Hoeveel kost een stukadoor?

Een stukadoor is een echte goede professionele vakman die een afwerklaag van stucwerk aanbrengt op de muren en plafond bij jouw thuis of bij jouw bedrijf. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen om je huis in goede staat te houden en daarnaast is het ook voor de veiligheid belangrijk. Echter kan het best lastig zijn om nou te beoordelen of de stukadoor die je gevonden heeft een beetje reële prijzen heeft. Daarom hebben wij voor je een handig overzicht gemaakt waarmee jij een beetje een idee hebt hoeveel je nou uit zou moeten geven aan zo’n stukadoor.

Zoveel kost een stukadoor

Elke stukadoor rekent weer verschillende soorten prijzen. Je hebt namelijk mensen die per uur rekenen, of mensen die per m2 rekenen. Het slimste is om de mensen per m2 te kiezen. Deze zijn meestal iets goedkoper en werken dan ook echt harder omdat ze per m2 betaald krijgen en niet per uur. Je kunt uitgaan van een prijs rond de 5 euro per m2. Echter kan het dat als er iets vervangen moet worden of als er speciale materialen gebruikt moeten worden dat de prijs wat hoger komt te liggen. Het beste wat je dan ook kan doen is om offertes bij verschillende stukadoors aan te vragen en deze prijzen te vergelijken.

Waar zoek je een goede stukadoor?

Vaak kun je in de regio al snel een goede stukadoor vinden. Zoek bijvoorbeeld via het internet op stukadoor + plaatsnaam en je komt hier zo terecht. Nodig een aantal verschillende stukadoors uit voor een gesprek en offerte en je hebt prima vergelijkingsmateriaal.