Hoe kan je oosterse elementen combineren met Scandinavisch interieur

Na jarenlange trends van Scandinavisch wonen zien we de laatste paar jaar juist dat oosterse woonaccessoires enorm aan populariteit winnen. Het combineren van minimalistisch Scandinavisch interieur met meer exotische oosterse woonelementen zorgt voor een schitterend contrast. Enfin, hoe krijg je dit gemakkelijk, goedkoop en snel voor elkaar is de vraag. In dit artikel delen we budget tips en adviezen zodat ook jij kunt profiteren van deze woontrend.

Oosterse lampen zijn fundamenteel

Een van de meest, zo niet de meest bepalende elementen voor de sfeer van een kamer is de verlichting. Een oosterse lamp is dus de eerste aankoop die we zouden aanbevelen. Oosterse lampen is nogal een breed begrip. Wat bedoelen we hiermee? Met oosterse lampen doelen wij interieur en woon experts op lampen van niet-westerse makelij. Het zijn authentieke lampen met de hand vervaardigd in kleine werk ateliers in landen zoals onder meer Egypte, Marokko, Turkije, India. Indien je wel eens dat soort landen bezocht hebt voor werk of vakantie dan zal je vast wel eens opgevallen zijn de unieke sfeer die daar heerst in hotels en restaurants. Die sfeer wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de lampen.

Ghalia

Ben jij fan van oosterse accessoires?

Gelukkig hoef je anno 2019 niet meer helemaal af te reizen naar Turkije of Marokko om zo een lamp aan te schaffen. Het is mogelijk om deze in Nederland online aan te schaffen en thuis te laten bezorgen, een van de meest prominente webwinkels op dit vlak in Nederland is Ghalia, bij deze de gegevens:

Naam: Ghalia Home Accessories
Adres: Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse, Nederland
Telefoon: +31 252 729 973
URL: https://www.ghalia.nl/

Welke stijl lamp je koopt ligt aan smaak. De Turkse lampen zijn bijv. bekend om het gebruik van mozaïek. Egyptische lampen worden gekenmerkt door een stijl die bekend staat als “filigrain”. Dan zijn er ook nog verschillende varianten lampen, zo kun je gaan voor een vloer lamp, een wandlamp of een heuse plafonnière.

Tip: https://www.ghalia.nl/oosterse-hanglamp

Heb je wat meer budget voor handen dan zouden we het volgende willen aanbevelen. Koop er direct een berber kleed bij. Berber kleden worden net zoals de lampen met de hand gemaakt. Indien je de stijl van berber kleden niet mooi vindt, dan vormen de Egyptische kelims een alternatief om te overwegen. Beide type vloerkleden zijn lekker zacht aan de voeten en enorm kleurrijk, en geven dus een stimulans aan de vloer. Met een lamp en een kleed kun je gemakkelijk snel en voordelig een woonkamer transformeren.