Bijpassend deurbeslag

Wanneer je een nieuwe deur gaat kopen voor bijvoorbeeld een nieuwe woning, krijg je te maken met enorm veel keuzes. Het is dan ook verstandig om bij jezelf na te gaan wat je precies verwacht van de deur en waar je wensen en behoefte liggen. Dit kan namelijk per persoon enorm verschillen en er is daarnaast ook een groot verschil aan bijpassend deurbeslag per type deur. In dit blogartikel zullen we je dan ook meer vertellen over al deze verschillende soorten deurbeslag.

Bijpassend deurbeslag voor de binnendeur

Uiteraard kent een binnendeur ook een deurbeslag. In de meeste gevallen is dit deurbeslag anders dan de buitendeur. Dit heeft er mee te maken dat de veiligheid van de binnendeur veelal veel minder is dan de buitendeur. Je kunt er dus bijvoorbeeld voor kiezen om een schuifdeur in het huis te plaatsen. In dit geval heeft u enkel een klink nodig die niet kan bewegen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een normale deur te plaatsen als binnendeur. Deze heeft echter wel een klink nodig die de deur open en dicht kan doen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om toch een sluiting op de binnendeur te zetten. Dit vind je doorgaans bijvoorbeeld op de binnendeur van de slaapkamer, de badkamer of het toilet. Deze zullen dan ook vragen om meer bevestigingen en verschillende sluitingen. let er echter wel op dat wanneer je kiest voor nieuw deurbeslag je dit wel goed in combinatie met het interieur doet. Het lijkt op voorhand misschien niet belangrijk, maar het kan een grote rol spelen binnen het algehele aanzicht van het interieur.

deurbeslag voor binnendeur en buitendeur

Wat voor deurbeslag past er bij mijn deur?

Deurbeslag voor de buitendeur

De buitendeur heeft doorgaans een iets andere aanpak nodig dan de binnendeuren. Dit heeft er mee te maken dat het interieur bij een buitendeur een kleinere rol speelt, doordat deze vooral gekoppeld zijn aan uitgangen en dus voor de helft buiten het huis vallen. Wat echter wel een grote rol speelt is dat de voordeur de eerste indruk van het huis geeft. Het is dan ook belangrijk dat ondanks de deur niet in directe verbinding staat met het interieur, dit wel enigszins bijpassend is. Het is namelijk een eerste indruk die iemand krijgt van een huis. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het deurbeslag bijpassend te maken aan elkaar. Zo kun je er voor kiezen om iedere deur dezelfde klink te geven.

Beveiliging voor de deuren in huis

Vooral in de buitendeuren zul je te maken krijgen met een beveiliging. Het is dan ook in veel gevallen gewenst om een goede sluiting op de deur te plaatsen. Dit kun je doen door iedere deur apart te bekijken of het samen te pakken. Hierdoor kun je het hele huis bijpassend maken aan elkaar of juist iedere ruimte een unieke uitstraling geven. Let er bij de keuze echter wel op dat je de juiste sluitingen gebruikt. Zo is het verstandig om voor verschillende bijzetsloten te gaan voor de voor- en achterdeur!