Aandachtspunten voor het kopen van een steiger

Ben je op zoek naar een hulpmiddel om veilig op hoogte te kunnen werken? Dan is het aan te raden om hiervoor een steiger te kiezen. We geven in dit artikel een aantal tips waar je rekening met kunt houden voordat je een steiger gaat kopen.

Ga na welk steiger je nodig hebt

Bij steigers maken we een onderscheid tussen een rolsteiger, vaste steiger en een kamersteiger. Een kamersteiger is vooral geschikt om binnen een aantal klussen op hoogte te kunnen uitvoeren. Een rolsteiger en een vaste steiger zijn voornamelijk voor buiten. Wanneer je vaak moet verplaatsen van locatie rondom een woning is een rolsteiger zelfs het gemakkelijkst. Een rolsteiger is vanwege haar wielen namelijk zeer gemakkelijk te verplaatsen. Dit is vooral voor wat kleinere klussen ideaal om een rolsteiger te kopen.

steiger gebruiken voor bouw

steiger gebruiken voor bouw

Aanschaf van losse steigeronderdelen

Bij het aanschaffen van een nieuwe steiger is het ook belangrijk om na te gaan of er losse  steigeronderdelen beschikbaar zijn. Hoewel er natuurlijk een bepaalde garantie op een steiger zit, kan het geen kwaad om een aantal losse steigeronderdelen achter de hand te hebben. Wanneer na een aantal jaar een onderdeel van de steiger toe aan vervanging is kan er gemakkelijk een nieuw onderdeel worden gekocht in plaats van een compleet nieuwe steiger, zodat je in ieder geval makkelijk wat geld kunt besparen.

Oriënteer je online bij steiger dealers

Voordat je een steiger gaat kopen is het verstandig om je eerst te oriënteren. Online kun je enorm veel informatie vinden omtrent het type steiger voor je klus en de verschillende merken. Dit kun je vervolgens vergelijken met de juiste prijs en kwaliteit. Ga daarom ook eens op zoek naar een aantal dealers die een rolsteiger of kamersteiger verkopen. Wanneer je wat op het oog hebt kun je vervolgens met deze dealer contact opnemen voor meer informatie of wanneer alles gewoon duidelijk is, kan ook direct een steiger worden besteld.