3 tips om je huis tegen inbraak te beveiligen

Bij de bouw van een nieuwe woning dien je met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Een van deze aspecten is het veiligheidsaspect! Hoe zorg je dat inbrekers buiten de deur blijven? Op welke manier kun je inbrekers afschrikken als ze toch in je woning weten te komen? Enzovoorts. In dit artikel geven we je enkele handige tips om de beveiliging van je woning te verbeteren.

Tip 1: een slotenmaker inschakelen voor hulp

Je woning laten beveiligen door een slotenmaker is de slimste keuze die je kunt nemen. Een professionele slotenmaker heeft dermate veel ervaring in het in kaart brengen en afdekken van beveiligingsrisico’s, dat je verzekerd bent van een uiterst goede woningbeveiliging. Slotenmakers kunnen een uitgebreide risicoanalyse van je woning maken en op basis daarvan een beveiligingsplan opstellen.

slotenmaker

Beveilig je huis met extra sloten en een alarmsysteem.

Tip 2: schaf gecertificeerde sloten aan

Om je ramen en deuren op de juiste wijze te beveiligen tegen inbrekers, is het raadzaam om voor gecertificeerde sloten te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk, wat door de Nationale Politie uitgegeven wordt. Ook kan het verstandig zijn om te kijken naar de SKG-rating van sloten. Des te beter deze beoordeling is, des te groter is ook de vertragende werking van het slot.

Tip 3: kies voor een alarmsysteem

Goede sloten kunnen de kans op een inbraak verkleinen, maar houden inbrekers in geen geval buiten de deur. Door de goede sloten te combineren met een alarmsysteem kun je inbrekers, wanneer zij eenmaal binnen je woning zijn, alsnog afschrikken. Het alarmsignaal vergroot de kans dat inbrekers worden opgemerkt door omwonenden of voorbijgangers. Dit is voor hen een reden om je woning zo snel mogelijk weer te verlaten. Ook bij de aanschaf van alarminstallaties is het raadzaam om altijd voor gecertificeerde producten te kiezen.