Handige tips om op te letten bij een verbouwing

Ga je binnenkort verbouwen? Dan kan het heel goed zijn dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Een verbouwing kan een enorm project zijn, met veel haken en ogen. Wij helpen je alvast op weg met een aantal handige tips om op te letten tijdens een verbouwing.

Zorg voor een goede voorbereiding

Om grote verrassingen te voorkomen is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Zorg ervoor dat je precies weet wat er gaat gebeuren. Begin met een overzicht van wat er allemaal moet gebeuren. Dan kun je een concrete planning maken: waarmee moet je beginnen? Welke volgorde is belangrijk? Moeten alle vertrekken tegelijk, of apart? Dit zijn allemaal aspecten die goed in kaart gebracht moeten worden om zo efficiënt mogelijk aan de slag te kunnen gaan. 

Zorg voor een makkelijke afvalverwerking

Bij een verbouwing ontstaat vaak ontzettend veel puin. Om niet voor verrassingen komen te staan is het daarom aan te raden, om vast voorbereid op afvalverwerking te zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het huren van een grote recycle-bak. Een recycle bak is een container die je op maat kunt kiezen en gebruiken om tijdens de verbouwing het grote afval in te deponeren. Let hierbij op dat je verschillende soorten afval zult krijgen. Deze verschillende soorten afval moeten gescheiden worden. Zorg er dus voor dat je bij het huren van een recycle-bak controleert wat voor soort afval je wilt weggooien. 

goede voorbereiding verbouwing

Tips voor een goede voorbereiding van een verbouwing

Zorg voor een goede aannemer

Zoals het gezegde al aangeeft: goedkoop is duurkoop. Veel aannemers nemen klussen aan die boven hun capaciteit reiken. Daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat je goed kijkt naar de mogelijkheden die een aannemer echt kan bieden. Vaak helpt het als de aannemer voldoet aan een of meer keurmerken. Hiermee heb je ook nog eens garantie dat jouw verbouwing wordt overgenomen, mocht het bedrijf van de jouw aannemer failliet gaan. Wat ook een waardevolle tip is bij het uitzoeken van de aannemer: vraag aan je vrienden of netwerk naar betrouwbare aannemers. 

Hak het project in stukken

Om het overzicht te bewaren raden we aan om het project in stukken te breken. Denk bijvoorbeeld aan het project per kamer aan te pakken, in plaats van alles in één keer. Op deze manier behoud je het overzicht en hoef je tijdens de verbouwing niet steed in een bouwval te hoeven leven.