

Wanneer u plannen maakt voor de nieuw- of verbouw van uw woning, kunt u al rekening houden met de beveiliging hiervan. Een aannemersbedrijf kan u bijvoorbeeld adviseren over het nut van lichtkoepels in een plat dak. Deze koepels voegen niet altijd waarde toe, maar vergroten de kans op een inbraak wel. Daarbij heeft u de keuze tussen kozijnen van hout en kunststof kozijnen. Kunststof is vaak veel lastiger open te breken dan hout! Daarbij kan een kunststof kozijn van een extra laag worden voorzien, die voorkomt dat inbrekers deze met een koevoet of breekijzer kunnen beschadigen. Het zijn de eerste stappen in het verbeteren van de beveiliging van uw woning. Hoe houdt u inbrekers momenteel buiten?

Het juiste hang- en sluitwerk op ramen en deuren

Ook belangrijk bij het plaatsen van nieuwe ramen en deuren is het hang- en sluitwerk hierop. Zeker bij kozijnen van kunststof is het hang- en sluitwerk vaak onderdeel van het product. Reden genoeg om hier al bij de selectie van uw kozijnen op te letten! Het is raadzaam om voor SKG-gecertificeerde sloten te kiezen. Deze sloten zijn getest door een onafhankelijke partij op de weerstand die ze bieden tegen de meest voorkomende vormen van inbraak. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan kerntrekken. Ook de klopsleutelmethode wordt vaak gebruikt door inbrekers.

Tip: wanneer u momenteel verouderd hang- en sluitwerk op ramen en deuren gebruikt, is het raadzaam dit te laten vervangen door een slotenmaker in de buurt. Zelf sloten vervangen blijkt vaak een hele uitdaging te zijn! Daarbij is de kans op schade aan het kozijn relatief groot.

beveiliging woning

Hoe beveilig ik mijn woning?

Een alarmsysteem in uw huis laten plaatsen

Nadat de nieuw- of verbouw van uw woning is afgerond, kunt u het plaatsen van een alarmsysteem overwegen. Een alarmsysteem schrikt inbrekers af, op het moment dat zij eenmaal in uw woning zijn. Het is raadzaam om het alarmsysteem op maat samen te laten stellen, waarbij gekeken wordt naar de risico’s die u in huis loopt. Probeer hierbij het pad vorm te geven, die een inbreker zou volgen. Op basis van dit pad kunt u maatregelen nemen om de inbreker onderweg te stoppen. Denk aan het gebruik van een bewegingssensor, een beveiligingscamera of magneetcontacten. Ook een mistgenerator kan het overwegen waard zijn. Deze generatoren worden vaak echter voornamelijk binnen bedrijfspanden gebruikt. Een slotenmaker kan hulp bieden bij het vormgeven van een alarmsysteem voor uw woning.