Creatief omgaan met verlichting in huis

De verlichting in huis bepaalt ook welke sfeer er in de woning hangt. Dit klinkt misschien gek, maar elke professionele fotograaf zal dit beamen. Een warmere kleur licht zal vaak voor een gezellige sfeer zorgen, terwijl een felle kleur licht aan het begin van de avond erg prettig kan zijn. De kleur en de felheid van het licht hebben dus een grote invloed. Overigens kan ook een lampenkap veel invloed hebben op het uiterlijk van de woning. Wil jij je woning echt goed tot zijn recht laten komen? Dan zul je goed met de verlichting om moeten gaan.

Sfeervolle verlichting

Voor tijdens een feestje of wanneer je lekker wilt ontspannen is een ledstrip ideaal. Je kunt ook een ledstrip kopen met een afstandsbediening. Zo kun je het licht bijvoorbeeld dimmen of van kleur veranderen. Op deze manier kun je de sfeer helemaal naar wens aanpassen. De kleuren kun je bij veel ledstrips ook geleidelijk laten veranderen, waardoor de woning helemaal in feeststemming wordt gebracht.

sfeervolle verlichting

Breng sfeer in huis met verlichting

De lampenkap

Voor de lampen in je woning moet je ook goede lampenkappen uitzoeken. De bron van verlichting trekt natuurlijk al snel de aandacht. De lampenkap moet daarom goed bij het interieur van de woning passen. Er zijn veel verschillende soorten lampenkappen. Zo is de lampenkap van hout bijvoorbeeld een populaire keuze. Niet alleen kwa materiaal is er voldoende keuze, maar ook kwa vorm is er veel variatie.

Dimbare verlichting

Eerder hadden we het al over ledstrips die je kunt dimmen. Dimbare verlichting kun je door de gehele woning toepassen. Het voordeel van deze verlichting is dat je de ruimte aan kunt passen aan het moment. Terwijl je een film aan het kijken bent, kun je de verlichting bijvoorbeeld dimmen. Ook kun je het licht zo aanpassen aan de hoeveelheid daglicht.