Een nieuwe vloer in jouw kamer

Nu het nog school-zomervakantie is, is het tijd om mijn kamer helemaal klaar te maken voor het nieuwe schooljaar. Ik was onlangs en net in de laatste schoolmaanden verhuisd. Vanwege mijn drukke programma kon ik helemaal niet echt goed mijn kamer inrichten. Alleen het hoognodige had ik op orde gebracht. Nu in de vakantie was het daarom hoog tijd om mijn kamer eens grondig onder handen te nemen. Naast het nodige opruimen en inrichten had ik nog een andere, erg belangrijke taak die gedaan moest worden voordat school weer begint!

Een nieuwe kamer met een nieuwe vloer

Een ding wat ik graag wilde bij het herinrichten van mijn kamer was rust. Voor mij is een rustige omgeving essentieel om in te studeren of om gewoon lekker in te kunnen relaxen. Rust staat voor mij ook gelijk aan schoon, want ook al is je kamer opgeruimd, als de plukken stof op de vloer liggen ziet het er nog steeds onrustig uit. De vloer die bij mijn kamer zat was erg rommelig. Er misten op veel plekken plinten, wat ervoor zorgde dat er enorm veel stof aangetrokken werd. Daarnaast had het laminaat een erg lelijke print met een soort vage woorden in de opmaak. De slechte kwaliteit en de look deden niets voor de rust in mijn kamer, daarom wilde ik in ieder geval een nieuwe vloer!

vloer in jouw woning

vloer in jouw woning

Quick-Step laminaat heeft een groot assortiment en goede kwaliteit

Voor mijn kamer heb ik het laminaat van Quick-Step uitgekozen. Een van de grootste redenen is dat het misschien wel het grootste merk is op het gebied van laminaat. Dit betekent dus dat er veel keuze is, tegen de goede prijs. In studentenkamers wordt vaak het goedkoopste van het goedkoopste neergelegd, maar ik wilde toch wel echt voor kwaliteit gaan voor die extra uitstraling. Daarbij kan het Quick-Step laminaat het heftige studentenleven met gemak aan. De platen bestaan namelijk uit 4 lagen! De eerste laag is de Quick-Step bovenlaag. Dit is een doorzichten, krasbestendige laag die krassen en vlekken tegengaat! Ideaal voor de studentenkamer. Dan is er de decorlaag. Hier wordt de print van het laminaat op gedrukt. De Quick-Step kernlaag is van een topkwaliteit die tegen vocht kan. De tegenlaag voorkomt kromtrekken of doorzakken. Met deze lagen is Quick-Step laminaat kwalitatief goed genoeg voor elke studentenkamer!

Hoe kies je het goede Quick-Step laminaat voor een studentenkamer?

Studentenkamers zijn vaak klein, dus het juiste Quick-Step laminaat uitkiezen is cruciaal voor hoe groot je kamer kan lijken. Als je lichte, hoge muren hebt dan kan een zeer donkere vloer je kamer stukken groter laten lijken! Zelf heb ik wel lichte muren, maar ook een laag plafond. Dan kun je beter gaan voor een lichtere vloer. Zorg ervoor dat (te) grote meubels die grotendeels de vloer aanraken ongeveer dezelfde kleur hebben! Zo blend je lompe objecten goed in met de vloer en lijkt de ruimte groter! Een ding is zeker, met Quick-Step laminaat is mijn kamer een stuk rustiger en aantrekkelijker geworden!