Cilinder sloten voorzien in betaalbare deur beveiliging

Cilinder sloten zijn een betaalbare oplossing voor verschillende commerciële doeleinden. De installatie is niet zo arbeidsintensief als het installeren van een insteekslot. Daarnaast zijn de sloten makkelijker opnieuw te programmeren of te veranderen wanneer het nodig is, meestal zelfs zonder de slotenmaker te bellen. Commerciële cilinder sloten zijn in verschillende afwerkingen beschikbaar, en ook in standaard, middel, en zware constructie.

Constructie en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste overwegingen wanneer je een cilinder slot kiest. Schlage en Falcon zijn twee van de bekendste herstellers. Consumeren kunnen altijd vertrouwen dat ze de beste kwaliteit sloten krijgen wanneer ze één van deze twee merken kopen. Het was Walter Schlage die het cilinder slot uitvond in 1909 bijvoorbeeld.

Zoek naar de volgende specificaties wanneer je op zoek bent naar cilinder sloten:

  • ANSI en/of BHMA certificaten
  • Op de UL lijst
  • 5-pin of 6-pin tuimelaars
  • Verborgen bevestigingsschroeven
  • Opties voor elektrische openen en op slot doen

Sloten van goede kwaliteit zijn getest om een lange tijd mee te gaan. De Schlage D-serie en de Falcon T-serie bijvoorbeeld voldoen aan of overtreffen zelfs de eisen voor ANSI Graad 1 800,000 cycli. Deze sloten zijn ook gemaakt van koper of koud gevormde staal, en behandelt zodat ze corrosie weerstaan. Zware stalen veren in het mechanisme dragen bij aan de bestendigheid van de sloten.

De verschillende constructie specificaties voldoen aan verschillende commerciële bouweisen. Standaard commerciële sloten zijn geschikt voor zwaar woon gebruik of licht tot middelmatig commercieel gebruik, zoals bijvoorbeeld interne kantoor deuren.
Middel sloten zijn ontworpen voor gebruik in externe commerciële doeleinden die geen rigoureuze veiligheid nodig hebben, of interne deuren voor medische ruimtes, hotels, winkels, openbare faciliteiten, kerken en appartementen. Zware cilinder sloten zorgen voor veiligheid in interne en externe doeleinden zoals industriële faciliteiten, scholen, ziekenhuizen, kantoren, grote winkels, overheidsinstanties en fabrieken.

Cilinder sloten zijn meestal in beschikbaar met klinken of knoppen. Klinken moeten voldoen aan de ADA eisen. Andere opties zijn een special afwerking zodat gebruikers op gevoel kunnen identificeren dat de deur naar een ruimte met gevaarlijke stoffen leidt. De beste sloten hebben een functie die ervoor zorgt dat de externe klink of knop vrij kan bewegen, zelfs wanneer de deur op slot is; dit helpt voorkomen dat inbrekers het slot kapotmaken. Wanneer sloten voor branddeuren worden aangeschaft, zorg er dan voor dat het slot beoordeeld is voor het gebruik op een branddeur.

Voor commerciële installaties is het aan te raden om altijd cilinder sloten van bekende bedrijven zoals Schlage en Falcon te kopen. De lichte sloten die in kluscentra aangeboden worden zullen niet de veiligheid en bestendigheid bieden voor commerciële doeleinden.

Van het redactie van  Slotenmaker.mobi: een slotenmaker met 24 uurs nooddienst  .