Een lichtstraat op uw uitbouw

Een lichtstraat is een systeem dat ontwikkelt is om meer zonlicht in de woning te brengen. Dit gebeurt door middel van een systeem van ruiten dat in een framewerk wordt geplaatst. Dit framewerk wordt direct in het dak geplaatst waardoor er dus licht dat boven op de woning valt naar binnen kan komen. Dit is een zeer aantrekkelijke optie in wat donkere huizen of in huizen die een aanbouw hebben gekregen.

Een aanbouw zorgt vaak ervoor dat er minder zonlicht in de woning valt omdat het licht verder moet reiken en er in de aanbouw zelf vaak moeilijk ramen te plaatsen zijn. In het plafond en dak is altijd genoeg ruimte gelukkig en daar wordt de lichtstraat ook geplaatst door Niek Roos.

Als je al plannen hebt gemaakt voor een aanbouw is het verstandig een lichtstraat al meteen mee te nemen in de aanbouw. Dit scheelt later veel kosten en zo ben je gegarandeerd van genoeg licht in je huis.

Voordelen

Het grootste voordeel is absoluut de hoeveelheid licht die een lichtstraat brengt. Door dit nieuwe licht in huis krijgt je huis ook een erg ruimtelijke uitstraling. Een aanbouw ziet er dus ineens een stuk groter uit. Ook is er de mogelijkheid om je woning te ventileren via de ramen van de lichtstraat waardoor het klimaat in je woning prettiger wordt.

Je kunt isolerend veiligheidsglas laten installeren voor niet eens zoveel geld extra, het voordeel hiervan is dat de warme goed binnen blijft en dat in de zomer het niet te heet wordt in de woning. Ook helpen zonwering systemen hierbij. Ramen en zonwering die open kunnen worden vaak bediend met een afstandsbediening als ze in het plafond zitten.

Informeren

Informeer goed bij specialisten wat de mogelijkheden zijn en vraag verschillende offertes aan bij verschillende bedrijven. De kosten hiervan kunnen nogal verschillen dus let hier goed op.