Failliet.. wat doe je met de woning?

Faillissement is voor geen enkel bedrijf leuk. Het betekent namelijk dat je de schulden niet meer kunt aflossen en dat je de boel moet inpakken. Het is voor geen enkel persoon of onderneming leuk om mee te maken. Sterker nog het is één van de vervelendste dingen om mee te maken, echter gebeurt dit toch meer dan je denkt. Maar hoe laat je het gebouw of hoe laat je de woning achter? Je moet toch echt de woning ontruimen. Het moet namelijk weer helemaal schoon zijn voor de volgende bewoner of de volgende onderneming die zich hier zal gaan vestigen.

U zult zich nog verbazen hoe vaak een woning of gebouw ontruiming plaatsvindt. Het kan zijn daar een echtpaar gaat scheiden. In dit geval zullen ze uit elkaar gaan en apart gaan wonen. Meestal is het voorgaande huis dan te duur en gaan ze allebei kleiner wonen. Hierbij komt het ook zeker van pas om het huis te ontruimen en schoon te maken. Vaak moeten mensen voor hun werk naar het buitenland, dan zullen zij ook hun woning verlaten. Ook moet vaak ouderen mensen naar een tehuis toe, omdat zij niet meer voor zichzelf kunnen zorgen.

woning ontruimen

Woning laten ontruimen

Er zijn zat anderen redenen te bedenken wanneer zo’n klus plaatsvindt. Negen van de tien gevallen schakelen mensen professioneel hulp in, omdat het een erg lastige klus blijft en het vaak ongelooflijk veel tijd kost. Daarbij als de klus snel wordt afgehandeld hebben omstanders er minder last van. Sommige buren zijn vaak van die enorme zeurpietjes, iedereen kent ze wel. Waar je ook nog aan moet denken is dat je waarschijnlijk extra vervoersmiddelen nodig hebt. Je moet hoe dan ook alle spullen van A naar B brengen. Er moeten namelijk een hoop spullen vervoerd worden of je het nou wilt of niet. Kasten, meubels, kleding, apparatuur, tafels, stoelen, servies en zat andere spullen. Je kan mij niet wijs maken dat je alles kunt vervoeren in een auto.

Ik kan u natuurlijk niet verplichten om professionele hulp in te schakelen, maar raadt het zeker aan. Als je dat niet wilt doen is het misschien handig om te weten hoe je het best je spullen kan vervoeren bij ontruiming van het huis. Als je veel kleding hebt is het handig om dit te vervoeren in vuilniszakken. Dan bedoel ik wel wat stevigere vuilniszakken, zodat deze niet kunnen scheuren. Het voordeel is dat je hier redelijk veel kleding in kwijt kan. Voor glaswerk, borden en andere breekbare objecten is het handig om theedoeken en handdoeken te gebruiken. Voor vrouwen die beschikken over veel sieraden kan je het best gebruik maken van kleine stevige doosjes.  Wil je extra informatie over het ontruimen van je huis? Dan kan je het best een kijkje nemen op de website van Woning-Ontruimingservice.