Gevel renoveren

De gevel van een pand is het visitekaartje. Niet zelden zien we gevels die helemaal vervallen zijn. Dit is niet enkel lelijk en zonde van het zicht, maar de gevel is ook veel minder bestemd tegen verschillende weersomstandigheden. Een goede oplossing om het pand weer mooi en gezond te krijgen is de gevel renoveren. Dit kan met verschillende technieken en zal ook de isolatiewaarde van het pand sterk verbeteren.

Technieken gevel renoveren

Er zijn verschillende technieken om de gevel te renoveren. Naast het afbreken en opnieuw opbouwen zijn er namelijk veel meer technieken die minstens zo goed werken. Hieronder volgen een aantal voorbeelden.

Zandstralen.
Met zandstralen wordt de gevel voornamelijk gereinigd. Dit kan enkel toegepast worden bij een gevel gebouwd uit bakstenen en wordt meestal gecombineerd met een impregnatie van de gevel om vocht te weren.

Gevelreiniging.
Ziet de gevel er vies en onverzorgd uit? Dan is een gevelreiniging een goede manier om de gevel te renoveren. Hier zijn verschillende technieken voor te gebruiken naar gelang de bouwstructuur.

Voegen herstellen.
Kapotte en ontbrekende voegen zijn erg schadelijk voor de gevel. Zij zorgen ervoor dat er veel vocht in de muren kan trekken waardoor de kans op schimmels en barsten sterk vergroot. Voegen herstellen is dus al een mooie manier om de gevel meer sterkte, isolatie en uiterlijk te geven.

Gevel impregneren.
Wil je geen volledig nieuwe gevel? Dan is impregneren een goede oplossing. De impregnatie zorgt voor een vochtwerende laag en dus het behoud van de gevel. Een makkelijke manier om de gevel te renoveren.

Gevel renoveren

Een mooie gevel zorgt voor een mooie uitstraling van je pand. Door het renoveren van je gevel kun je deze uitstraling bereiken.

Gevel renoveren: Subsidies

Over het algemeen zijn er vele manieren om een subsidie te krijgen voor het renoveren van de gevel. De bekendste is de renovatiepremie, maar dit kan enkel bij woningen van 30 jaar en ouder. Toch zijn er ook subsidies te krijgen voor het plaatsen van gevelbekleding, isolatie of opvullen van spouwmuren.

Tot slot
Een gevel renoveren biedt dus veel voordelen. Het ziet er in eerste instantie mooier uit, geeft een betere bescherming tegen vocht en geeft een goede isolatie waarde. Het hoeft niet veel te kosten dankzij de verschillende subsidies en premies.