Een dak vervangen en isoleren

Een dak vervangen is niet bepaald een alledaags werkje, het hele huishouden staat er letterlijk door op z’n kop. Toch kan het in sommige gevallen noodzakelijk zijn, of zelfs gewenst. Wanneer je namelijk je dak vervangt, heb je direct de mogelijkheid om wat verbeteringen door te voeren, zoals het isoleren ervan. Dat scheelt een heleboel stookkosten ’s winters en houdt de temperatuur in de zomer ook wat aangenamer.

Wanneer …

Er zijn verschillende problemen die zich kunnen voordoen wanneer het om een dak gaat. Veel ervan zijn gemakkelijk op te lossen, kapotte dakpannen bijvoorbeeld kunnen simpelweg worden vervangen en een klein lek is meestal ook zo verholpen. Toch kunnen er ook serieuzere en soms gevaarlijke situaties ontstaan, waarbij het nodig is om het complete dak te vernieuwen. Dit is meestal het geval wanneer problemen als lekkage telkens terugkeren, een signaal dat het dak niet meer is wat het geweest is.

 

Dit dak is echt aan vervanging toe

… en hoe

Als het dan zover is dat deze onderneming van start gaat, moet er met een aantal dingen rekening worden gehouden. Belangrijk is dat er professionals betrokken worden bij dit proces, dit is bepaald geen klus om te laten zien dat je zelf uit de voeten kunt met een hamer. Bij voorkeur wordt de hulp van dakdekkers ingeschakeld, omdat die volledig gespecialiseerd zijn op dit gebied. Het is van groot belang dat het dak zo kort mogelijk open is, de plannen moeten van tevoren dus heel duidelijk zijn en tot in de puntjes uitgewerkt worden.

Er warmpjes bij zitten

Hoewel het isoleren van het dak iets is dat je zelf zou kunnen uitvoeren, is het wel zo handig om dit direct te laten doen als het huis toch een bouwput is. Zo weet je zeker dat alles op professionele wijze gebeurd. Als de timmerlieden dan zijn verdwenen is alles direct afgerond, ook niet onbelangrijk.