Geef je vakantiewoning een nieuwe uitstraling met kunststof gevelbekleding

Is jouw vakantiewoning toe aan een opknapbeurt? Kan jouw chalet wel een nieuwe uitstraling gebruiken? Of is de stacaravan toe aan onderhoud? Dan kan het vervangen van de gevelbekleding weleens de oplossing zijn. Houten gevelbekleding vergaat in de loop van tijd. Het heeft regelmatig een schilderbeurt nodig en kan desondanks toch gaan rotten. Gelukkig kun je met een duurzaam product de gevel snel en gemakkelijk vervangen. Met kunststof gevelbekleding is dit probleem namelijk zo opgelost. 

De voordelen van kunststof gevelpanelen

Kunststof gevelbekleding biedt veel voordelen. Schilderen is niet meer nodig, maar de kunststof gevelpanelen hebben wel de mooie natuurlijke hout getrouwe uitstraling. Door je vakantiewoning met deze gevelpanelen te bekleden, behoudt deze dus zijn natuurlijke look. Zeker in een landelijke omgeving is dit erg belangrijk. Kunststof heeft niet veel onderhoud nodig. Is de gevelbekleding wat smerig geworden? Dan kun je dat eenvoudig met een doekje en sopje schoonmaken. Eventueel kun je voor het hardnekkige vuil een borsteltje gebruiken. Een ander voordeel van kunststof gevelbekleding is dat het eenvoudig te monteren is. Je kunt het dan ook prima zelf doen, waardoor het helemaal jouw eigen project wordt. Voor je het weet heeft jouw vakantiewoning weer een nieuwe frisse uitstraling.

kunststof gevelbekleding

Een nieuwe uitstraling met kunststof gevelbekleding

De montage van kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding monteren is een vrij eenvoudige klus, die een handige doe-het-zelver zeker aan kan. Het is bij deze klus wel prettig om met twee mensen te zijn. Dat maakt het net even wat makkelijker. De eerste stap van een goede montage betreft de voorbereiding. Uiteraard dien je de bestelling te controleren. Heb je voldoende panelen om de klus in één keer te klaren? Dan kunnen ze op maat gezaagd worden. Zo kun je in een volgend stadium gewoon lekker doorwerken. Hierna kun je het regelwerk in orde maken. Er wordt een soort geraamte van latten gecreëerd waar later de panelen op gemonteerd worden. De volgende stap is het bevestigen van de basisprofielen en daarna kunnen de gevelpanelen geplaatst worden. Doordat alles op maat gezaagd is, kun je lekker doorwerken en zie je direct resultaat. Het wordt weer een vakantiewoning als nieuw. Vergeet ook niet na de montage even de panelen af te nemen met een sopje en doek. 

Andere toepassingen

Naast vakantiewoningen, stacaravans of chalets, kunnen de kunststof gevelpanelen ook prima worden toegepast als gevelbekleding van woonboten, schuren, tuinhuisjes en zelfs gevels van woningen. De kunststof gevelbekleding heeft een isolerende werking waardoor de populariteit enorm groot is. Het houdt de warmte in koele dagen dan ook heerlijk binnen, zodat je een lekker behaaglijk binnenklimaat hebt.