Het vinden van de juiste vloer

Is het tijd om de vloeren in je huis te vervangen en ben je bezig een keuze te maken voor een nieuwe? Dit kan nog knap lastig zijn. De vloeren in je woning zijn erg bepalend voor je interieur en je vervangt ze niet zo makkelijk als bijvoorbeeld een kleed. Daarom is het verstandig om niet over één nacht ijs te gaan als het op vloeren aankomt.

Welke soorten vloerbedekking zijn er?

Je kunt een onderscheid maken tussen harde en zachte vloeren, bij de zachte vloer kun je denken aan tapijt. Op het gebied van harde ondergronden heb je meer keuze, zo is er steen, laminaat, hout, vinyl en nog veel meer. Steen is een natuurlijk en koud materiaal, bovendien is het makkelijk schoon te houden. Omdat dit materiaal van Lundia koud is zie je het ook veel terug in warme landen. Vinyl is redelijk zacht vergeleken met de andere ondergronden. Het heeft een hele specifieke look waar je van moet houden. Vinyl is er ook in bijvoorbeeld houtstructuur maar oogt nog wel zacht. Hout en Laminaat zitten dicht bij elkaar als het op uiterlijk aankomt, beide materialen zijn wel verschillend.

Wat is laminaat?

Laminaat is een vloersoort die bestaat uit vier lagen van verschillende materialen. Dit type vloerbedekking is in de jaren 70 ontwikkeld en is vandaag mateloos populair. Hier zijn goede redenen voor, het product is namelijk heel sterk. Door verschillende sterke materialen te combineren krijg je een extreem sterk en duurzaam product. Deze vier lagen zorgen ervoor dat het product sterk, waterbestendig en krasbestendig is. Bovendien kan het uiterlijk ook naar wens ontworpen worden.

De voordelen van laminaat

Dit type vloerbedekking is zoals eerder genoemd heel erg sterk. Het is een product dat de mens bedacht heeft en dus geen natuurproduct. Het voordeel hiervan is dat er een ideale samenstelling ontworpen is voor een mooi een duurzaam resultaat. Het uiterlijk is ook in duizenden verschillende soorten te ontwerpen. Omdat de planken gelamineerd zijn kan er geen vocht en vuil in trekken, zoals bijvoorbeeld bij hout wel kan gebeuren. Het is zeer makkelijk te reinigen zonder specialistische producten. Een sterk product dus en het is ook gemakkelijk zelf te leggen. De prijs is ook niet onbelangrijk en hoewel er zeker wat verschillen in prijs zijn, is het veel goedkoper dan hout.

Welk laminaat is geschikt voor jou

Er zijn duizenden soorten vloerbedekking op de markt dus het kan best lastig kiezen zijn. Een belangrijk kenmerk is de dikte, hoe dunner, hoe goedkoper en dus ook minder van kwaliteit. Je kunt beter kiezen voor 8 of 9 millimeter dan kun je heel wat jaren voort. Ook de breedte van de planken verschilt, net als de kleur en afweking. Hiervoor geldt, kies gewoon wat je mooi vindt.