Alles wat je moet weten over een epoxy vloercoating

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer en overweeg je om een epoxy vloercoating aan te laten leggen? Wij geven antwoord op jouw meest dringende vragen over epoxy vloercoatings.

Wat is een epoxy vloercoating?

Een epoxy vloercoating is een vloercoating gemaakt van de harde kunststof epoxy. Deze kunststof wordt vloeibaar gemaakt en gelijkmatig over de vloer verdeeld, waar het uithardt. Na het uitharden van de epoxy kan je genieten van een prachtige, strakke en egale vloer, die goed tegen een stootje bestand is.

Waar is een epoxy vloercoating voor geschikt?

Een epoxy vloercoating is verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, waardoor het overal kan worden toegepast. Van scholen, winkels, showrooms en bibliotheken tot kerken, bedrijfspanden en zelfs woonhuizen, voor elke situatie is een passende vloercoating verkrijgbaar. Omdat de uitstraling van een vloercoating strak en tijdloos is, past deze vloer bovendien bij diverse interieurstijlen. Om een epoxy vloercoating aan te laten leggen is het belangrijk dat je beschikt over een sterke, stabiele en egale ondervloer, zoals bijvoorbeeld een betonvloer, tegelvloer of cementvloer. Wanneer de ondervloer niet stabiel en egaal is, kan dat ervoor zorgen dat de epoxyvloer scheurt of breekt, met een haveloze uitstraling tot gevolg.

epoxy vloercoating

Alles over een epoxy vloercoating

Wat zijn de voordelen?

Een epoxy vloercoating is sterk en robuust, waardoor beschadigingen en slijtage nagenoeg niet voorkomen. Hierdoor heeft deze vloer een lange levensduur en behoudt het jarenlang zijn strakke, verzorgde uitstraling. De hoge hardheid van de vloer en het poriën loze oppervlak zorgen er bovendien voor dat de vloer zwaar en intensief belast kan worden en eenvoudig gereinigd kan worden. Daarnaast kan een epoxyvloer worden uitgerust met een antislipcoating, waardoor een epoxy vloercoating ook zeer geschikt is voor ruimtes met hoge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Water, hitte, zuren en chemicaliën kunnen tevens een epoxy vloercoating niet beschadigen, zodat deze vloer echt in allerlei ruimtes kan worden toegepast en jij jarenlang onbezorgd van de vloer gebruik kunt maken.

Wat zijn de nadelen?

Epoxy vloercoatings kennen eigenlijk nagenoeg geen nadelen. Als we er toch een aantal moeten noemen, dan komen we uit bij de aanleg van deze krachtige vloer. Om een epoxy vloercoating aan te kunnen leggen, is het belangrijk dat de ondergrond strak, sterk en stabiel is. Is dit niet het geval, dan zal de vloercoating in mum van tijd gaan scheuren en breken, waardoor er een haveloze uitstraling ontstaat.