Binnenkort verhuizen? Vergeet dit niet!

De huidige woningmarkt kan het erg lastig maken om een geschikte woning te vinden. Op het moment dat u eindelijk uw droomwoning gevonden heeft, kunt u niet wachten op de verhuizing. Tijd om naar uw nieuwe stekje te trekken! Er zijn bij een verhuizing naar een nieuwe woning verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk hierbij niet alleen aan de zaken rondom de verhuizing zelf, maar ook aan eventuele klussen aan uw nieuwe woning. Het is verstandig om aanpassingen aan de woning voor de verhuizing uit te laten voeren, om schade aan uw meubilair te voorkomen. U kunt denken aan het vernieuwen van de muren of vloer, het uitbouwen van de woning, het renoveren van de keuken, enzovoorts.

In dit artikel zetten we een aantal zaken voor u op een rijtje, waarmee rekening gehouden dient te worden bij een aanstaande verhuizing.

Aannemersbedrijf inschakelen bij een aanbouw

U kunt ervoor kiezen om een woning aan te schaffen, waar u niet direct tevreden over bent. Denk bijvoorbeeld aan een woning die toe is aan een renovatie, een wat kleinere woning met de optie om voor een uitbouw te kiezen, enzovoorts. Een aannemersbedrijf kan u helpen bij het vernieuwen of uitbouwen van de woning. Maak vooraf samen een plan, om ervoor te zorgen dat de woning straks alsnog aan uw wensen voldoet. Veel mensen kiezen voor het betrekken van hun nieuwe woning voor een renovatie van de keuken of badkamer. Dit zijn ruimtes die vaak niet meer door een oude bewoner vernieuwd worden.

sloten vervangen

Sloten vervangen bij nieuwe woning

Isolatie van uw nieuwe woning verbeteren

Het kan interessant zijn om de isolatie van uw nieuwe woning te verbeteren. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op de energierekening. Ook draagt het bij aan de waarde van uw woning. Zo kunt u het huis op termijn voor meer verkopen! Bij het verbeteren van de isolatie kunt u denken aan het isoleren van de vloer, het aanbrengen van isolatiemateriaal onder het dak, enzovoorts. Op deze manier stroomt er minder warme lucht naar buiten, waardoor minder energie verbruikt hoeft te worden bij het verwarmen van uw woning.

Tip: let bij het verbeteren van de isolatie van een huis op subsidieregelingen binnen uw gemeente. Zo hoeft de investering in een verbeterde isolatie u relatief weinig te kosten.

Beveiliging in huis verbeteren na de verhuizing

Een derde factor om rekening mee te houden bij de verhuizing naar een nieuwe woning, is het vernieuwen van het hang- en sluitwerk. Mogelijk zijn de sloten op uw ramen en deuren verouderd, wat de kans op een inbraak onnodig groot maakt. Door de sloten te vernieuwen, trekt u direct in een veilig huis! Naast sloten laten vervangen kan het gebruik van een alarminstallatie interessant zijn. Op zo’n installatie kunt u bijvoorbeeld verschillende bewegingssensoren aansluiten. Of wat te denken van magneetcontacten? Op het moment dat de deur opengebroken wordt, zal het alarm geactiveerd worden. Een slotenmaker kan u informeren over de opties die u heeft, wanneer u voor een betere beveiliging van uw woning wilt gaan.