Vloerisolatie

Vloerisolatie: Een investering met vele voordelen

Het isoleren van je vloer levert je meerdere, interessante voordelen op. Vloerisolatie kan zowel in nieuwbouwwoningen als in bestaande gebouwen worden toegepast. Vaak kan deze aanpassing al in een dag worden doorgevoerd en hoeft niet je hele woning verbouwd te worden. Al lijkt het laten isoleren van je vloer op het eerste gezicht misschien een flinke financiële uitgave, de kosten verdien je in de loop der jaren weer terug. Ook is vloerisolatie doorgaans onderhoudsarm en hoef je slechts 6% btw te betalen over de arbeidskosten van het aanleggen in plaats van het gebruikelijke tarief van 21% btw. Welke voordelen brengt een geïsoleerde vloer met zich mee?

Je bespaart geld én je spaart ons milieu

Wanneer je een goed geïsoleerde vloer in je huis hebt, dan kan de warmte vanuit je woning niet afstralen naar je kelder of de kruipruimte onder je woning. Dit houdt dus in dat je veel minder hoeft te stoken om dezelfde temperatuur in je woning te behouden. Dit zie je jaarlijks duidelijk terug op je energieafrekening. Doordat je minder stookt, wordt de uitstoot van koolstofdioxide ook verminderd. Je bent door isolatiemaatregelen te treffen dus niet alleen goed bezig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Vloerisolatie

Vloerisolatie kan vele voordelen bieden

Comfortabeler wonen met vloerisolatie

De temperatuur in de woning zal een stuk aangenamer zijn. Je kunt, al dan niet in combinatie met vloerverwarming, heerlijk op je blote voeten door je huis lopen. Je hebt geen last meer van een koude tochtstroom die over de vloer trekt. Niet alleen zal je huis warmer zijn gedurende de wintermaanden, ook in de zomermaanden heb je profijt van deze investering. Je huis zal koeler aanvoelen dan een huis zonder isolatie. Je doet hier dus gedurende het gehele jaar je voordeel mee.

Een geïsoleerd huis is beter voor de gezondheid

Naast het kosten- en milieubesparende aspect en je woongenot, levert het isoleren van je vloer ook nog eens gezondheidsvoordelen op. Doordat isolatie eveneens een positief effect heeft op de luchtvochtigheid in huis, heb je minder kans op ongedierte als huisstofmijten. Ook krijgen schadelijke schimmels minder kans, omdat optrekkend vocht vanuit de kelder of kruipruimte niet door de vloer kan dringen. Deze schimmels hebben juist een vochtige omgeving nodig om zich te kunnen vermenigvuldigen en ontwikkelen. Ook mensen met reumatische klachten hebben baat bij een lagere luchtvochtigheid.

Isolatie zorgt voor een hogere woningwaarde

Een goede isolatie, waar vloerisolatie een onderdeel van uitmaakt, doet de waarde van je woning stijgen. Vanaf 2008 is het verplicht om het energielabel van je huis overhandigen, wanneer je je woning wilt verkopen. Het energielabel geeft aan hoe zuinig de woning is in vergelijking met andere, soortgelijke woningen. Hoe beter je huis geïsoleerd is, des te zuiniger het is. En hoe zuiniger het huis, hoe hoger de woningwaarde. Andere mogelijke investeringen om je huis zuinig en duurzaam te maken zijn het investeren in zonnepanelen en het laten plaatsen van hoogrendementsglas. Zo heb je niet alleen gedurende de periode dat je jouw huis zelf bewoont voordeel bij dergelijke investeringen, maar ook wanneer je besluit je woning te verkopen.

Wat zijn opdekdeuren met glas?

Opdekdeuren zijn deuren die worden afgehangen met paumelles en vallen hiermee gedeeltelijk in het kozijn. Paumelles zijn heel speciale scharnieren die men aan het kozijn bevestigd. Bij aankoop en plaatsing van opdekdeuren is het heel belangrijk om de draairichting op te geven bij aankoop. Want nadien is dit niet meer te wijzigen als u eenmaal de juiste draairichting heeft meegegeven. Opdekdeuren met glas zijn deuren waardoor je kan kijken afhankelijk welk soort glas natuurlijk. Er zijn hier ook verschillende varianten aanwezig in het soort glas dat je wenst.

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur?

Alle binnendeuren kunnen normaal besteld worden in twee varianten namelijk in een opdekdeur of een stompe deur. Het grote verschil is dat de stompe deur met scharnieren wordt geplaatst. Bij een stompe deur is het niet nodig om de draairichting door te geven. Buitendeuren zijn meestal in een stompe uitvoering. Meestal wordt her verschil heel duidelijk uitgelegd als je beslist om binnendeuren aan te kopen. De opdekdeuren zijn ook duurder dan de stompe uitvoering van deze binnendeur.

Soorten opdekdeuren:

Opdekdeuren kan je kiezen in diverse modellen of kleuren. Meestal kies je je opdekdeur naargelang de stijl van je woning. Zo zijn er strakke deuren die perfect in een modern interieur passen. De klassieke opdekdeuren worden ook nog regelmatig geplaatst om je woning een meer traditioneler karakter te geven.

Opdekdeuren zonder glas:

Vlakke opdekdeuren zijn de meest verkochte opdekdeuren. Er zit geen glas in, geen profiel en is gewoon geverfd in een witte lakkleur. Hier maak je best bij aankoop al de keuze of de deur in een grondverf is gezet of reeds volledig is afgelakt.

Opdekdeuren met glas:

Blank of doorkijk glas: Als je graag veel lichtinval in je huis wenst dan zijn opdekdeuren met glas waar je kan doorkijken ideaal. Met helder glas ben je natuurlijk ook een stuk van je privacy kwijt in hoeverre je dit zou nodig hebben in je eigen woonkamer.

Mat glas: Als je graag wat meer privacy wenst, dan kies je natuurlijk voor mat glas. Door deze opdekdeur met mat glas kan je enkel de schaduw waarnemen als er iemand aan de andere kant van de deur staat.

Deze twee verschillende opdekdeuren met glas zijn de meest voorkomende. Je kan ook altijd wel naar iets specialer gaan zoals figuurglas. Er bestaan ook opdekdeuren met gekleurd glas wat ineens meer kleur aan je interieur brengt.

Een duurzame woning

De discussie over klimaatverandering houdt de gemoederen momenteel behoorlijk bezig. Het besef dat wij niet meer ongecontroleerd en onbeperkt fossiele brandstoffen kunnen gebruiken begint langzaamaan door te dringen. Ook overheden spelen hierop in. In Nederland is het gebruik van gas voor nieuwbouwwoningen binnenkort verboden en binnen tien jaar zal er een verbod komen op de verkoop van benzine- en dieselauto’s. Hierdoor brengen steeds meer automerken elektrische auto’s uit en nog vele andere merken op allerlei vlak zijn bezig om zo duurzaam mogelijk producten op de markt te brengen. Het is heel mooi dat de maatschappij wakker wordt en nieuwe en duurzame middelen gebruikt, maar als individu kun je er natuurlijk ook wat aan doen. Uiteindelijk moet het in het klein beginnen. Zo kan je bijvoorbeeld je woning zo duurzaam mogelijk proberen te maken, zodat je niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk bezig bent, maar in veel gevallen ook nog geld kunt besparen.

Isolatie

Het belangrijkste om je woning duurzaam te maken is de isolatie. Met een goede isolatie en ook ventilatie, kan je bij koud weer de warmte in je huis bewaren en bij warm weer de hitte uit je woning verdrijven. Tevens kan je met een goede isolatie soms wel tot honderden euro’s per jaar besparen. Bekijk eerst of de muren, de vloeren en je dak nog voldoen aan de isolatie eisen en laat het desnoods extra of beter isoleren. Kijk vooral ook naar je kozijnen. Als je houten kozijnen hebt, kun je die beter vervangen door kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen gaan namelijk zeker 50 jaar mee en zijn zeer duurzaam. Uiteraard moet je ook naar het gebruikte glas kijken. HR+ glas is niet meer voldoende, het moet HR++ glas zijn. Dit is een extra isolerend glas, wat tegenwoordig standaard is in de nieuwbouwwereld.

Een duurzame woning

Een duurzame woning krijgen kan al gemakkelijk

De cv ketel

Een geiser kan tegenwoordig niet meer. Dit is duur, verbruikt veel energie en er zijn ook nog gezondheidsrisico’s. Je moet dus over op een cv ketel. De oudere VR (verbeterd rendement) ketels voldoen ook niet meer aan de huidige eisen en zijn inmiddels verboden. Het meest zuinig en milieuvriendelijk is een hoogrendement (HR) ketel. Deze ketel zet veel meer energie om in nuttige warmte dan een VR ketel en zijn, vooral met de juiste rookgasafvoer ook veel veiliger. Let er wel op dat je niet een te grote HR ketel aanschaft, want dan is het niet meer zo voordelig. Hij moet bij de grootte van je huis passen.

Zonnepanelen

Hoewel je tegenwoordig geen subsidie meer krijgt op het plaatsen van zonnepanelen, is het nog steeds absoluut de moeite waard. De prijs daalt behoorlijk, dus des te sneller heb je je investering terugverdiend. Ga er in de regel vanuit dat je je zonnepanelen in circa 6 tot 8 jaar terug hebt verdiend. Zonnepanelen zelf kunnen wel 20 tot 25 jaar mee. Met zonnepanelen kan je dus (deels) zelfvoorzienend worden, is volledige schone energie en scheelt enorm op je energierekening.

Slimme thermostaat

Inzicht in je energieverbruik is uitermate belangrijk. Daarmee kan een slimme thermostaat helpen. Deze thermostaat geeft je alle informatie over je verbruik, zodat je tijdig instellingen kunt aanpassen. Daarnaast is hij ook nog heel handig, doordat het op afstand bestuurbaar is.

Kamer en suite

Kamers en suite is een begrip dat afkomstig is van de Engelsen. Hiermee wordt bedoeld: twee of drie kamers die aan elkaar aansluiten door middel van dubbele deuren. Dit zijn meestal schuifdeuren met grote glaspartijen. Links en rechts van de deuren zijn kasten geïnstalleerd en de deuren schuiven achter de kasten door.

Voor welke kamers is dit ideaal?

In de leefruimten wordt het principe ‘en suite’ vaak toegepast tussen de voorkamer, de middelste kamer en de achterkamer. Zo krijg je het idee dat de kamers van je woning van voor tot achter helemaal doorlopen. Ook de slaapkamer en de badkamer worden vaak verbonden door een ‘en suite’ systeem. Dit geldt vooral voor een tweede badkamer, meestal aan de ‘master bedroom’ (om het op z’n Engels te zeggen) verbonden. Zo krijg je een privé-badkamer.

Hoe kun je een kamer en suite installeren?

Bij nieuwbouw is het natuurlijk geen probleem om kamers en suite te organiseren. Je voorziet dit op het plan van je huis. De uitvoering komt dan vanzelf. Als je een oud huis wilt verbouwen en je wilt kamers en suite installeren, dan is het meestal ook wel mogelijk. Oude huizen bestonden vaak uit drie kamers: de achterste kamer (keuken), de middelste kamer (leefruimte) en de voorste kamer (de ‘zondagse’ kamer). Tussen de voorste en middelste kamer was er vaak al een dubbele deur geïnstalleerd. In sjieke huizen konden de panelen naast de deuren ook nog wel eens volledig opengevouwen worden. Zo kreeg je een groot salon voor feesten bijvoorbeeld. Tussen de voorste en middelste kamer kun je perfect, met een paar aanpassingen, een nieuwe versie van ‘en suite’ installeren. Je plaatst schuifdeuren met grote glasoppervlakken. En je voorziet kasten of rekken naast de deuren.

Kamer en suite

Een kamer en suite creëert een luxe sfeer

De achterbouw openwerken

Wil je tussen de middelste kamer en de achterste kamer een ‘en suite’, dan moet je waarschijnlijk een muur uitslaan. Toch is dit het overwegen waard. Je huis krijgt een meerwaarde als je grotere kamers hebt. Er zal een draagbalk moeten gestoken worden. En dan kun je je ‘en suite’ bouwen, idem als hierboven: schuifdeuren met glas en links en rechts van de deuren komen rekken of kasten.

Tussen slaapkamer en badkamer

Misschien heb je naast je slaapkamer wel een berghok of een lege kamer. Dit is ideaal om een badkamer en suite te maken. Het vergt natuurlijk heel wat werk om een nieuwe badkamer te installeren. Maar ook dit is echt de moeite. Je zult snel merken dat je eigen badkamer een luxe en vooral een plezier is. Heb je een heel grote slaapkamer? Dan kun je bijvoorbeeld een deel van de slaapkamer ombouwen tot een badkamer. Met een grote glazen wand tussen de twee kamers krijg je een groot ruimtegevoel.

En suite: een rijkelijke uitstraling

We mogen tot slot gerust zeggen dat kamers en suite een luxe uitstraling geven aan je huis. Het is een meerwaarde waar heel wat hedendaagse mensen tegenwoordig voor kiezen. Niet aarzelen, gewoon doen dus!

5 tips voor een uitbouw

Wordt je huis te klein en is verhuizen geen optie? Met een uitbouw creëer je niet alleen extra ruimte. Je haalt meer daglicht naar binnen en versterkt het ruimtegevoel op een vrij makkelijke manier. Overweeg je om een uitbouw aan je woning te laten plaatsen? Het idee van een ruime woonkeuken en een riante woonkamer is aantrekkelijk. Verbouwingen aan een woning zijn doorgaans verbonden aan wet- en regelgeving. Vijf tips voor een uitbouw woning die je direct inzicht geven in de formaten, vormen en stijlen.

Tip 1: Informatie en vergunningen

Bouwvergunningen verschillen per gemeente. Loop eens binnen bij de gemeente waar je woonplaats onder valt en laat je voorlichten over het vergunningenbeleid. Vraag naar de eisen waar je aan moet voldoen. In de meeste gevallen zal een bouwtekening ingediend moeten worden. Begin niet met verbouwen tot de vergunning is verleend.

Tip 2: Constructie en materialen

Nederlandse woningen worden regelmatig van een aanbouw voorzien. Veel van deze ruimte scheppende vergrotingen hebben dezelfde uitstraling. Door met een architect te overleggen krijg je meer inzicht in hetgeen mogelijk is met een aanbouw. Van een schitterende glazenconstructie tot het verwijderen van een gedeelte van de achtergevel zodat je weinig belemmering hebt. Een uitbouw aan je woning schept vaak een meerwaarde bij een eventuele verkoop.

5 tips voor een uitbouw woning

Overleg met een architect over hetgeen dat mogelijk is met een aanbouw

Tip 3: Binnen en buiten

Woonruimte kan nog groter lijken door het binnen- en buitengedeelte vrijwel naadloos in elkaar over te laten lopen. Let daarom op de overgang van je keuken of woonkamer naar de tuin. Zeker als je graag buiten bent kun je op deze manier extra lang genieten van die mooie zomeravond of warme herfstdag.

Tip 4: Doen of laten doen

Als je handig bent kun je vaak veel doen. Wordt het een ingrijpende verbouwing aan de gevel van je woning? Overweeg dan om een professioneel bedrijf in te huren. Bouwbedrijven hebben ervaring met (ver)bouwen en weten hoe je aanbouw op de beste manier geplaatst kan worden.

Tip 5: Vergelijk prijzen

Vraag bij een aantal aannemers een offerte voor de gewenste aanbouw. Vergelijk zowel de tarieven als de voorwaarden met elkaar. Je kunt hiermee diverse voordelen behalen. Belangrijk hierbij is om te letten op de genoemde oplevertermijn.

Licht in de aanbouw

Indien je een aanbouw aan je woning wilt gaan plaatsen, is het belangrijk dat je daarvoor de juiste maatregelen neemt. Daarvoor moet je kiezen voor een goede isolatie, verwarming, materialen en verlichting. Indien je een uitbouw hebt, moet het niet zo zijn dat je er te weinig licht hebt. Dan zou je spijt kunnen krijgen dat je een aanbouw gebouwd hebt. Geef aan de architect door wat je wensen zijn voordat hij de bouwtekening gaat maken. Indien de tekening klaar is, kun je hem laten goedkeuren door de gemeente. Bij goedkeuring kun je het werk uitbesteden aan een aannemer.

Glas

Bij gebruik van veel glas is het verstandig om dubbel of triple glas te gebruiken. Triple glas is duurder in aanschaf, maar zal veel beter isoleren dan dubbel glas waardoor de aanschafwaarde zich snel terugbetaald. Hoe hoger de isolatiewaarde is hoe meer je zal besparen op de energiekosten.

Licht in de aanbouw

Licht bij het aanbouwen van je huis is van groot belang

Verwarming

Bij een uitbouw kun je kiezen voor een vloer- en/of wandverwarming. De wandverwarming kun je aansluiten op een Lage Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV). Zo’n systeem zal niet veel energie verbruiken. Vloerverwarming geeft een betere luchtkwaliteit.
Bij een uitbouw moet vooral gelet worden dat er geen kieren bij de ramen en deuren zijn. Je zou hierdoor veel energie kunnen verliezen.

Verlichting

Bij een uitbouw moet je zeker goed letten op de lichtinval. Door veel ramen krijg je veel natuurlijk licht binnen, zodat je dus minder de kunstmatige verlichting aan moet doen. Indien je aanbouw aan de zuidzijde wordt gebouwd, is het verstandig om gebruik te maken van veel grote ramen. Je profiteert dan optimaal van het zonlicht. Ligt de uitbouw op het noorden dan moet je zorgen dat je niet te veel warmte verliest. Dan moet je kiezen voor kleine ramen.

Je kunt ook gaan bekijken of je een of meerdere lichtkoepels of lichtstraten gaat gebruiken. Hierdoor kun je gebruik maken van veel natuurlijk licht. De aansluiting op het dak moet perfect in orde zijn, omdat je anders veel warmte verliest.

De lampen voor de verlichting moeten led’s zijn. Een ledlamp verbruikt 85% minder energie dan een gloeilamp en zal 75% minder energie verbruiken dan een halogeenlamp. Tegenwoordig heb je ledlampen in alle soorten, tinten en maten.

Een vloer bepaalt de uitstraling van je huis

Wanneer je een huiskamer binnenkomt, is een vloer in belangrijke mate bepalend voor de uitstraling van de kamer. De vloeren in huis hebben in de loop der jaren heel wat veranderingen doorgemaakt. In het begin werden er in een huis plavuizen gebruikt. Dat deed erg koud aan en daarom werd er gezocht naar een andere manier om de vloer te bedekken. In het algemeen werd er na de plavuizen zeil gebruikt. Ook wordt dit tegenwoordig weer toegepast, maar nu heeft het een veel betere kwaliteit dan het zeil van vroeger. De patronen van het zeil van nu zijn, indien je een houtmotief gebruikt bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Daarna werd er hoofdzakelijk vloerbedekking gebruikt dat warmer aan doet. Een nadeel van vloerbedekking is dat het gemakkelijk vuil kan worden. Indien er een vloeistof op wordt gemorst, moet dat snel worden gereinigd. Wanneer je de vlek er zelf niet meer uit kunt halen, moet je een specialist in de arm nemen. Daarom werden er daarna weer vaak tegels toegepast waarop dan weer wel een vloerkleed werd gelegd.

Houten vloer

Omdat men het nadeel van het vuil worden niet meer wilde hebben gebruikte men een andere vloer met een warme uitsraling, namelijk hout. Massief houten vloeren zijn zeer mooi, maar wel kostbaar. Ze zijn in principe zelf te leggen, maar je moet je daarbij wel aan een paar belangrijke regels houden. Zo moet je voldoende ruimte houden bij een muur en andere obstakels die eventueel uit de vloer komen. De houten vloer moet, indien hij warm wordt, kunnen uitzetten. Een houten vloer van massief eiken planken is mooi maar zeer kostbaar. Daarom wordt er vaak een alternatief toegepast. Hierbij kun je denken aan laminaat wat de laatste ook sterk verbeterd is. Indien er gekozen wordt voor een goede laminaatsoort kun je het vaak niet van een echte houten vloer onderscheiden. Op dergelijke vloeren wordt nog vaak een vloerkleed gelegd, zodat het nog warmer aandoet. Neem een goede laminaatsoort met een sterke toplaag. Hierdoor voorkom je dat er gemakkelijk krassen in het laminaat kunnen komen.

Vloeren

Een mooie vloer geeft je huis een geweldige uitstraling.

Gietvloeren

Tegenwoordig worden er vaak gietvloeren gelegd. De voordelen zijn zeer groot en omdat er zo veel verschillende soorten kleuren zijn, kunnen ze in elk interieur toegepast worden. In principe kan iedereen een gietvloer leggen. Hij kan gemakkelijk over een bestaande vloer worden gelegd. Je giet de vloeibare toestand van de gietvloer over de bestaande vloer. Wanneer je dat gedaan hebt, ga je het vloeibare materiaal goed verdelen met een rol-gietkam. Zodra dat klaar is, ga je hem narollen met een prikrol. Daarna hoef je er niets meer aan te doen. Je laat hem drogen en je hebt dan een prachtige vloer. Een dergelijke vloer is goedkoop, omdat je hem gemakkelijk zelf kunt leggen. Je moet alleen het materiaal aanschaffen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een gietvloer.
Een betonnen gietvloer wordt vaak gebruikt in grote fabriekshallen, maar ook in bijvoorbeeld kantoren, woon en slaapkamers. Wanneer de vloer is gedroogd, wordt hij meerdere malen gepolijst. Als dat allemaal gebeurd is, wordt er een 2-componenten PU laag op aangebracht. Een gietvloer heeft een stoer uiterlijk en heeft geen naden. Hij is antiallergisch, chemisch bestendig en slijtvast.

Ook worden er kunststof gietvloeren gebruikt. Er wordt vaak epoxy of polyurethaan toegepast. Ze zijn hygiënisch en worden daarom vaak in kantoren en laboratoriums gebruikt. Ze zijn elastisch en worden vaak toegepast op een kinderkamer, omdat ze niet koud aanvoelen. Ook wanneer er huisdieren zijn, worden ze voor het gemak vaak gebruikt, omdat ze gemakkelijk schoon te houden zijn.

Aannemer inhuren

Bent u een huiseigenaar met plannen om (onderhouds)werkzaamheden aan uw woning uit te laten voeren? Dan zijn er meerdere redenen op te noemen voor het inhuren van een aannemer. Een aannemer inhuren neemt u naast werk ook de nodige zorg uit handen. Het eindresultaat is bij een verbouwing aan uw woning belangrijk. De ingehuurde aannemer streeft met en voor u naar een optimaal resultaat.

aannemer huren

Een aannemer inhuren voorkomt problemen

Niet alle verbouwingen of aanpassingen aan een woning hebben een bouwvergunning nodig. Door gebruik te maken van de diensten van een aannemer voorkomt u achteraf mogelijke problemen die hoge en onnodige kosten met zich meebrengen. Een aannemer inhuren verschaft u inzicht in de wet- en regelgeving die voor uw plannen van toepassing zijn. Aannemers zijn op de hoogte van de wettelijke verplichtingen waar een verbouwing aan dient te voldoen. Daarnaast heeft een aannemer inhuren andere voordelen. Zo heeft u zelf weinig omkijken naar de verbouwing, de ingehuurde aannemer werkt met vakkrachten die verstand van zaken hebben. Vakmensen die dagelijks met verbouwingen te maken hebben werken op een efficiënte wijze en uw opdracht kan binnen korte tijd naar volle tevredenheid worden uitgevoerd.

Leg afspraken met de aannemer vast

Een aannemer inhuren heeft een kostenplaatje dat bovenop de kosten van de werkzaamheden komt. Deze extra kosten kunnen soms als nadeel meegeteld worden. Uw geplande verbouwing is met een aannemer duurder dan op het moment dat u zelf de werkzaamheden uitvoert. Om alles volgens planning te laten verlopen is het belangrijk om met de aannemer duidelijke afspraken te maken. Regelmatig komt het voor dat geplande werkzaamheden uitlopen omdat de aannemer zich niet helemaal aan de planning houdt. Dit kan frustrerend zijn. Door vooraf duidelijke afspraken te maken kunt u mogelijke teleurstellingen voorkomen. Maak uw verwachtingen kenbaar voordat de aannemer de werkzaamheden aanvangt. De aannemer kan deze eventueel bijstellen naar haalbare mogelijkheden. Zorg voor een tijdsbestek dat niet te krap is. U zult zien dat een verbouwing op deze manier reuze meevalt en dat een aannemer inhuren uw woning ten goede komt.

3 tips hoe u duurzaam kunt verbouwen

Gaat u binnenkort verbouwen en wilt u dit het liefst zo duurzaam mogelijk doen? Door duurzaam te verbouwen bespaart u veel geld en daarnaast is het ook een stuk beter voor het milieu. Wij geven u graag 3 tips hoe u duurzaam kunt verbouwen.

  1. Energie vergelijken

    Het is verstandig om uw energieleverancier te vergelijken met andere leveranciers. Zo weet u of u momenteel niet te veel betaald. Op het moment dat u gaat verbouwen zult u namelijk ook veel energie gebruiken. Het is handig als u van te voren hebt bekeken of u momenteel niet bij een te dure leverancier zit. Het is mogelijk om uw gegevens in te vullen op Energievergelijken.net. U krijgt dan direct een mooi overzicht van energieleveranciers bij u in de buurt. Op deze manier kunt u direct de prijsverschillen zien en kiezen voor de beste en goedkoopste energieleverancier die geldt voor uw woning. Heeft u een energieleverancier gevonden die beter bij u past dan uw huidige energieleverancier? Dan is het mogelijk om gemakkelijk over te stappen.

  2. Dubbel glas

    Als u uw woning gaat verbouwen, is het verstandig om te kiezen voor dubbel glas. Er gaat namelijk veel warmte verloren via de ramen van een woning. Als u kiest voor dubbel glas, dan kunt u profiteren van een goede isolatie in uw woning. Hierdoor kunt u op een gegeven moment veel geld besparen.

    duurzaam verbouwen

    Hoe kunt u duurzaam verbouwen? Lees alle tips hier online.

Duurzame materialen

Als u bezig gaat met de verbouwing is het verstandig om te kiezen voor duurzame materialen. Hout is bijvoorbeeld een natuurproduct, tegenwoordig houden veel bedrijven zich bezig om snelgroeiend zacht naaldhout geschikt te maken voor de bouw. Zo beschermen wij samen de natuur. Ook kunt u gebruik maken van leem in uw interieur. Leem reguleert vocht. Dit is erg fijn

Hoe werkt een bouwtechnische keuring?

Je wilt een woning laten keuren, maar hoe gaat dat nou eigenlijk in zijn werk? Er zijn veel partijen met deze deskundigheid, die een woning voor je kunnen controleren op de belangrijkste bouwtechnische onderdelen. Een bouwkundig expert loopt met je de woning door, van boven naar beneden, en voert onder andere een visuele beoordeling uit van de dakconstructie, dakpannen of andere dakbedekking, en de dakgoten. Ook wordt een eventuele schoorsteen bekeken. De cv-ketel, ventilatiekanalen en overige elektrische installaties worden ook beoordeeld en er wordt gekeken naar een eventueel risico op koolmonoxide en de aanwezigheid van mogelijke asbesthoudende materialen.

Vrijwel alles nagelopen bij bouwtechnische keuring

Het sanitair wordt ook niet vergeten, en er kan zelfs onderzocht worden op de aanwezigheid van eventuele loden waterleidingen, als de deskundige daar aanleiding toe ziet. De ramen, deuren en kozijnen worden bestudeerd op de aanwezigheid van houtrot of andere schimmels, en het metselwerk, de gevels, maar ook verdere fundering en zelfs de kruipruimte worden aan een nader onderzoek onderhevig. Binnenshuis worden ook de wanden en plafonds onderzocht op de aanwezigheid van scheuren of lekkageplekken.

Hoofdzakelijk visuele inspectie

Alle mogelijke gebreken worden in het onderzoek zo veel mogelijk meegenomen, maar wel veelal op basis van een visuele inspectie. Op basis van de deskundigheid en ervaring van de bouwkundig expert is er meer dan voldoende af te leiden uit een visuele inspectie. Ook zaken als brandveiligheid komen bij de bouwtechnische keuring aan de orde. Mocht de visuele inspectie aanleiding geven voor nader onderzoek, kunnen er altijd vervolgafspraken gemaakt worden voor bijvoorbeeld het nemen van monsters.

Resultaat keuring: een gedetailleerd rapport

Een bouwtechnische keuring resulteert in een gedetailleerd rapport, wat inzicht verschaft in de huidige staat van de woning. Er wordt aangegeven welke eventuele gebreken of tekortkomingen er zijn, welke op korte termijn opgelost moeten worden, en welke herstelwerkzaamheden je op de langere termijn kunt verwachten. Ook wordt duidelijk gemaakt welke onderhoudskosten je nu, en op termijn, kunt verwachten. Tevens wordt inzichtelijk gemaakt welke gebreken je eventueel zelf kunt oplossen, en waarvoor je een derde partij nodig hebt. Inclusief een inschatting van de bijbehorende kosten, zodat je echt een totaalplaatje hebt van waar je aan toe bent en wat je nog kunt verwachten.