Creatief met steigerhout

Steigerhout meubelen zijn 100% in. Het is een unieke houtsoort die rust en authenticiteit uitstraalt. De niet geschaafde planken zijn meestal afkomstig van vuurhout uit Noord-Scandinavië. Het materiaal is dan ook werkelijk doorleefd. Steigerhout wordt gebruikt in de bouwindustrie. Daar worden ze als loopplanken op steigers ingezet. De aanwezige cement sluier geeft de plank een grijze en wazige ondertoon, die men recycleert tot duurzame meubelen of andere hippe design projecten.

Wees creatief en geef je interieur een boost met steigerhout

De houten planken die ingezet worden, zijn fijn geschuurd en ontdaan van alle nagels. Steigerhout leent zich perfect om schitterende meubels voor klein en groot te maken: tafels, bedden, loungesets, maar ook keuken en badkamer kunnen volledig ingericht of gerenoveerd worden.
Met een aannemelijk budget tover je een warm en aantrekkelijk interieur.

Om de warme look van steigerhout te creëren kan je de hulp van een schrijnwerker inroepen. Hij kent de materialen en maakt , indien gewenst, meubelen op maat. Maatwerk kan nodig zijn voor inbouwkasten, een dressing, een boekenkast, het aankleden van de haard. Tevens worden andere materialen gebruikt zoals staal, voor een industriële look.

Steigerhouten meubelen in de tuin

Tuinmeubilair gemaakt uit steigerhout is zowel sterk en mooi. De houtkleur kleur is warm en kan mooi aangekleed worden met weerbestendige kussens voor luxe comfort. Of je een gezellig eetplekje buiten maakt, lounge stoelen zoekt om in de zon te liggen of een gezellige zitbank wil kopen, steigerhouten meubelen zijn een uitstekende optie.

Steigerhout is ideaal voor dagdagelijks gebruik. Het vergt een minimum aan onderhoud. Of je gezellig thuis wil komen na een dagje hard werken of je vrienden wil uitnodigen voor een feestje, iedereen zal zeker genieten van deze meubelstijl.

Karaktervolle steigerhouten vloeren en wanden

Wat meer en meer een trend wordt, zijn steigerhouten vloeren. Eenmaal gelegd, zal hij niet mooi blijven liggen. Het hout is wel robuust, met heeft butsen en oneffenheden. Het hout heeft karakter en dat zie je. Steigerhout laat zich makkelijk zagen en kan de nodige kleuring krijgen, passend bij je interieur.
Een steigerhouten wandafwerking kan overal aangebracht worden: in de woonkamer, tuin, kantoor of horeca. Het straalt warmte uit en is bovendien een goeie warmte- en geluidsisolatie!

Het onderhoud van steigerhout

Onbehandeld steigerhout kan onbehandeld in de tuin blijven. Deze houten planken hebben immers al regen en wind in een vorig leven getrotseerd. Door het fijn schuren, verkleuren de planken wel verder. Ook typisch is het snelle opdrogen na een regenbui. Het steigerhout kan makkelijk gereinigd worden met lauw water en schuurborstel.

Steigerhout voor binnen wordt bewerkt met een wax of wash. Greywash behoudt zijn oorspronkelijke look. Maar ook andere kleuringen zijn alternatieven. Een kleurloze vernislaag geeft een donkerdere en bruinere tint.

Om een kleuraanpassing te verkrijgen, kunt u één laagje geven. Voor een diepere bescherming of intense kleur, zijn meerdere lagen nodig.
Ook dit werk kunt u uit handen geven.