Advies om optimaal gebruik te kunnen maken van je woningruimte

Wanneer je te maken krijgt met lichamelijke beperkingen, waarvan ouderdom een veel gehoorde oorzaak is, wil je wellicht naar een gelijkvloerse woning. Momenteel is het aanbod op de woningmarkt dermate krap, dat het erg lastig kan zijn om een geschikte en vooral betaalbare woning te vinden voor senioren. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen verkrijgbaar, waarmee je een bestaande woning geschikt kunt maken voor senioren of andere mensen met lichamelijke beperkingen. Hierbij wil je optimaal gebruik kunnen maken van de beschikbare woningruimte, waar ook de eerste etage en bijvoorbeeld een zolder onderdeel van zijn. Lees snel verder, om te zien wat er aan je eigen woning veranderd kan worden.

 

Een traplift in je woning laten maken

Wordt het steeds lastiger om met de trap omhoog te komen? In dat geval kan het laten plaatsen van een traplift de overweging waard zijn. Een traplift kan zo gevormd worden, dat deze naadloos aansluit op de vorm van de trap in huis. Zelfs wanneer de trap een hoek van 90 graden moet maken, of wanneer er een plateau in het midden van de trap zit. Dit is vaak het geval bij trappen met een hoek van 90 graden. Met een traplift kun je op een stoeltje gaan zitten om op de eerste etage of zolder van je woning te komen. Zo kun je deze ruimte blijven gebruiken! Meer informatie over de werking en prijs van trapliften vind je op de website van een leverancier hiervan.

traplift plaatsen

Heb jij een traplift nodig?

Deel bij je woning aan laten bouwen

Naast de mogelijkheid om een traplift in huis te plaatsen, kun je ook overwegen om je woning uit te breiden. Ruil bijvoorbeeld een deel van je tuin in, voor extra woningruimte in de woon- of eetkamer van je huis. Naarmate je ouder wordt zal, het steeds lastiger worden om de tuin te onderhouden. Hierdoor kan het zelfs prettig zijn, als deze wat kleiner wordt! Een aannemersbedrijf kan je helpen bij het maken van plannen voor een uitbreiding van je woning. Tot de uitbouw is het raadzaam om een hoveniersbedrijf in te schakelen voor het onderhouden van de tuin.

 

Haal afstapjes in huis zo goed mogelijk weg

In veel woningen bevinden zich afstapjes of kleine drempels. Schakel een timmerman in, om deze obstakels weg te werken. Zo voorkom je, dat je straks met een rollator niet meer in ruimtes kunt komen. Je zou als gevolg daarvan, niet optimaal gebruik kunnen maken van de ruimte in huis!