Eenvoudig een rolsteiger kopen

Steigers die bestaan uit één of meerdere werkvloeren en voorzien zijn van wielen waardoor ze verplaatsbaar zijn noemen we ook wel rolsteigers. Daarmee is ook meteen het grootste verschil ten opzichte van de vaste steiger genoemd. Er zijn er echter meer, want zo is een rolsteiger gemiddeld genomen behoorlijk kleiner en vee lichter. Daarom ook kan iemand prima zelf een rolsteiger opbouwen, iets waarvoor bij de vaste variant gediplomeerde steigerbouwers ingeschakeld moeten worden.  Het feit dat je steeds de werkhoogte van een rolsteiger kunt veranderen, maakt het ook meteen een buitengewoon populaire steiger. Je kunt eenvoudig online een rolsteiger kopen.

Op hoogte werken is werk dat altijd risicovol is. En dus dienen bij gebruik van een rolsteiger altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen aangehouden te worden. Zet de rolsteiger bijvoorbeeld op een stevige en altijd vlakke ondergrond. Bovendien plaats je de stabilisatoren op de grond en uiteraard zet je de steiger eerst op de rem voor je erin klimt. Over dat klimmen gesproken: dat doe je van binnenuit en zorg dat je ook altijd met lege handen klimt en niet wat gereedschap in je hand houdt. Ook een schone en vooral een opgeruimde steiger verkleint de kans op ongelukken. Zorg bovendien ook dat je de sporten van de rolsteiger altijd schoonhoudt.

rolsteiger

En rolsteiger voor buiten is maximaal twaalf meter hoog, binnen daarentegen geldt een maximum van acht meter. Bij windkracht 6 of harder is het verboden om op de rolsteiger te werken.  Het is dan zaak de steiger zo snel mogelijk en op veilige wijze te verlaten. Goed te weten is ook dat rolsteigers die hoger zijn dan acht meter beslist niet verreden mogen worden.

Rolsteigers verplaatsen

Om rolsteigers veilig te verplaatsen ga je goed voorbereid te werk, het is namelijk een best wel risicovolle taak. Daarom is het belangrijk dat ook nu de geldende richtlijnen strikt in acht worden genomen. Is een steiger hoger is dan acht meter, verlaag de steiger dan eerst. Pas dan kan de steiger namelijk op veilige wijze weggerold worden. Verplaats de rolsteiger nooit alleen maar met twee of meer personen. Rolsteigers mogen uiteraard nooit worden verplaatst als er mensen op de steiger aanwezig zijn. Er mag bovendien geen los materiaal op de rolsteiger liggen tijdens de verplaatsing. Ook dit kan ongelukken veroorzaken.

De grond moet als je een steiger verplaatst altijd vlak zijn en er moeten geen gaten of verhogingen aanwezig zijn. Let ook op losliggende kabels en hellingen.  De grond moet bovendien altijd hard zijn. Het is al eens gebeurd dat een rolsteiger tijdens het verplaatsen verzakte. En dat wil je echt niet, want ook dit kan allerlei vervelende situaties opleveren.

Let tijdens het verrijden van de rolsteiger ook op de uithouders, die mogen namelijk niet verschuiven. Gebeurt dit wel, rijdt dan niet door. Ook de stabilisatoren zijn belangrijk om in de gaten te houden tijdens het verplaatsen. Deze belangrijke stabilisatoren moeten namelijk altijd zo dicht mogelijk bij de grond blijven tijdens de verplaatsing. Heb je ene rolsteiger in gebruik die stabilisatoren met wieltjes heeft, dan moeten deze wieltjes ook altijd op de grond blijven. Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent een rolsteiger kopen? Bekijk dan snel op het internet de mogelijkheden.