Decoratie op de slaapkamer

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust komt na een drukke dag, maar tegenwoordig is het ook steeds belangrijker hoe deze eruit ziet. Alleen een lekker bed is niet genoeg. Het geeft een mooi effect als je de stijl die je in het rest van het huis gekozen hebt, ook doortrekt in de slaapkamer. Zo creëer je eenheid.

Een slaapkamer om in weg te dromen

Welke woonstijl je ook kiest, zorg dat je voor de slaapkamer wat rustigere kleurcombinaties maakt dan bijvoorbeeld in een woonkamer. Je wilt tenslotte wel tot rust komen. Gebruik donkere kleuren als je een intieme, warme sfeer wilt creëren en juist lichte kleuren als je graag uitgerust en natuurlijk wakker wilt worden. Lichte kleuren weerkaatsen het zonlicht, dus laten je op een natuurlijke manier ontwaken.

Een slaapkamer is meer dan een bed

Accessoires voor een slaapkamer

Naast een lekker bed en nachtkastjes met een nachtlampje zijn er genoeg leuke accessoires om jouw slaapkamer te stylen. Kussens en plaids zijn een must voor een warme en knusse uitstraling, maar ook een lekker kleed waar je met je blote voeten op kunt stappen voelt heerlijk knus in een slaapkamer. Heb je geen ruimte voor een nachtkastje dan kun je ook creatieve oplossingen bedenken om toch een wekker, nachtlampje en andere kleinigheden bij de hand te hebben in bed. Een leuk houten krukje staat goed bij een landelijke slaapkamer, een boord boven je bed biedt praktische opbergruimte zonder teveel ruimte in te nemen en kun je aan diverse stijlen aanpassen.

Planten in een slaapkamer voegen sfeer en een rustgevend effect toe. Kies voor planten met luchtzuiverende, of slaapbevorderende eigenschappen, zoals sanseveria, lavendel, jasmijn en aloë vera. Een hoofdbord geeft je bed net wat extra’s en kan een goede manier zijn om je stijl te onderscheiden. Stoer steigerhout, of een gewatteerd, bekleed hoofdbord, zijn voorbeelden die allebei een heel eigen effect aan je bed geven.

Verlichting

Verlichting is heel belangrijk in de slaapkamer. Je wilt goede functionele verlichting om bij aan te kunnen kleden, maar natuurlijk ook sfeerverlichting voor een romantische avond, of een bedlampje om bij te kunnen lezen.