Een nieuwe badkamer aanleggen of verbouwen: kan jij het zelf?

Een stoere klus voor mannen – én vrouwen

De badkamer aanleggen of verbouwen: grote kans dat je dit fenomeen tenminste een keer in je leven meemaakt. De meeste mensen huren een aannemer in die alles regelt, maar je kunt ook zelf de badkamer aanleggen. Dat is bovendien niet alleen werk voor mannen: ook vrouwen die van aanpakken weten kunnen zelf aan de slag met tegels en leidingen. Mocht je niet alles zelf kunnen of willen doen, dan kun je voor bepaalde taken een klusjesman of loodgieter inschakelen. Natuurlijk geldt dat hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten zijn. We hebben een aantal gouden tips voor je verzameld die je helpen als je zelf aan de slag wilt gaan met je badkamer.

 

Tip 1: betegelen is een kunst die ook jij kan leren

Tegels zijn een belangrijk onderdeel van bijna elke badkamer. De vloer en de douche- of badwand wordt hiermee bedekt, maar vaak ook de gehele muur. Daarom zijn tegels sterk bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Belangrijk dat het betegelen goed gebeurd dus, maar dit is bij uitstek een klus die je zelf uit kunt voeren. Verdiep je in de materie en met wat liefde en aandacht maakt jij er zelf de allermooiste tegelvloer en wand van.

 

Tip 2: leidingen zijn niet zo spannend als je misschien denkt

Voor veel mensen is al het werk op het gebied van leidingen het meest spannende aan het aanleggen van een nieuwe badkamer. Dat komt voornamelijk voort uit onwetendheid, want het valt reuze mee. Op internet vind je veel informatie en zelfs filmpjes over hoe het precies werkt. Nog steeds onzeker? Dan is dit misschien de soort klus waar je de hulp van een loodgieter of klusjesman voor in wil schakelen.

Een nieuwe badkamer aanleggen of verbouwen: kan jij het zelf?

Een nieuwe badkamer aanleggen kan jij bent zelf! Zo kun je de badkamer volledig naar eigen wensen inrichten.

Tip 3: bespaar honderden euro’s door slim materiaal aan te schaffen

Bij het (ver)bouwen van een badkamer komt een hoop materiaal kijken. Dat kan aardig in de bedragen lopen, tenzij je de moeite neemt om voor lagere prijzen te zorgen. Bouwmarkten zijn niet goedkoop, maar hebben soms wel interessante aanbiedingen. De beste optie is om tweedehands materialen te scoren, bijvoorbeeld via Marktplaats.

Bovenstaande tips helpen je als je van plan bent om zelf je badkamer onder handen te nemen. Zo zie je maar: met hard werken en waar nodig de hulp van een expert kan je veel meer dan je denkt. Veel zelf doen in het kluswerk heeft een hoop voordelen. Het scheelt je geld en het geeft je de kans om alles te maken precies zoals jij het wilt. Maar het project zelf is ook ontzettend leuk en leerzaam.