Herfsttrends tuinmeubelen 2018

Er is een nieuw seizoen aangebroken en dus is het tijd voor een korte vogelvlucht door de nieuwe tuinmeubelen herfsttrends van 2018 heen. We hebben het kort over de kleuren die deze herfst veel gezien gaan worden en een aantal handige tips over het onderhouden van je tuinmeubelen in het najaar. Ben je er klaar voor? Daar gaan we.

Rood

De kleur die je veel gaat zien deze herfst is rood. Dan kan je denken aan een aantal rode tinten of accessoires, maar je kunt ook kiezen voor een geheel rood tuinset. Naast rood zul je ook veel bruintinten tegenkomen in de nieuwe herfstcollectie. Dit sluit goed aan bij de hout trend van afgelopen zomer. Kies bijvoorbeeld voor een houten tuinset met daarbij een aantal roodtinten.

Less is more

Een trend die vaak terugkomt is de ‘less is more’. Ofwel: maak je tuin niet te druk met allerlei tierelantijnen, maar kies juist voor een rustige en eenvoudige stijl. Met opvallende kleuren kun je wat spelen, waardoor het toch wat spontaner oogt en wat meer karakter uitstraalt. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes met een apart patroon of opvallende plantenbakken.

Onderhouden in het najaar

Als je de tuin hebt voorzien van de nieuwe herfsttrends, wil je natuurlijk wel dat ze zo lang mogelijk mooi blijven. In het najaar zul je de tuin op een andere manier moeten onderhouden dan in het voorjaar. Je hebt bijvoorbeeld veel minder werk aan de tuin wat betreft planten en bloemen. Echter kan je wel het onkruid weghalen en de planten zo nu en dan water geven. Zorg er daarnaast voor dat je de tuinmeubelen en het tuinset beschermt met daar speciaal voor gemaakte beschermhoezen.